Guide Vokser øjenvipper ud igen Sådan får du dine øjenvippers fulde længde

Vokser øjenvipper ud igen? Sådan får du dine øjenvippers fulde længde

Artiklen er senest opdateret d. marts 23, 2023 af Liva

Hvem drømmer ikke om lange, fyldige vipper? Det er både feminint og smukt at have buede, lange øjenvipper. Desværre er det bare de færreste af os, der er født med fyldige, lange øjenvipper, og det er ikke altid, at mascara helt er nok, og selvom falske øjenvipper er smukt, er det hårdt for vipperne, og det er lidt bøvlet.

Heldigvis kan du blandt andet få hjælp af en god øjenvippeserum, hvis du drømmer om længere øjenvipper, eller dine øjenvipper falder af. I denne artikel vil vi kigge nærmer på, hvorfor øjenvipper knækker eller falder af, samt hvad du kan gøre for at få længere øjenvipper.

Hvorfor falder øjenvipper af, og hvilke faktorer påvirker længden på øjenvipper?

Der kan være flere årsager til, at dine øjenvipper falder af, eller at du har korte øjenvipper. Først og fremmest er det vigtigt lige at nævne, at det faktisk er naturligt, at øjenvipper falder af efter den telogene fase, og at der herefter vokser nye vipper ud. Men mere om det senere i artiklen.

Nogle af årsagerne til korte vipper og vipper, der simpelthen falder helt af uafhængigt af dine vippers vækstcyklys, er:

 • Falske øjenvipper, vippebukning og lash extensions. Kunstige øjenvipper kan føre til korte vipper samt vippetab. Vægten fra de kunstige vipper kan nemlig få dine øjenvipper til at knække og dermed falde af. Derudover kan vippelimen udtørre og genere dine øjenlåg og sidde fast på dine øjenvipper, så du kommer til at hive dine øjenvipper med ud, når du tager de kunstige vipper af. Lash extensions kan ligeledes føre til vippetab grundet vægten. Og så har vi vippebukning. Det er populært at bukke vipperne, men det er altså gevaldigt hårdt ved dine vipper, og du bør holde det på et minimum. Vippebukkeren kan nemlig både knække og løsgøre hårstråene. Hvis du bukker dine vipper, så gør det altid, inden du bruger mascara
 • Øjenvippeserum med prostaglandin. Dette bruges ofte i serum til vipperne, men faktisk fastholder prostaglandin dine vipper i den anagene fase i længere tid, og når du stopper med at bruge serum, forlader dine øjenvipper fasen, de kunstigt var holdt i. Herefter falder de ud.
 • Makeup og manglende makeupfjerning. Hvis du bruger for meget makeup omkring øjnene og makeup af dårlig kvalitet, kan det også genere øjenlåget og dine vipper. Vandfast mascara er også ret hårdt for vipperne, idet man ofte skal bruge ekstra krafter på at få mascaraen fjernet. Husk desuden at fjerne makeup, da det ikke er godt for hverken din hud eller dine øjenvipper at sove med makeup.
 • Stress, medicin og sygdom. Allergiske reaktioner overfor makeup og nogle former for medicin kan få dine øjenvipper til at falde af eller knække, så du ender med kortere vipper. Stress kan føre til hårtab – og det gælder også dine øjenvipper. Kemoterapi kan også føre til tab af øjenvipper.
 • Lash lift. Hvis du drømmer om længere øjenvipper og tykkere vipper, så er lash lift ikke vejen frem. Lash lift er hårdt mod både øjenvipper og øjenvipperanden.

Vokser øjenvipper ud igen?

Det korte svar er ja, dine øjenvipper vokser ud igen. Juhu! Lad os kigge lidt mere på dine naturlige vipper og deres livscyklus. Øjenvipper gennemgår tre faser i deres vækstcyklus:

vokser øjenvipper ud igen?
 • Dene anagene fase (grofasen)
 • Den karagene fase (nedbrydnings-/ eller overgangsfasen)
 • Den telogene fase (hvilefasen)

Dine vipper vokser i den anagene fase, og i den katagene fase går væksten i stå. Efter hvilefasen (den telogene fase) falder vippehåret ud og et nyt begynder at vokse frem. Dine øjenvipper vokser dagligt mellem 0,12 mm og 0,14 mm, og vipper bliver som regel ikke længere end 12 mm.

En hel livscyklus for en øjenvippe varer 4-11 måneder. Den anagene fase varer 4-10 uger, den katagene fase varer cirka 15 dage, og den telogene fase varer 4-9 måneder. Så ja, dine vipper vokser ud igen, men det tager altså lidt tid, så måske du skal overveje en ekstra gang, hvor vigtigt de buede vipper er, for tab af øjenvipper tager altså nogle måneder om at fikse.

