Bedste Parfumefri Shampoo

Bedste parfumefri shampoo (2023) – Bedst i test shampoo uden parfume

Er du på udkig efter en parfumefri shampoo? Så er du havnet det rette sted. I denne shampoo test tager vi et kig på den bedste shampoo uden parfume, så du kan finde en god shampoo, der passer til lige præcis din hårtype.

Vores ekspert Anne Sofie har har vurderet Wella Invigo Balance Senso Calm Shampoo til at være den bedste shampoo uden parfume.

Læs med i vores shampoo test, og find den bedste shampoo uden shampoo til din hårtype.

Hvilke produkter er med i bedste parfumefri shampoo bedst i test guide:

 1. WELLA Invigo Balance Senso Calm Shampoo
 2. Meraki Pure Shampoo
 3. Urtekram Find Balance Shampoo Fragrance Free
 4. Australian Bodycare Tea Tree shampoo til skæl og tør hovedbund
 5. ZENZ – Organic Pure No. 01 Shampoo
 6. Briogeo Be Gentle, Be Kind Aloe + Oat Milk Ultra Soothing Shampoo
 7. BALANCE & HYDRATE SHAMPOO
 8. Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Sensitive Foam Shampoo
 9. Grow Gorgeous Parfumefri Micellar Shampoo Til Sart Hår
 10. Hjärtligt Högsensitiv

#1 WELLA Invigo Balance Senso Calm Shampoo

Wella Invigo Balance Senso Calm Sensitive Shampoo

Køb for 110,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Passer til alle hårtyper
 2. Beroligende og plejende shampoo
 3. Velegnet til dig med parfumeallergi

Egenskaber

Her får du en shampoo fra WELLA, der virker både beroligende og plejende. Shampooen indeholder ikke parfume og er ideel til dig med en følsom hovedbund. Produktet går nemlig ind og beroliger din følsomme hårbund og dæmper irriteret kløe i hovedbunden.

Denne shampoo er velegnet til alle typer hår og er en særlig god shampoo til dig med parfumeallergi. Shampooen indeholder bambus, koffein og mentoldulme, der efterlader dit hår renset, plejet og forfrisket.

Vores vurdering

Dette er en rigtig fin shampoo, hvis du har parfumeallergi, eller du har en følsom hovedbund. Vi kan godt lide de beroligende og plejende ingredienser, som shampooen indeholder.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo fra WELLA, hvis du har en følsom hovedbund, og du har behov for en shampoo, der kan berolige hovedbunden og hjælpe på kløe.

#2 Meraki Pure Shampoo

Meraki Pure Shampoo

Køb for 143,94,- kr. hos Well.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Plejende og fugtgivende shampoo
 2. Svanemærket, den blå krans fra Astma-Allergi Danmark og ECOCERT
 3. Fri for parabener, sulfater og kunstige farvestoffer

Egenskaber

Med Meraki Pure shampoo får du en shampoo, der er fugtgivende og plejende. Shampooen vil vaske håret nænsomt og sørger for at vaske håret fri for snavs, fedt og urenheder. Denne shampoo plejer og styrker håret, så det efterlades sundt, silkeblødt og lige til at rede ud. Du får her en mild shampoo, der er særlig god til dig med en sensitiv hovedbund. Shampooen kan bruges af hele familien.

Shampooen har en plejende formel, der tilfører masser af fugt og næring til dine lokker. Derudover er shampooen beriget med Betainterferon, der styrker håret i dybden. Den indeholder også aloe vera, der giver fugt og berolige en sart hovedbund og hjælper også med tørt hår og hovedbund.

Shampooen indeholder også ekstrakt fra agurk og olivenblade, der blødgører håret og sørger for, at dit hår holdet sundt og velplejet. Du får her en økologisk shampoo, der også er vegansk og uden parfume. Shampooen har tre certificeringer: Svanemærket, den blå krans fra Astma-Allergi Danmarks og ECOCERT. Shampooen er også fri for parabener, sulfater og kunstige stoffer.

Vores vurdering

Du får her en virkelig god shampoo, der er mild ved håret og hovedbunden. Dette er altså bare en lækker shampoo, som du helt sikkert vil elske at have stående på badeværelset, når du skal vaske dit hår. Vi er vilde med, at shampooen ikke indeholder nogle som helst trælse stoffer eller noget som helst.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil forkæle dit hår ekstra, så er dette lige shampooen for dig. Den er perfekt, hvis du undgår trælse stoffer, der er skadelige og kan give allergi. Shampooen er heller ikke vildt dyr, og vi kan på det varmeste anbefale den.

