Bedste Shampoo til krøllet hår

Bedste Shampoo til krøllet hår (2024) – Hårshampoo til at fremhæve dine krøller

Artiklen er senest opdateret d. januar 7, 2024 af Liva

Vi har lavet en shampoo til krøllet hår test, så du nemt og hurtigt kan finde den shampoo, der passer til dit lige præcis dit krøllede hår. Det er vigtigt, at du plejer dit krøllede hår rigtigt – hvad enten det er naturlige krøller eller permanentede krøller.

Hvilken shampoo til krøllet hår er bedst i test?
Vores tester Liva har valgt at Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Curls er den bedste shampoo til krøllet hår.

Der findes mange typer shampoo til krøllede lokker. Hvilken der er bedst kommer an på dit hår. I denne test har vi testet 10 forskellige af de bedste shampoo til krøllet hår, der har hver deres egenskaber.

Hvilke produkter er med i shampoo til krøllet hår bedst i test

 1. Hairlust Curl Crush™ Shampoo (Testvinder)
 2. Milk_shake Curl Passion Shampoo 
 3. Rosted 2 Ultra-hydrating shampoo
 4. Redken Curvaceous High Foam Lightweight Shampoo Cleanser
 5. Davines LOVE Curl Shampoo
 6. MOROCCANOIL® Curl Enhancing Shampoo
 7. BC Hyaluronic Moisture Kick Micellar Shampoo
 8. PAUL MITCHELL Spring Loaded Frizz-Fighting Shampoo
 9. Goldwell Curly & Waves Hydrating Shampoo
 10. Purely Professional Shampoo 0 
 11. Living Proof Curl Shampoo

#1 Hairlust Curl Crush™ Shampoo – Testvinder til krøller

Hairlust curl crush shampoo

Køb for 179,- kr. hos Thehairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Sulfatfri
 2. Skånsom ved hår og hovedbund
 3. Fugter håret

Egenskaber

Med denne low-poo shampoo til krøllet hår får du en shampoo, der tilfører fugt og plejer håret. Shampooen indeholder ingen sulfater, og den vasker håret og hovedbunden skånsomt og giver masser af glans til dine smukke krøller.

Hemmeligheden bag denne fugtgivende shampoo er den aktive blanding af veganske mikroproteiner, bambusekstrakt og den fugtgivende aktiv Aquaxyl™. Denne shampoo genopbygger håret og giver på skønneste vis liv til dine krøller.

Shampooen indeholder også ingredienser som aloe vera-ekstrakt og salt fra Det Døde Hav. Saltet fjerner skånsomt overskydende sebum, snavs og affaldsstoffer, og det beskytter mod skadelige påvirkninger uden at tynge håret.

Denne nærende shampoo er også god at bruge, hvis du følger Curly Girl metoden. Dog kan du sagtens bruge denne shampoo uden at følge metoden.

Vores vurdering

Her får du en shampoo, der nænsomt vasker dit hår og samtidig giver masser af fugt. Dette er shampooen til dig, der foretrækker produkter med minimal kemi, men som ikke vil gå ned på kvalitet.

Dette er en rigtig god shampoo, hvis du ønsker at tilføre ekstra fugt til håret på en blid og skånsom måde. Samtidig kan shampoo bruges til både fint hår og kruset hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker et produkt, der er god ved miljøet og samtidig giver god pleje til en rimelig pris.

#2 Milk_shake Curl Passion Shampoo 

Milk_shake Curl Passion Shampoo

Køb for 143,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fantastisk duft
 2. Bekæmper kruset hår
 3. Giver spændstige krøller

Egenskaber

Milk_Shake produkter er kendt for deres fantastiske dufte, og denne shampoo til krøllet hår er ingen undtagelse. Når du skal vaske håret med denne shampoo, er det ikke blot dit hår, der bliver glad men også din lugtesans.

Her får du en god shampoo, der giver fleksible og holdbare krøller uden at tørre håret. Shampooen tilfører fugt, uden at den tynger håret. Du er efterladt med et silkeblødt hår, der er smukt og velplejet.

Vores vurdering

Denne shampoo hører til blandt de bedste shampooer til krøllet hår. Den gør, at du kan bevare spændstigheden i dine krøller, samtidig med at du giver håret en masse fugt. Derudover har shampooen en skøn duft, der gør den til en ekstra speciel shampoo.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have flotte krøller, og du gerne vil have, at din shampoo dufter vidunderligt.

