Guide Sådan får du velplejede øjenvipper

Sådan får du velplejede øjenvipper – Den ultimative guide

Oplever du, at dine vipper knækker eller er meget korte? Så kan det være en god idé at give dem en god portion kærlighed. Nænsom pleje af dine vipper er mindst lige så vigtigt som pleje af håret eller din hud. Derfor bør du huske de sarte vipper i din daglige rutine. 

Få gode tips til, hvordan du tager dig godt af dine øjenvipper her i artiklen. 

Øjenvipper – øjets vigtige beskytter

Udover en æstetisk funktion har øjenvipperne først og fremmest et andet vigtigt formål. De små hår er nemlig med til at holde urenheder væk fra dine øjne, hver gang du blinker. 

Vi taber alle i gennemsnit 4-10 vipper om dagen. Du kan derfor ikke undgå at miste øjenvipper, men du kan stadig gøre en hel del for at pleje dem, så de tager sig ud fra sin bedste side. 

Uanset om du elsker at bruge mascara eller holder mest af det naturlige look, får du længere og sundere øjenvipper ved at passe godt på dem. Vi gør dig klogere på hvordan her. 

8 skridt til mere velplejede vipper

Hvis du ofte negligerer pleje af din vipper, så husk på, at det er små hår, der nemt knækker. Følg derfor med fordel de 8 trin, så du kan få de øjenvipper, du har sukket efter. 

1) Brug vippebukker med omtanke 

En vippebukker er et genialt redskab til at få vipperne til at bue og se længere ud. Er du storbruger af vippebukkeren, bør du dog gøre det med omtanke. 

Det betyder blandt andet, at du kun skal bukke dine vipper uden mascara og aldrig med. Det kan føre til knækkede vipper. 

Derudover er det populært at varme bukkeren op inden brug. Gør du det, så vær opmærksom på temperaturen, så dine vipper ikke tager skade – på samme måde som glattejern kan være hårdt mod dit hår. 

Omvendt kan buede vipper også få dine vipper til at syne mere velplejede, så bare husk at benytte den nænsomt. 

2) Fjern din mascara uden at trække

Det er helt normalt, at du gerne vil have din hudplejerutine klaret hurtigt om aftenen, så du kan komme i seng. Men når det gælder om at fjerne mascara, er det vigtigt, at du tager dig den tid, det tager.

Køb en makeupfjerner, der er så effektiv, at du ikke skal hive og trække i huden og vipperne for at få den af. Du kan væde en vatrondel med makeupfjerner, og derefter lægge den over dine øjne, så det trænger godt ind. Fjern derefter forsigtigt mascaraen. 

3) Anvend milde renseprodukter til øjnene 

Både din hud rundt om øjnene og dine vipper tåler ofte ikke produkter med for meget kemi. Alle er naturligvis forskellige, men det er ikke ualmindeligt at få rødme rundt om øjnene, når du har fjernet makeup. 

Det går også ud over dine vipper. Giv dine øjenvipper det bedste, og vælg produkter, der er milde og rige på naturlige ingredienser.  

4) Vippeserum 

Får du længere og tykkere vipper, vil de syne mere velplejede. Med øjenvippeserum kan du med meget få anstrengelser opnå de smukke Bambi-vipper, mange drømmer om. 

Du skal blot fordele en tynd streg af serum øverst på vippekanten én gang om dagen – og efter 6-8 uger vil du opleve en betydelig forskel i længden og tykkelsen på dine vipper. Derefter kan du opretholde effekten ved at bruge serummet to gange om ugen. 

Vippeserum fås fra en lang række brands og med varierende ingredienslister. Har du sarte øjne, kan du vælge et serum af 100 % naturlige ingredienser. 

5) Vælg kosmetik af god kvalitet

Præcis som med produkter til din hud er det en god idé at bruge kosmetik til øjnene af en god kvalitet. Mascara, øjenskygge og eyeliner sidder længe på øjnene og vipperne, og du bør have for øje at vælge kvalitetsprodukter. 

Det gælder særligt, hvis du har sart hud rundt om øjnene. Her kan det være fordelagtigt at vælge kosmetik uden unødvendig kemi, så du giver dit øjenområde (og vipper) de bedste betingelser for at se velplejet ud uden irritation. 

6) Brug kokosolie på vipperne 

Kokosolie siges at være gavnligt mod en lang række ting, og det kan også have en god effekt på dine vipper. 

Økologisk kokosolie er spækket med essentielle fedtsyrer og antioxidanter og giver dine vipper en masse fugt og pleje. Olien er desuden med til at holde dine vipper fri for bakterier, så de nemmere kan blive smukke og lange. 

7) Gnid ikke for meget i øjnene 

Er du nået til slutspurten af arbejdsdagen? Så kan det være fristende at gnide sig i øjnene – særligt, hvis de er irriterede efter mange timer foran computeren. Prøv dog så vidt muligt at undgå det, da det kan føre til knækkede vipper. 

Det gælder især, når du har mascara på, som gør vipperne mere porøse og udsatte. 

8) Udskift din mascara med jævne mellemrum 

Når din mascara synger på sidste vers, bliver den mere tør og kan gøre vipperne klumpede. Det er derfor en god idé at skifte den ud, inden den når det knastørre stadie – så får du også et langt bedre resultat. 

Klumper på vipperne kan nemmere føre til knækkede vipper, hvilket ikke fremmer dit ønske om at få velplejede, misundelsesværdige øjenvipper. 

Smukke øjenvipper kræver tålmodighed 

Har du bestemt dig for at give dine vipper omgang kærlighed? Så har du allerede taget det første skridt mod at få lange, flotte øjenvipper. 

Lange vipper kommer ikke over natten, men det kræver en indsats for at opnå det ønskede resultat. Det handler både om at inkorporere gode vaner med ikke at gnide dig i øjnene, fjerne mascara skånsomt samt at benytte renseprodukter og kosmetik af god kvalitet. 

Kombinerer du de gode takter med brug af øjenvippeserum, vil du inden for nogle uger opleve, hvordan dine vipper har fået en elegant makeover og er blevet både længere og sundere.