#3 Urtekram Find Balance Shampoo Fragrance Free

Urtekram Find Balance Shampoo Fragrance Free

Køb for 78,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Perfekt til en sensitiv/sart hovedbund
 2. Tilfører masser af fugt til håret
 3. Har en balancerende og beroligende virkning på hovedbunden

Egenskaber

Med denne shampoo fra Urtekram får du en fugtgivende, parfumefri shampoo, der er ideel til dig med en sensitiv eller sart hovedbund. Shampooen kan bruges af hele familien og indeholder blandt andet aloe vera, beta-sitosterol og glycerin, der giver fugt til håret og virker balancerende og beroligende på hovedbunden. Shampooen efterlader også håret blødt med en sund og strålende glans.

Shampooen er lavet af ingredienser, der er af 100% naturlig oprindelse. Shampooen er desuden vegansk, allergicertificeret og ECOCERT mærket. Emballagen er lavet af sukkerrør og er plantebaseret.

Vores vurdering

Her får du en rigtig fin og mild shampoo fra Urtekram. Vi kan godt lide, at den er økologisk og virker både beroligende og plejende på hovedbunden. Vi er desuden ret begejstrede for, at emballagen er plantebaseret.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne shampoo fra Urtekram, hvis du gerne vil have en shampoo, der er økologisk, parfumefri og indeholder ingredienser af naturlig oprindelse. Shampooen er desuden virkelig god til dig, der har en sart/sensitiv hovedbund.

#4 Australian Bodycare Tea Tree shampoo til skæl og tør hovedbund

Australian Bodycare Tea Tree shampoo til skæl og tør hovedbund

Køb for 89,95,- kr. hos Australian-bodycare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Skælshampoo
 2. Virker godt på en kløende hovedbund og fedtet hår
 3. Effektiv mod bumser og urenheder i hovedbunden

Egenskaber

Her får du en shampoo, der kan bruges af alle hud- og hårtyper, men shampooen er dog særlig god til dig, der har problemer med urenheder og bumser i hovedbunden, har en tør og irriteret hovedbund og dig med en fedtet hovedbund og skæl.

Dette er en effektiv tea tree shampoo, der er hård mod snavs og bakterier, men hudvenlig og god til både hår og hovedbund. Den renser effektivt dit hår for snavs og bakterier, mens den vandopløselige kokosolie styrker dit hår og hovedbund. Tea tree olie virker antiseptisk og hæmmende på bakterier, der netop kan være årsagen til skæl og en irriteret hovedbund.

Shampooen er også fri for parabener og er dermatologisk testet.

Vores vurdering

Du får her en særdeles effektiv og dybderensende shampoo, der virkelig renser, styrker og plejer håret og hovedbunden i dybden. Vi er ret begejstret for denne shampoo fra Australian Bodycare.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har problemer med skæl, eller du oplever en irriteret hovedbund, der klør, er denne shampoo helt perfekt. Den er også god til dig med fedtet hår.

#5 ZENZ – Organic Pure No. 01 Shampoo

Zenz - Organic Pure No. 01 Shampoo

Køb for 479,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Tilfører håret vitalitet og pleje
 2. Indeholder økologisk avokadoolie og økologisk aloe vera
 3. Giver et glansfuldt hår

Egenskaber

Med denne shampoo uden parfume fra ZENZ får du en shampoo, der tilfører håret masser af vitalitet og pleje. Shampooen vil blidt rense din hovedbund og give den masser af pleje takket være indholdet af økologisk koldpresset avokadoolie og økologisk oprenset aloe vera.

Hvis du bruger denne shampoo jævnligt, vil du opleve, at dit hår får mere styrke og glans, og at det generelt virker sundere. Shampooen er særlig god til allergikere, sarte hovedbunde og gravide, da den er uden parfume.

Vores vurdering

Dette er en rigtig lækker shampoo, der har masser af gode egenskaber. Vi kan godt lide indeholdet af økologisk avokadoolie og aloe vera. Shampooen er ikke billig, men den er bestemt pengene værd.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har allergi, en sart hovedbund eller du er gravid, er denne shampoo fra ZENZ et godt valg. Hvis du i det hele taget bare gerne vil undgå trælse stoffer, vil du helt sikkert blive glad for denne ZENZ shampoo.

#6 Briogeo Be Gentle, Be Kind Aloe + Oat Milk Ultra Soothing Shampoo

Briogeo Be Gentle, Be Kind Aloe + Oat Milk Ultra Soothing Shampoo

Køb for 229,95,- kr. hos Luxplus.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Udviklet til at fugte og nære din hovedbund
 2. Vegansk formel
 3. Efterlader håret silkeblødt og skinnende

Egenskaber

Hvis du lider af duftallergi, eller du er følsom overfor stærke dufte og æteriske olier, er denne shampoo en god løsning til dig. Shampooen er uden parfume, og den virker blødgørende og plejende på hår og hovedbund. Den indeholder blandt andet blødgørende og plejende ingredienser, såsom naturlige olie, havreekstrakt og aloe vera.

