Guide Øjenvippeserum - Få naturligt lange vipper

Guide til vippe serum: Få naturligt lange vipper

Øjenvippe serum er blevet et stort hit i beautyverdenen – og ikke uden grund. Serummet, der fås fra alverdens brands, er en nem vej til de naturligt lange vipper, som mange af os drømmer om. 

Men hvad er øjenvippeserum, og hvordan bruger du det korrekt? Alt det får du svaret på her i artiklen. 

Øjenvippe serum – hvad er det?

Smukke, lange, buede og kraftige øjenvipper. Det er et ønskescenarie for mange. 

Flotte øjenvipper er med til at give et friskt og defineret look – og med et serum kan du få lange vipper, der er naturlige, mørkere og tykkere, så du ikke behøver at bruge mascara eller kunstige øjenvipper. 

Øjenvippeserum består af aktive ingredienser og bliver påført lige over vipperne, dér hvor du eksempelvis ville påføre en eyeliner. Du kan få øjenvippeserum fra mange forskellige brands, der passer til forskellige hudtyper. 

Det kan du blandt andet opnå med vippeserum: 

 • Længere vipper
 • Tykkere vipper
 • Stærkere vipper, der ikke knækker
 • Tættere vipper

Hvornår kan du se resultater?

Som en tommelfingerregel kan du regne med at se resultater efter 6-8 uger – ved nogle brands før det. Tag eventuelt et før og efter-billede, så du kan sammenligne og se, hvor tydelig forskellen er blevet på dine vipper. 

Hvor ofte skal du bruge øjenvippeserum?

De fleste serummer til vipperne skal du påføre en gang om dagen. Det bedste råd er at gøre det om aftenen, når dine vipper og øjenlåg er helt rene, og de får ro over natten.

Du skal kun påføre et enkelt strøg og lade gelen tørre ind. Derefter er det blot at vente med tålmodighed nogle uger, til at dine vipper vokser og bliver smukke og lange.  

Når du har opnået den ønskede effekt, kan du opretholde resultatet ved at bruge serum to gange om ugen. 

Er det usundt at bruge øjenvippeserum?

Vippeserum er i langt de fleste tilfælde ufarligt at bruge. Nogle brands bruger lægemidlet prostaglandin i deres serum, hvilket kan give bivirkninger hos gravide eller folk med øjenproblemer, såsom grå stær. 

Der findes dog masser af varianter, der udelukkende er plantebaseret. Der er en tendens til, at de plantebaserede udgaver har en mere langsom effekt, men du får til gengæld et produkt, der er naturligt og fri for kemikalier. 

Oplever du en allergisk reaktion med rødme eller kløe ved brug af vippeserum, bør du straks stoppe med at bruge produktet og tage en snak med din læge. 

Er du gravid, eller ammer du, kan du med fordel læse vores guide til øjenvippeserum og graviditet. 

Find den rette type til dine øjne 

De forskellige brands slår sig op på forskellige ting, og derfor handler det for dig om at vælge ud fra dine øjne og hud. 

Får du nemt røde øjne, når du fjerner mascara? Så kan det tyde på, at du har sensitiv hud rundt om øjnene. I det tilfælde bør du kigge efter en mild serum baseret på naturlige ingredienser.

Døjer du modsat aldrig med huden omkring dine øjne, kan du forsøge dig med andre, mere hårdføre typer.  

Sådan bruger du øjenvippeserum – fire hurtige trin 

Det er ultra nemt at bruge serum til dine vipper og kræver minimalt med arbejde. Se her, hvordan du går til sagen. 

 1. Rens dine øjne fri for makeup og snavs
 2. Påfør en stribe af serum tæt ved vippekanten på det øverste af øjet
 3. Gentag på den nederste vippekant
 4. Vent to minutter, til serummet er tørret

Påfører du det om morgenen, kan du sagtens slutte af med din yndlingsmascara eller øjenskygge. Når bare serummet er tørt, kan du snildt lægge andet makeup ovenpå. 

Kombiner med en brynserum 

Når du har fået inkorporeret øjenvippeserum i din daglige rutine, kan du med fordel tilføje den nære slægtning: Brynserum

Serum til øjenbrynene har samme effekt som vippeserum, nemlig at sætte gang i hårvæksten. Det resulterer i tykkere hårstrå og mere tætte øjenbryn, der skaber et defineret, men stadig naturligt look. 

Brynserum bruger du dagligt på samme måde som øjenvippeserum. 

Derfor kan du gøre det til en vane at bruge dem lige efter hinanden. Mange serummer til brynene består af en form for mascarabørste, som du fordeler gelen med – og som både sørger for, at hårene vokser, og at din bryn er velplejede. 

Husk at pleje dine øjenvipper 

Dit daglige arbejde med at påføre øjenvippeserum er spildt, hvis du ikke passer godt på vipperne. De små, fine hår kan ikke holde til hvad som helst, og er din drøm lange, smukke vipper, bør du pleje dem godt. 

Det gør du blandt andet ved: 

 • at fjerne mascara og øjenskygge nænsomt 
 • at bruge milde renseprodukter på øjnene
 • at skære ned på brug af kunstige øjenvipper
 • at bukke vipperne med et roligt håndelag

Husk på, at dine vipper trænger til præcis lige så meget kærlighed, som du giver dit hår og hud. I hvert fald, hvis lange, tykke øjenvipper er drømmescenariet for dig. 

FAQ om øjenvippeserum 

Hvad er øjenvippeserum?

Øjenvippeserum er et serum med aktive ingredienser, der får dine vipper til at vokse. Som udgangspunkt kan du se resultater efter 6-8 uger. 

Hvor ofte skal man bruge øjenvippeserum?

For at opnå en effekt skal du bruge øjenvippeserum hver dag. Du fordeler en tynd streg langs vippekanten, dér hvor du også ville lægge eyeliner. Lad serummet tørre ind, inden du tager mascara på. 

Er øjenvippeserum farligt for øjnene?

Langt de fleste vippeserummer er ufarlige at bruge. Har du sarte øjne eller øjensygdomme, kan øjenvippeserum med ingrediensen prostaglandin give bivirkninger. Vælg i de tilfælde et serum med 100 % naturlige ingredienser. 

Artiklen blev publiceret d. september 10, 2022 af Liva og senest opdateret d. maj 14, 2023 af Liva