#3 Rosted 2 Ultra-hydrating shampoo

Rosted-2-ultra-hydrating-shampoo

Køb for 219,- kr. hos Shoprosted.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fri for parabener, sulfater og silikone
 2. Fremstillet med destilleret vand
 3. Ingen dyreforsøg

Egenskaber

Rosted 2 Ultra-hydrating shampoo er med sine mange naturlige ingredienser en yderst fugtgivende og styrkende shampoo. Alt hår har brug for fugt for at beholde glans og styrke, men især krøller og kruset hår har ekstra godt af fugt, hvorfor denne shampoo egner sig perfekt til krøllet eller kruset hår. 

Da de naturlige ingredienser er i fokus i denne shampoo er den også fri for diverse parabener og sulfater, som ellers kan virke tyngende for håret. Du får altså en shampoo som er ultra fugtgivende men uden at tynge. 

Rosted har desuden stort fokus på skånsomhed både ift. hår og miljø, hvorfor shampooen er produceret med destilleret vand således håret skånes yderligere, og materialer er nøje udvalgt for at skåne miljøet yderligere. 

Vores vurdering

Denne shampoo har en mild men skøn duft, og skummer samtidig let ved brug. Det giver følelsen af, at håret efterlades rent men uden tilsætningen af diverse parabener, sulfater og silikone. 

Det anbefales at vaske håret af to omgange som med mange andre shampoos for først at afrense håret, hvorefter anden vask vil være mere plejende. 

Derfor skal du købe produktet 

Denne shampoo fra Rosted er den rigtige for dig, som er på udkig efter en yderst mild men fugtgivende shampoo, som er “low poo” og dermed kan bruges som en del af curly-girl metoden.

#4 Redken Curvaceous High Foam Lightweight Shampoo Cleanser

Redken Curvaceous High Foam Lightweight Shampoo Cleanser

Køb for 124,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Renser skånsomt håret
 2. Parabene- og sulfatfri
 3. Velegnet til alle typer krøller

Egenskaber

Med denne high foam shampoo fra Redken får du en cremet shampoo til krøllet hår. Denne curl shampoo indeholder moringa olie, der giver en intens pleje og giver spændstige og smukke krøller.

Den renser mildt og skånsomt håret uden at udtørre krøllerne. Shampooen er udviklet til alle typer krøllet hår og går ind og aktiverer krøllernes elasticitet, så du får flotte definerede krøller.

Vores vurdering

Dette er en god shampoo, hvis du gerne vil have en shampoo, der passer til alle typer krøller. Shampooen renser skånsomt håret og indeholder ikke en hel masse kemi.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker en allround shampoo, så er denne shampoo et godt bud. Det er også en ideel shampoo til dig, der ønsker en shampoo uden skadelige kemikalier.

#5 Davines LOVE Curl Shampoo

Davines LOVE Curl Shampoo

Køb for 199,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver fylde og lethed
 2. Beriget med mandel-ekstrakt
 3. Fri for sulfater og parabener

Egenskaber

Hvis du har naturligt krøllet hår, så er denne love curl shampoo lige noget for dig. Shampooen er beriget med mandel-ekstrakt, der er godt til dig med krøllet hår, da det øger hårets elasticitet og giver et fyldigt udseende.

Det resulterer i et let, lækkert og blødt hår. Denne krølle shampoo giver fylde og lethed, og så er den helt fri for parabener og sulfater.

Vores vurdering

Denne love curl shampoo skummer rigtig godt op, og man undgår kruset hår. Vi oplevede, at shampooen gav flotte krøller og et blødt hår.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo, hvis du foretrækker at bruge shampoo, der skummer mere end almindeligt op og samtidig er uden skadelige kemikalier.

#6 MOROCCANOIL® Curl Enhancing Shampoo

MOROCCAN OIL Curl Enhancing Shampoo

Køb for 199,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder argan olie der genopretter glans
 2. Giver smukke, naturlige krøller
 3. Booster krøller

Egenskaber

Denne shampoo til krøllet hår fra MOROCCANOIL® indeholder argan olie, der er med til at genoprette elasticitet, glans og håndterbarhed i håret. Med en unik sammensætning af hydrolyseret vegetabilsk protein og abyssinian olie både styrkes og beskyttes håret, og du får krøllet hår, der er sundt, smukt og glansfuldt.

Denne shampoo vil vaske håret mildt, og du er fri for uønsket frizz. I stedet får du silkeblødt hår, der gør det nemt at rede håret. Shampooen er i øvrigt også rigtig god at bruge lige før, du får farvet hår.

Vores vurdering

Vi er vilde med, at denne shampoo indeholder naturlige olier, som nænsomt plejer håret. Vores test viste desuden, at shampooen er rigtig god til at give krøllet hår et boost, så hvis du ikke har et kraftigt hår, kan denne shampoo virkelig hjælpe dig med at få dine krøller frem.

Derfor skal du købe produktet

Hvis håret kruser, og du ikke har et stort, kraftigt hår, er denne shampoo ideel, da shampooen giver et godt boost til håret, og den efterlader håret uden frizz.