Shampooen er særlig udviklet til at fugte og nære din hovedbund. Den er baseret på en vegansk formel, der plejer dit hår i dybden og efterlader det skinnede og silkeblødt.

Vores vurdering

Her får du endnu en lækker shampoo, der altså bare er god og skånsom mod håret og hovedbunden. Vi kan godt lide indholdet af de plejende og blødgørende ingredienser, shampooen indeholder.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en shampoo, der kan give din hovedbund masser af fugt og næring, så er denne shampoo et rigtig godt bud, du sikkert vil blive glad for.

#7 BALANCE & HYDRATE SHAMPOO

Balance & Hydrate Shampoo

Køb for 189- kr. hos Relevantcos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende
 2. Virker styrkende på håret
 3. Balancerer fugtniveauet i hovedbunden

Egenskaber

Her får du en skånsom shampoo, der virker styrkende på håret. Shampooen balancerer fugtniveauet i hår og hovedbund, og den plejer en tør og irriteret hovedbund. Shampooen indeholder Pentavitin®, betaine og hvedeprotein. Du får også her en sulfatfri shampoo, der er vegansk og heller ikke indeholder silikone. Shampooen er 100% vegansk, og emballagen er fremstillet af genbrugte vandflasker.

Vores vurdering

Dette er en superlækker shampoo, der ikke indeholder nogle trælse stoffer. Den virker også godt, hvis du har en tør hovedbund og skadet hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil forkæle dit hår lidt ekstra, så er denne shampoo superlækker. Den er også god til dig med allergi eller til dig, der gerne vil forebygge allergi.

#8 Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Sensitive Foam Shampoo

Køb for 109,- kr. hos Cocopanda.dk

Fremhævede egenskaber

 1. God til dig med tør hovedbund, skæl og fedtet hår
 2. Virker beroligende
 3. Mild og skånsom

Egenskaber

Du får her en shampoo, der er både mild og skånsom, og som hverken indeholder parfume eller farve. Shampooen virker beroligende, hvis du har en hovedbund, der er irriteret. Samtidig giver den masser af fugt, hvilket gør shampooen perfekt, hvis du har en hovedbund, der er tør.

Shampooen behandler effektivt problemer med hovedbunden, særligt en hovedbund der er tør, tørt hår skæl og fedtet hår.

Vores vurdering

Dette er en effektiv shampoo, der også er forholdsvis budgetvenlig.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har problemer med hovedbunden af den ene eller anden art, er denne shampoo et godt valg.

#9 Grow Gorgeous Parfumefri Micellar Shampoo Til Sart Hår

Grow Gorgeous Parfumefri Micellar Shampoo Til Sart Hår

Køb for 85,- kr. hos Lookfantastic.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Plejer, fugter og renser
 2. Glansgivende shampoo
 3. Budgetvenlig

Egenskaber

Et smukt hår starter med en sund hovedbund, hvilket er lige præcis, hvad du kan få med denne shampoo, der både er parfumefri og dermatologisk testet. Dette er en skånsom men effektiv renseshampoo, der tilmed heller ikke sprænger budgettet.

Shampooen beskytter hovedbunden, og den giver også masser af glans til håret. Derudover plejer den med fugt, bekæmper skæl, beskytter naturlige olier i håret og giver fugt til hårstråene. Shampooen giver en øjeblikkelig behagelig følelse og afhjælper rødme, kløe og tørhed.

Indpakningen er 100% genanvendelig og er god ved både miljøet og hovedbunden.

Vores vurdering

Med denne shampoo får du meget for pengene, og den indeholder et væld af ingredienser, der er gode for både hår og hovedbund.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du oplever problemer med hovedbunden af den ene eller anden art, eller du måske har tørt hår, der har brug for pleje, er denne shampoo et godt valg.

#10 Hjärtligt Högsensitiv

Hjärtligt Högsensitiv

Køb for 125,- kr. hos Lyko.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Allergivenlig og parfumefri
 2. Til dig med følsomt hår og sart hovedbund
 3. Produceret, udviklet og fremstillet i Sverige

Egenskaber

Her får du en shampoo, der er allergivenlig og fri for parfume. Shampooen passer perfekt til dig med følsomt hår og en sart hovedbund. Den er også perfekt, hvis du bare gerne vil undgå unødvendige og skrappe tilsætningsstoffer. Shampooen renser mildt, men effektivt, og fjerner alle rester af stylingprodukter og fedt fra hovedbunden.