Pas på dine øjne og øjenvipper med den rette pleje

Det er vigtigt, at du passer godt på dine øjenvipper og øjne, så dine naturlige øjenvipper er så smukke, lange og fyldige som mulige. Du kan blandt andet passe ekstra godt på dem med disse tips:

 • Undgå at bruge vandfast mascara, da det er svært at fjerne
 • Brug en mild og skånsom makeupfjerner, og fjern din makeup forsigtigt
 • Brug milde og naturlige øjenmakeup produkter, der passer på dine øjenvipper og øjne
 • Undgå såvidt muligt at gnide i dine øjne i løbet af dagen. Hvis din makeup irriterer dig, er det bedre at fjerne den
 • Sørg også for at spise en sund kost, der indeholder masser af vitaminer og mineraler, særligt er vitamin A og E-vitamin gode. Du kan endda vælge makeupprodukter og hudpleje, der indeholder A- og E-vitamin
 • Du kan eventuelt sove på et pudebetræk af silke – dette er både godt for hud og hår, og dine øjenvipper vil også elske det
 • Hvis du gerne vil give dine øjenvipper lidt naturlig pleje, kan du fremme væksten og få længere øjenvipper med naturlige midler, såsom aloe vera, grøn te, ricinusolie og olivenolie
øjenvipperforlængelse

Muligheder for øjenvippeforlængelse

Hvis du drømmer om længere øjenvipper, findes der forskellige ting, du kan gøre. Husk blot, at med undtagelse af vippeserum, så er disse ting altså ikke særlig godt for dine øjenvipper. Jovist får du lange vipper nu og he, men på sigt blive de lange vipper måske korte eller falder helt af.

Nogle muligheder for længere øjenvipper er:

 • Øjenvippeserum
 • Lash extensions
 • Lash lift
 • Falske øjenvipper

Hvis du gerne vil have naturligt stærke øjenvipper, der er lange, vil vi dog anbefale, at du ikke udsætter vipperne for fysisk belastning, men i stedet arbejder med den naturlige vækstcyklus og passer godt på dine vipper med eksempelvis en god øjenvippeserum og gode makeupprodukter.

mascara og magnetiske vipper

Tips og tricks til smukke øjenvipper

Vi har her samlet et par gode tips og tricks, så du kan få længere øjenvipper helt naturligt.

 • Brug en god øjenvippeserum, der giver stærkere, længere og fyldigere øjenvipper
 • Tegn op med en øjenblyant helt ned mellem vippehårene. Herefter kan du tage en vatpind og stryge langs vipperne, så der er farve mellem hårene. Dette gør, at dine øjenvipper ser tykkere ud
 • Undgå at bruge vandfast mascara, da det er svært at fjerne
 • Sørg for, at du fjerner makeup hver eneste aften, og brug en skånsom makeupfjerner
 • Brug en mild mascara, der får vipperne til at syne længere og tykkere
 • Undgå at bruge en vippebukker for ofte, da det kan ødelægge den naturlige hårvækst, og det er generelt hård kost for dine øjenvipper

Vi håber, at du med denne guide snart har tykke, lange øjenvipper, der er naturligt stærke og smukke.

FAQ

Hvordan kan jeg forhindre mine øjenvipper i at falde ud?

For at sikre en sund vækst skal du undgå kunstige vipper, lash extensions, lash lifts, vandfast mascara, at sove med makeup og lignende.

Hvilke ingredienser skal jeg undgå i mine øjenmakeupprodukter for at beskytte mine øjenvipper?

Sørg altid for at undgå prostaglandin.

Hvor ofte skal jeg rense mine øjenvipper for at holde dem sunde?

Du bør fjerne din makeup og rense din hud og øjenvipper hver dag.

Hvad skal man gøre, hvis ens øjenvipper falder af?

Du skal stoppe med at gøre det, der får dem til at falde ud. Herefter kan du eventuelt bruge en god øjenvippeserum og gardere dig med tålmodighed, indtil dine vipper vokser ud igen.

Hvor lang tid tager det at vokse øjenvipper ud?

En vippes livscyklus er 4-11 måneder.

Hvordan får man øjenvipper til at vokse hurtigere?

Brug en god øjenvippeserum, og undgå at gøre brug af de forskellige ydre faktorer, der får vipperne til at falde ud.

Hvordan får man buede øjenvipper?

Du kan bruge en vippebukker. Husk blot, at det ikke er særlig godt for dine øjenvipper, så brug kun en vipperbukker i ny og næ.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.