#7 BC Hyaluronic Moisture Kick Micellar Shampoo

BC Hyaluronic Moisture Kick Micellar Shampoo

Køb for 69,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver meget fugt
 2. Fantastisk til tørt hår
 3. Prisvenlig

Egenskaber

Hvis du lider af tørt hår, så vil du elske denne shampoo. Shampooen indeholder hyaluronsyre Derivat, der genopretter fugtniveauet i håret og hovedbunden. Dette gør, at shampooen kan skabe balance i håret og give håret det rette fugtniveau.

Det ekstra gode ved denne shampoo er, at den ikke blot kan bruges til tørt og krøllet hår men også helt almindeligt hår eller hår med lidt bølger. Du er efterladt med et glat hår, der er medgørligt og i balance.

Vores vurdering

Dette er en god shampoo i den mere prisvenlige ende. Vi havde oplevelsen af, at denne shampoo kunne tæmme selv det tørreste hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har ekstremt tørt hår, så er dette shampooen til dig.

#8 PAUL MITCHELL Spring Loaded Frizz-Fighting Shampoo

PAUL MITCHELL Spring Loaded Frizz-Fighting Shampoo

Køb for 125,- kr. hos beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Bekæmper frizz
 2. Tæmmer selv de mest uregerlige krøller
 3. Sulfatfri

Egenskaber

Ikke blot er denne shampoo udviklet til krøllet hår; det er også en shampoo, der giver krøller. Denne shampoo er især fantastisk til at tæmme selv de mest uregerlige krøller. Det skaber kontrollerede og separerede krøller helt uden frizz.

Shampooen kan bruges til både permanentet hår og til dig, der har krøllet hår fra naturens side. Her får du en shampoo, der efterlader håret blødt og lækkert og giver helt nyt liv til krøllerne. Som ekstra bonus er shampooen også sulfatfri.

Vores vurdering

Denne shampoo er genial til dig, der har et krøllet hår, der er lidt uregerligt. Den giver nyt liv til dine krøllede lokker, og shampooen er god til at separere krøllerne, så du har smukke, kontrollede krøller.

Derfor skal du købe produktet

Denne shampoo til krøllet hår er god til alle med krøllet hår, der har en tendens til at være uregerligt. Shampooen separerer på fineste vis det krøllede hår og giver et smukt hår.

#9 Goldwell Curly & Waves Hydrating Shampoo

GOLDWELL Curly & Waves Hydrating Shampoo

Køb for 85,- kr. hos beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Plejende shampoo der giver fugt
 2. Indeholder mælkeprotein der forbedrer hårets spændstighed og elasticitet
 3. Virker hurtigt

Egenskaber

Her får du en shampoo, der er specielt udviklet til det krøllede hår. Shampooen samler håret og renser blidt håret. Denne shampoo indeholder mælkeprotein, som er med til at forbedre hårets spændstighed og elasticitet, og samtidig giver det fugt og pleje til håret.

Det særlige ved denne shampoo til krøllet hår er også, at den har en øjeblikkelig virkning. Når du vasker håret vil du med det samme se resultatet.

Du får et hår med ekstra liv, bevægelse, elasticitet og glansfulde krøller – uanset om du foretrækker at føntørre håret eller at håndklædetørre dit hår.

Vores vurdering

Når du vasker håret med denne shampoo til krøllet hår, vil du hurtigt opleve effekten. Red håret, når du træder ud af badet, og du vil med det samme se, hvordan dit krøllet hår har fået nyt liv. Vi fik krøller, der var glansfulde og sunde.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo, hvis du gerne vil have et hurtigt resultat. Du får øjeblikkeligt glansfulde krøller med denne shampoo.

#10 Purely Professional Shampoo 0 

Purely Professional Shampoo 0

Køb for 154,95 kr. hos med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder blot syv ingredienser
 2. Yderst skånsom ved håret
 3. Velegnet til tør og irriteret hovedbund

Egenskaber

Hvis du gerne vil have flere krøller, skal du passe godt på dit hår. Det kan du gøre med denne shampoo til krøllet hår. Shampooen indeholder blot syv ingredienser og ingen sulfater.

Det betyder, at shampooen bevarer hårets og hovedbundens naturlige fugt, struktur og barrier. Shampooen er rigtig god til tør og irriteret hovedbund eller kruset og tørt hår. Den giver et blødt og flot hår.

Vores vurdering

Vi havde en god oplevelse med denne shampoo. Den hjælper mod et tørt og irriteret hår. At håndklædetørre hår er i øvrigt også en god idé sammen med denne shampoo, så varmen ikke tørrer og irriterer håret yderligere.

