Guide Slip af med muskelspændinger med en massagepistol

Slip af med muskelspændinger med en massagepistol

Døjer du med muskelspændinger? 

Der skal ikke ret meget til, at en spændt eller øm muskel udvikler sig til at blive en stor irritationsfaktor i hverdagen. Pludselig mærker du et jag hver gang musklen aktiveres, eller måske er koncentrationen på arbejdet helt i bund, fordi nakken er stiv og øm. 

Selv lette muskelspændinger kan føles invaliderende og til stor gene i en hverdag, hvor vi er vant til at kunne bevæge os frit rundt uden ubehag. 

Heldigvis er der noget, du selv kan gøre, hvis du oplever spændinger. Læs med her i artiklen og bliv klogere på, hvordan du lindrer muskelspændinger. 

Hvad er muskelspændinger? 

Muskelspændinger er, som navnet antyder, udtryk for en øget spænding i en muskel. Har det stået på over længere tid, vil du kunne mærke det som en knude (myose). Spændingerne kan opstå efter hårdt fysisk arbejde, træning eller en forkert holdning

Det er heller ikke unormalt at opleve muskelspændinger i nakke, ryg, lænd og baller, hvis du har et meget stillesiddende job. 

Alle oplever altså muskelspændinger i ny og næ, hvilket kan give anledning til mindre bevægelighed og irritation. 

sådan bruger du en massagepistol

Massage får dine spændte muskler til at slappe af 

Uanset om spændingerne kommer af en hård omgang træning eller en forkert holdning gennem mange timer foran en computerskærm, handler det om at få musklerne til at slappe af. 

En dybdegående massage kan få dine muskler til at slappe af og hjælpe med at få kroppen til at restituere bedre. 

Alt efter behov – og økonomi – kan du lindre muskelsmerter ved at gå til en professionel massør eller få din kæreste, ven eller familiemedlem til at give dig en massage. Er muskelspændinger noget, du hyppigt oplever, kan det også være en god idé at investere i en massagepistol.  

Nedenfor gennemgår vi de forskellige muligheder, og hvad du skal være opmærksom på. 

Få massage hos en professionel 

Det kan være utrolig rart – men også lidt smertefuldt – at gå til en massør, der ved hvad han eller hun laver. Vælger du at opsøge en professionel mod muskelsmerter, er du garanteret den rette behandling. 

Har du en anordning på din arbejdsplads med en massør, er det klart anbefalelsesværdigt at gøre brug af. I tilfælde heraf kan du med fordel booke dig ind på en behandling med jævne mellemrum, så du forebygger smerter i lænd, ryg og nakke – eller spændingshovedpine, som er hyppigt forekommende ved arbejde foran en computer. 

Det er værd at bemærke, at der findes mange forskellige typer af massage, heriblandt: 

  • Fysiurgisk massage
  • Sportsmassage 
  • Triggerpunktsmassage
  • Bindevævsmassage 
  • Hot stone massage 

Det er en god idé, at du sætter dig godt ind i de forskellige massageformer, inden du kaster penge efter en behandling. 

En sportsmassage egner sig f.eks. ikke kun til personer, der træner meget. Det kan også være godt til en person med en helt almindelig aktiv livsstil, som har behov for at få løsnet musklerne op og fjernet syre og affaldsstoffer. 

Tag sagen i egen hånd med en god massagepistol 

Oplever du ofte lette muskelsmerter, kan det blive en dyr fornøjelse at skulle gå til en professionel massør hele tiden. En massagepistol er i det tilfælde en genial løsning. 

En massagepistol bruger slagterapi, som er masserende stød, der gentager sig. Med en massagepistol kan du selv bestemme, hvor hårdt eller blidt du vil masseres, da den kan indstilles til flere grader. Du kan sågar vælge, om den skal give roterende eller vibrerende massage.

Du kan læse meget mere om, hvordan en massagepistol kan hjælpe dig med ømme muskler, og hvornår en massagepistol er den helt rigtige løsning her. 

massagepistol til låret

Hvilken massagepistol skal jeg vælge?

Vil du forkæle dine ømme muskler og investere i en massagepistol? 

Der er mange forskellige massagepistoler på markedet. De findes i forskellige prisklasser, størrelser og med forskellige funktioner. Hvor nogle massagepistoler er specielt designet til at gå dybt ned i vævet og øge blodcirkulationen, er andre udstyret med mange forskellige hastighedsindstillinger og vibrationsniveauer, der kan passe til ethvert behov. 

I vores guide her kan du få hjælp til at finde den bedste massagepistol, der matcher dine behov. Vi har nemlig gjort det nemt for dig og testet de bedste på markedet i 2022. 

Hvordan forebygger du muskelspændinger? 

Hårdt fysisk arbejde og meget stillesiddende arbejde har det tilfælles, at de begge er årsag til muskelspændinger hos rigtig mange mennesker. 

Uanset hvordan din hverdag ser ud, er det en god idé at forebygge muskelspændinger, så du undgår at komme helt derud, hvor du skal en tur forbi kiropraktoren eller fysioterapeuten. 

Disse ting kan du blandt andet gøre, hvis du vil forebygge muskelspændinger

  • Afspænding / massage af ømme muskler 
  • En aktiv livsstil
  • Forebyggelse af overbelastning med regelmæssig træning (styrke- og udholdenhedstræning) 
  • Skiftende arbejdsstillinger 
  • Reduktion af stress 

Følger du ovenstående råd i din dagligdag, vil du kunne forebygge mange af de hyppige muskelspændinger som særligt nakke- og rygsmerter, som opstår hos mange danskere. 

Vi håber, du fik noget ud af at læse artiklen – forhåbentlig føler du dig bedre klædt på til at lindre og forebygge muskelspændinger fremadrettet. 

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.