guide om vippeserum til gravide (1)

Guide: Vippeserum til gravide og ammende

Artiklen er senest opdateret d. december 16, 2021 af Liva

Vippeserum bliver købt som aldrig før og det er der ikke noget at sige til – for hvem ønsker ikke at ens egne øjenvipper bliver til naturlige smukke, lange og definerede bambi-vipper? 

Disclaimer* Vi anbefaler at du IKKE anvender vippeserum som gravid. Hvis du overvejer det alligevel, bør du altid konsultere med din egen læge inden du køber vippeserum som gravid eller ammende!

Må man bruge vippeserum når man er gravid eller ammer?

Det er desværre ikke helt nemt at opnå bambi-looket, da vipperne dagligt udsættes for mange skadelige faktorer, herunder makeup og mascara. Eller måske oplever du i forbindelse med graviditet eller amning, at dine vipper ikke er hvad de har været? 

Du har måske hørt en masse af dine veninder tale om, at vippeserum skulle være mirakelmidlet – eller du har måske tidligere selv gjort brug af vippeserum

Du har måske endda allerede undersøgt markedet og anskaffet dig netop den vippeserum, som du vurdere ville være bedst for dig, men kommer så til at tænke, om det egentlig overhovedet er noget du må bruge, hvis man er gravid eller ammer? 

Det findes der desværre ikke ét entydigt klart svar på, men læs med og bliv en smule klogere. 

gravide og vippeserum

Vippeserum under graviditet

Som nævnt findes der ikke ét klart svar på, om det er okay at bruge vippeserum som gravid kvinde, og det skyldes, at det afhænger af flere forskellige faktorer. 

Det afhænger blandt andet af det pågældende produkt, herunder producentens anbefalinger til gravide, men bestemt også af den enkelte gravides holdning til produkter, som kan indeholde en række forskellige ingredienser, som ikke nødvendigvis er testet i forbindelse med graviditet.

Vippeserum generelt ikke er testet på gravide, og det kan derfor ikke udelukkes, at vippeserum ikke har skadelige virkninger på fosteret – men dermed selvfølgelig heller ikke sagt, at det nødvendigvis har. For at være på den sikre side anbefales det derfor, at man ikke bruger vippeserum, når man er gravid.

Vippeserum under amning

Som med vippeserum og graviditet er der ikke et entydigt svar på om du må anvende produktet som ammende, og det skyldes endnu engang, at de fleste produkter, som med gravide, heller ikke er testet på ammende, og det er derfor svært at sige noget om eventuel virkning på mor og barn. 

 Men det er blot blevet endnu mere tvetydigt end under graviditet. Det skyldes, at der er enkelte produkter som f.eks. Sanzi-Beauty, som fraråder brug under graviditet, men ikke som ammende. Der står dog ikke noget om på hjemmesiden hvorfor produktet skulle være godkendt/okay til ammende og ikke gravide.

Med udgangspunkt i de fleste producenters anbefalinger, anbefales det derfor at man, for at være på den sikre side, venter med at bruge vippeserum indtil man er færdig med at amme. 

vippeserum til ammende

Opsummering

Udgangspunktet vil altså være, at det generelt frarådes at bruge vippeserum både som gravid og ammende, da de fleste produkter ikke er testet på gravide og ammende. 

Enkelte producenter skriver dog på deres hjemmesider, at det frarådes at bruge vippeserum som gravid, men ikke som ammende. Der står dog ikke på de pågældende producenters hjemmesider, at produktet skulle være testet på ammende, og vil man være på den sikre side, bør man derfor vente til efter graviditet og amning. Herefter er det bare med at komme i gang med at jagte de smukke bambi-vipper, som de fleste går og drømmer om.

Hertil kommer også, at det er meget forskelligt hvor slavisk og pernippent den enkelte gravide går op i forskellige anbefaler etc. Det er derfor også vigtigt at mærke efter, om man selv vil have det godt med det eller ej, og følge ens egen mavefornemmelse. 

Generelt bør man altid konsultere egen læge, hvis man er i tvivl, og dette anbefales derfor også hvis du absolut ikke kan vente til efter graviditet og amning med at komme i gang. 

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.