Hvis du er vant til at glatte håret ofte, er denne shampoo også god, da den giver god fugt til håret. Husk at hvis du lider af tørt hår, og du enten vil føntørre eller glatte håret, så er det en god idé at bruge en varmebeskyttende spray.

Derfor skal du købe produktet

Dette er shampooen til dig, der lider af en irriteret og tør hovedbund og derfor har brug for en yderst mild og skånsom shampoo.

Hvis du har en irriteret hovedbund, så husk i øvrigt altid at beskytte håret godt både med en mild shampoo som for eksempel denne og en varmebeskyttende spray, hvis du udsætter håret for varme.

#11 Living Proof Curl Shampoo

Living Proof Curl Shampoo

Køb for 228,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver stærke krøller
 2. Vegansk shampoo
 3. Fri for skadelige kemikalier

Egenskaber

Hvis du har mange krøller, vil du sikkert gerne have det bedste frem i krøllerne. Det kan denne shampoo hjælpe med. Her får du en cremet og blød shampoo, der ganske forsigtigt vasker dit hår uden at fjerne fugt, hvilket giver et endnu stærkere krøllet hår.

Samtidig er denne shampoo fra Living Proof fri for gluten, parabener, silikone, phtalater og udtørrende sulfater, og så er shampooen tilmed vegansk og skaber flotte krøller.

Vores vurdering

Med denne shampoo får du smukke krøller med en helt vegansk shampoo, der er fri for alle mulige kemikalier. Der kan nogle gange være en opfattelse af, at veganske og kemifrie shampooer ikke er lige så gode som almindelig shampooer, men dette er bestemt ikke tilfældet her.

Vores test af shampooen var positiv, og vi var efterladt med et silkeblødt hår og smukke krøller. Den er bestemt pengene værd.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en vegansk og kemifri shampoo, der er effektiv og skaber et flot resultat.

Ingredienser i shampoo til krøller

Hvis du har krøllet hår, kan det være en god idé at vælge en shampoo uden sulfater og andre skadelige stoffer, da de kan være med til at udtørre håret. Derudover er det vigtigt at vælge en shampoo, der er fugtgivende, da mange med krøllet hår oplever, at deres hår kruser – særligt hvis håret også er kraftigt.

Det kan også være en fin idé at vælge en shampoo med olier, der giver pleje til håret.

Shampoo til krøllet hår vs. almindelig shampoo

Krøllet hår er som regel mere tørt end glat hår, og derfor har håret brug for mere fugt og pleje. Derfor har mange shampooer til krøllet hår netop også fokus på at give fugt, fugt og mere fugt. Er du i tvivl om du har fundet den bedste shampoo til normalt hår, så kan du også læse en af vores andre test omkring det.

Der er også forskel på, om du har fint hår, tykt hår eller kruset hår. Derudover skal du være opmærksom på, at der er forskel på at have krøllet hår eller glat hår, og der skal bruges en anden slags shampoo til krøllet hår.

FAQ

Hvilken shampoo er bedst til krøller?

Det afhænger af dit hår. Hvis du oplever, at dit hår har en tendens til at blive tørt og kruset, skal du vælge en shampoo, der er ekstra fugtgivende. Det hjælper med at gøre håret sundt, og det skaber balance i fugtniveauet.

Her kan det også være en fordel at vælge en shampoo med en masse gode olier og en shampoo uden sulfater, da de er med til at udtørre håret. Har du derimod, hvad man vil kalde for et normalt hår, kan du sagtens vælge en lidt mere allround shampoo til krøllet hår.

Hvordan vasker jeg bedst mine krøller?

Rådet om ikke at vaske dit hår alt for tit gælder også til dig med krøller. Hvis du vasker håret for tit, er det med til at udtørre håret, og det gør også, at håret har svært ved at finde den rigtige fugtbalance.

Derfor anbefales det at vaske hår hver tredje dag. Vasker du hår oftere, så sørg for at vælge en shampoo, der giver masser af fugt og pleje. Derudover er det en god idé at bruge en conditioner, når du har vasket håret for at give mere fugt og pleje til håret.

En hårkur en gang eller to om ugen vil også være en fin tilføjelse til din hårrutine.

Hvordan får man krøller?

Hvis du ikke har krøller fra naturens side, kan du altid vælge at få permanentet dit hår. Vær dog opmærksom på at dette er hårdt ved håret. Alternativt kan du sove med en fletning, hvis du har langt hår. Det vil ikke give deciderede krøller, men det vil give fine bølger i håret.

Når du reder dit hår, er det desuden en god idé at bruge en bredtandet kam fremfor en almindelig hårbørste, da en bredtandet kam passer bedre på krøllerne. En almindelig hårbørste kan godt ødelægge krøllerne.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.