Shampooen indeholder hverken parfume eller æteriske olier, og en er beriget med svenske blåbær og pH-neutraliserende mælkesyre. Denne shampoo giver dig et smukt, velplejet og fugtet hår uden brug af unødvendige tilsætningsstoffer.

Shampooen er certificeret med Grön Salong-mærket, og den er fremstillet, produceret og udviklet i Sverige. Produktet er 100% naturligt og bionedbrydeligt.

Vores vurdering

Dette er endnu en rigtig mild, men effektiv shampoo, som du sikkert vil blive rigtig glad for.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har følsomt hår, en sart hovedbund eller du bare gerne vil undgå skadelige og unødvendige tilsætningsstoffer i din shampoo, er denne svenske shampoo lige noget for dig.

Fordelene ved parfumefri shampoo

Der er mange fordele ved at vælge en shampoo uden parfume:

 • Det er langt mildere ved håret. Derfor er de også gode til beskadiget hår
 • De er gode, hvis du har allergi
 • De er gode til at forebygge parfumeallergi
 • Shampooer uden parfume er bedre for børn

Det vigtigste er, at shampooer uden parfume er mildere ved håret, og de kan forebygge allergi, og de generelt er mere allergivenlige.

Passer parfumefri shampoo til alle hårtyper?

Ja, det gør de i hvert fald. Men som med alle andre hårprodukter skal du naturligvis vælge en, der passer til dine behov og dit hår. Når du skal vælge den bedste shampoo til din hårtype, kan du med fordel overveje følgende:

 • Hvad er din hårtype? Har du normalt hår? Farvet hår? Skadet hår? Slidt hår? Kruset hår? Tyndt hår? Fint hår? Blond hår? Kraftigt hår? Fladt hår? Glat hår? Du skal vælge en shampoo til din hårtype. Eksempelvis kan du kan godt få en shampoo uden parfume til farvet hår. Har du normalt hår, kan du næsten bruge alle shampooer. Har du kruset hår eller krøllet hår, kan du vælge en shampoo, der giver masser af fugt. Kruset hår og krøllet hår er nemt ofte også tørt hår. Har du beskadiget hår eller slidt hår, kan du med fordel vaske dit hår i en genopbyggende shampoo. Fint hår og tyndt hår skal som regel have lidt styrke.
 • Er der andre stoffer end parfume, du gerne vil undgå? Det kan være, at du gerne vil have en meget mild shampoo, der slet ikke indeholder nogle duftstoffer eller andre trælse stoffer, der kan fremkalde allergi.
 • Tænk også over prisen, da shampooer kommer i mange forskellige prisklasser.
 • Hvad vil du gerne have ud af din shampoo? Dette hænger sammen med din hårtype, men den bedste shampoo skal opfylde dine behov.

Det allervigtigste er, at du overvejer din hårtype, så du vælger den rette shampoo til dit hår.

Er parfumefri shampoo et godt valg til folk med allergi og følsom hovedbund?

Ja, det er de som regel, da parfumeallergi er et problem, mange lider af. Parfume er i rigtigt mange skønhedsprodukter, og det kan både give parfumeallergi, men det kan også give et udbrud af allergi, hvis man allerede har parfumeallergi. Derfor er shampooer uden parfumer klart den bedste shampoo, hvis man har parfumeallergi eller en følsom hovedbund, da de irriterer langt mindre end shampooer med parfume.

FAQ

Kan parfumefri shampoo give et sundere hår?

Ja, det kan den sagtens. En shampoo uden parfume kan sagtens indeholde masser af lækre og plejende ingredienser, der er med til at give et sundere hår.

Kan man bruge parfumefri shampoo til farvet hår?

Ja, men det er en rigtig god idé at kigge efter en shampoo uden parfume, der er særligt udviklet til farvet hår.

Er parfumefri shampoo en effektiv løsning mod skæl?

Det kommer an på, hvilket shampoo du vælger. I vores test synes vi, at Australian Bodycare Tea Tree shampoo til skæl og tør hovedbund er bedst i test, hvis du har skæl. Den bedste shampoo til skæl bør være udviklet til skæl.

Artiklen er opdateret d. august 21, 2023 af Liva

Jeg hedder Heidi og er uddannet journalist fra journalisthøjskolen i Aarhus og startede min egen virksomhed i 2021. Jeg har lidt af en forkærlighed for skønhed og er pjattet med makeup og hudpleje. Især har jeg en stor interesse for hudpleje.

Som så mange andre kæmpede jeg i mange år med akne og uren hud, og jeg har prøvet samtlige produkter på markedet, læst utallige blogindlæg, lyttet til podcasts og gransket internettet for information omkring akne. Det gav mig en naturlig interesse for hudpleje, makeup og andre skønhedsprodukter.