Guide Guide til permanente krøller

Permanente krøller – Guide, frisurer, tips og trick til dine krøller

Artiklen er senest opdateret d. august 13, 2023 af Kasper

Elsker du også krøllet hår? Er du vild med store, bløde krøller? Så kan det være, at du skal overveje at få permanente krøller. I denne guide til permanente krøller vil vi gennemgå, hvilke krøllede lokker der er på mode, hvordan du plejer dine krøller i håret bedst muligt og alt andet, du bør vide om permanente krøller.

Permanente krøller er nemlig blevet populære som aldrig før, og det forstår vi sådan set godt hos Hair-beauty. Netop derfor har vi skrevet denne guide, så du kan få flotte permanente krøller.

Hvad er permanente krøller?

Lad os først og fremmest tage et kig på, hvad permanente krøller egentlig er. Permanente krøller er en behandling af håret, hvor du kan få lavet permanente krøller ved hjælp af kemikalier og varme. Det betyder altså, at dine krøller holder, og de først forsvinder, når håret vokser ud. Det betyder også, at du får krøllet hår, selv hvis du ikke har naturlige krøller.

Måske du har set billeder af de famøse permanente krøller fra 80’erne og 90’erne, der i høj grad mindede om en puddelhund? Bare rolig, du kan også få en permanent behandling, hvor du får langt mere afdæmpede krøller. Hvis du drømmer om fyldigt hår, er permanente krøller hos frisøren måske lige noget for dig.

Forskel på permanente krøller

Hvis du allerede har lidt krøllet hår fra naturens side, kan du eventuelt prøve Curly Girl metoden og produkter, der virker krøllefremmende fremfor at få lavet permanente krøller i håret.

Du kan naturligvis også altid ty til et godt krøllejern, hvis du blot gerne vil have krøllet hår, når der er en særlig anledning. Husk blot på, at hvis du gerne vil have krøllet hår dagligt, er det meget hårdt ved håret at udsættes for varmestyling hver dag.

Men tilbage til de permanente krøller. Der findes som udgangspunkt tre måder at få permanente krøller:

 • Permanente krøller i eget hjem
 • Koldpermanente krøller
 • Digital permanente krøller/varmepermanent

Lad os kigge lidt på, hvad de forskellige måder er, så du kan vælge den rigtige, hvis du overvejer at få en omgang permanente krøller. Ved koldpermanente krøller vædes håret i en basisk væske, hvorefter håret rulles op i små krøller. Denne permanent behandling tager cirka to timer, og du får små og tydelige krøller i håret.

Med en varmepermanent behandling får håret først en afslappende behandling, der cirka varer én time. Herefter vil du få varme krøllejern i håret (det er lidt som metalrør med varme i). Disse krøllejern skal sidde i håret i nogle timer. Dette giver bløde slangekrøller, der er utroligt smukke, men processen tager dog cirka fire timer.

Den sidste metode er, at du selv laver permanente krøller i håret derhjemme. Dette er vi dog ikke store tilhængere af hos Hair-beauty, da det virkelig let kan gå galt og give dig skadet hår. Vi anbefaler helt klart, at du går til frisøren. Permanente krøller holder som regel også bedre, når de er lavet professionelt.

Generelt giver permanente krøller, der er varmebehandlet et mere naturligt look og flotte krøller. Koldpermanente ser mindre naturlige ud, men metoden virker til gengæld på alle hårtyper, og du får stadig smukke krøller, og du kan starte krøllerne helt nede ved hovedbunden. Varmebehandlet virker derimod bedst på tykt hår, mens de koldpermanente også kan laves i fint hår og meget glat hår.

Tag en snak med din frisør, så du får det krøllede look, du drømmer om.

flotte permanente krøller

Hvor lang tid holder mit permanentet hår?

