forskel på blå og lilla shampoo

Hvad er lilla shampoo og hvad er blå shampoo – Er der forskel?

Artiklen er senest opdateret d. september 14, 2022 af Liva

Du kan anvende shampoo med farvepigment til at neutralisere uønskede toner i håret, som kan forekomme blandt andet ved farvning. Der er dog forskel på hvilken farve man skal vælge til at neutralisere hhv. gule, orange og rødlige toner. 

Hvis du er lidt i tvivl om hvilken du skal vælge, så læs med og bliv klogere på de forskellige muligheder. 

En shampoo med farvepigment kan generelt gøre underværker især for bleget, lysnet, gråt eller generelt lyst hår – og allerede efter kort tids brug vil der være bemærkelsesværdig forskel, hvis du tager det rette valg ift. komplementærfarver. 

Hvad er forskellen på blå og lilla farve shampoo

er der forskel på lilla og blå shampoo

Overordnet set er der to muligheder for shampoo med farvepigment; lilla shampoo, også kaldet silver shampoo og blå shampoo. Du kan læse meget mere her om silver shampoo og de forskellige produkter på markedet for at finde den der passer bedst til din hårtype. 

Da lilla neutraliserer gul skal du anvende en shampoo med lilla farvepigment, hvis du ønsker at komme uønskede gullige toner i håret til livs. Dermed kan du med forskel bruge lilla shampoo, hvis du ønsker et mere koldt look frem for det varme look i håret. 

Det er vigtigt at nævne, at den lilla shampoo ikke blot kan bruges i lysnet eller bleget hår, men også kan vendes i naturligt lyst hår enten for et koldere look eller for at fjerne et gult skær, som blandt andet UV-stråling eller kalkholdigt vand desværre kan frembringe. 

Hvis det ikke er varme og gullige toner du kæmper med, men derimod orange, bronze og rødlige, så skal du i stedet rette dit blik mod den blå shampoo med blå farvepigment.

Det skyldes, at farven blå er komplementærfarven til rød og orange, og dermed kan neutralisere rødlige og orange pigmenter. 

Det er altså brunetterne, som den blå shampoo primært henvender sig til; og her gælder igen, at den både kan bruges til farvet og naturligt hår. 

Kontinuerlig brug af shampoo med farvepigmenter

For at sikre, at de uønskede toner hvad end det er gullige, orange eller bronze, ikke kommer igen, så er det vigtigt at bruge din shampoo med farvepigment på ugentlig basis. 

blå shampoo

Dermed ikke sagt, at man nødvendigvis skal anvende normal shampoo med farvepigment hver gang håret vaskes, men som udgangspunkt er det er en god ide at gøre 1-2 gange om ugen således, at den ønskede hårfarve holdes ved lige og de uønskede undertoner holdes i skak. 

Hvor ofte du skal bruge den lilla eller blå shampoo afhænger også af selve produktet. Nogle produkter er udviklet til daglig/ofte brug, hvorimod andre er ‘kraftigere’ og ikke skal bruges lige så ofte. Det anbefales derfor, at man altid læser bag på produktet inden brug. 

Slutteligt har det også en betydning hvilket resultat man gerne vil have; herunder hvor koldt et look man ønsker at ende ud i. 

Derudover afhænger det også af det enkelte produkt, hvor længe man optimalt set skal have det siddende i håret. Igen anbefales det at læse grundigt bag på produktet, da for længe brug både kan give håret blå/lilla skær, eller smitte af på hænder og negle. 

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.