Holder permanente krøller nu også? Ja, permanent behandlingen holder faktisk. Dine krøllede lokker holder i de fleste tilfælde i nogle måneder. For nogle holder krøllerne endda i længere tid. Hvor længe permanente krøller holder er altså lidt individuelt, og du afhænger også af, hvilke type krøller du har fået lavet, om du har tykt hår, og om du har langt hår.

Jo bedre du plejer dine krøller og dit behandlede hår, desto længere vil krøllerne også holde.

Hvornår må jeg vaske håret efter min permanent behandling?

Har du lige fået lavet lækre, bløde krøller ved en professionel frisør? Så anbefales det, at du som minimum venter ét døgn, før du vasker håret. Når der er sket en omformning af hårets byggesten er det nemlig vigtigt, at håret har mulighed for at låse sig i den nye form, og det tager 1-2 døgn.

Dette gælder uanset om du har kort hår, tyndt hår eller langt hår, og hvilken hårtype du har. Både langt hår og kort hår har brug for tid til at låse sig i den nye form. Husk at vaske dit hår med gode produkter.

vask dine krøller

Hvordan plejer jeg mine permanente krøller?

Nu hvor du har fået lavet flotte, vedvarende krøller og et fyldigt look med dine store krøller, er det tid til at give dem masser af god pleje, så dine krøller holder så lang tid som muligt.

Krøllede lokker kræver en hel del mere og anderledes pleje. Eksempelvis har krøllede lokker brug for meget mere fugt. Lad os her kigge på, hvordan du vasker dit hår og lignende, når du har en krøllet manke.

 • Brug produkter, der er særligt udviklet til krøllede lokker. Hos Hair-beauty kan vi rigtig godt lide Curly Girl metoden og anbefaler, at du bruger produkter, der er godkendt af Curly Girl. Det er vigtigt, at du undgår produkter med sulfat og silikone, da disse ingredienser udtørrer og tynger håret.
 • Sov på et pudebetræk af silke. Dette slider mindre på håret. Du kan endda sove med en turban af silke.
 • Vent gerne et par dage, inden håret vaskes efter en permanent behandling hos frisøren, så du ikke “vasker dine krøller ud”.
 • Sørg for at få klippet spidser regelmæssigt. Dette kan give dine krøllede lokker nyt liv – selv hvis du kun har en smule krøl tilbage. Hvis du får meget langt hår, risikerer du, at krøllerne bliver mindre markante end i kortere hår.
 • Sørg for at rede dit hår forsigtigt, undgå at brænde dit hår af med varme stylingprodukter, undgå at tørre dit hår med alt for meget varme, og undgå skarp sol. Undgå også at glatte håret. Dette passer ekstra godt på dine permanente krøller.
 • Brug gerne en leave-in balsam eller hårkur, der giver en hel masse god fugt til håret.
 • Brug en fugtgivende shampoo til krøllet hår, og undgå at vaske krøllerne alt for ofte.
 • Når du skal tørre håret, skal skal du passe ekstra godt på dine våde krøller for at bevare det naturlige look. Det er vigtigt, at du forsigtigt trykker vandet ud af håret ved at presse håndklædet mod hovedbunden. Hvis du frotterer håret, ender du med vilde krøller, og det er ikke særlig godt for permanent hår at blive tørret på denne måde.

Vi håber, at denne guide hjælper dig med at passe godt på dine krøllede lokker.

FAQ

Hvad koster permanentede krøller?

Et populært spørgsmål er, hvad koster permanente krøller? Det afhænger af, hvilke metode du vælger, valg af frisør samt dit hår, men du skal nok regne med at skulle slippe mellem 500 og 2.000 kroner. Den digitale/varmepermanente giver dine permanente krøller et superflot look, men det er til gengæld også den dyreste metode.

Hvem kan få permanente krøller?

De fleste kan sagtens få lavet permanente krøller. Dog anbefales permanente krøller ikke, hvis du har meget slidt hår, eller dine lokker er skadet af mange farvebehandlinger. Hvis du stadig ønsker krøller, er det en rigtig god idé først at give håret meget fugt og pleje, inden du får lavet permanente krøller.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.