Guide Sådan får du glatte og bløde ben året rundt

Få tips til glatte og bløde ben året rundt – Ultimativ guide (2023)

Drømmer du også om at have bløde og glatte ben året rundt?

Mange kvinder elsker følelsen af babybløde, hårfri ben. Desværre er det ikke altid lige nemt at opnå. Ofte medfører jagten på glatte stænger irriteret hud og røde knopper.  

I artiklen her kan du derfor blive meget klogere på forskellige hårfjerningsmetoder, samt hvordan du undgår at blive invaderet af tusind små røde knopper, når du går i krig med at fjerne hårene. 

Vælg den rigtige metode til at fjerne dine hår  

Der findes forskellige måder, du kan fjerne uønsket hår på. Det er ikke nødvendigvis alle metoder, der er lige gode til dig. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i metoderne samt din hud og hårtype. 

Herunder præsenterer vi tre metoder, du kan gøre brug af. Vi gennemgår desuden, hvad du bør og ikke bør gøre ved disse metoder. 

Få glatte ben med den rette brug af skraber 

Den hyppigst anvendte metode til at fjerne hår er med skraberen. Med en skraber kan du nemt og hurtigt fjerne dine hår i en travl hverdag. 

Desværre er det ikke en selvfølge, at resultatet efter en tur med skraberen bliver en succes. Mange oplever røde knopper og rifter på benene, når de har været i gang med en skraber. 

De røde knopper, også kaldet skægpest, er en betændelsestilstand i hårsækkene, der opstår, når huden irriteres og hårsækkene inficeres med bakterier. Oplever du skægpest, kan det være et udtryk for, at du har været for flittig eller ivrig med skraberen, eller at enten huden eller barberbladet ikke har været rent eller skarpt nok. 

Er du tilhænger af skraberen som hårfjerningsmetode, er der derfor en række ting, du bør vide, hvis du vil opnå det flotteste og blødeste resultat uden at irritere din hud på benene.

Tips til en god barbering uden røde knopper:

  • Vask dine ben, så de er helt rene inden barberingen 
  • Sørg for at have dit eget barberblad, som du ikke deler med nogen (og hold også dette rent!)
  • Brug et skarpt barberblad (et sløvt barberblad hiver i hårene i stedet for at skære dem over)
  • Barber med hårenes retning 

Overholder du ovenstående punkter, er der langt større sandsynlighed for, at du får et flot og veludført resultat. 

Ulempen ved at benytte sig af skraberen er, at de bløde stænger kun varer en enkelt eller to dage. Desuden vil daglig brug af skraber øge sandsynligheden for, at huden irriteres og de karakteristiske små røde prikker pibler frem. 

Reducér hårvæksten med en IPL-hårfjerner 

Ønsker du en mere holdbar løsning til glatte og bløde ben end skraberen, kan en IPL hårfjerner være et godt alternativ.

En IPL hårfjerner er en lysbaseret hårfjerning. Den fungerer ved at pulsere lysstråler til hår og hårrødder, der hæmmer hårvæksten. 

Køber du en IPL hårfjerner til hjemmebrug, skal du være forberedt på først at se en markant forskel på hårvæksten efter 3-5 behandlinger – alt efter din hud- og hårtype. 

En IPL-hårfjerner er et godt redskab til at minimere hårvæksten, så der er kortere vej til bløde ben. Der vil dog altid dukke nye hår op, som du skal behandle med din IPL-hårfjerner. Men denne opgave bliver nemmere og hurtigere, jo færre hår der er. 

Lyder en IPL-hårfjerner som den rette løsning for dig? Så har vi testet de bedste ipl hårfjernere på markedet. Se vores anmeldelse her og find den perfekte til dig!

Kan alle bruge en IPL-hårfjerner? 

Det er vigtigt at understrege, at det kun er personer med mørke eller sorte hår, der kan anvende IPL-teknologien. Har du rødt eller hvidt hår på det område, du skal behandle, kan maskinen ikke skelne mellem hår og hud. Det betyder, at du kan risikere at brænde huden.

Opnå et langtidsholdbart resultat med en epilator 

En tredje hårfjerningsmetode er epilatoren. En epilator er en elektrisk maskine, der hiver hårene ud ved hjælp af en masse små pincetter. Modsat en skraber sikrer metoden en mere langtidsholdbar løsning, da der går længere tid imellem, at hårene vokser ud igen. 

Ved at bruge en epilator får du også tyndere og blødere hår, når de vokser ud igen.

Epilering kan godt gøre ondt. Efter nogle gange og noget tilvænning vil smerten dog blive mindre og mere udholdelig. Til gengæld kan du trøste dig med bløde og glatte ben i længere tid ad gangen.

Sørg for at fugte huden efter hårfjerning

Ønsker du silkebløde ben, er prikken over i’et at bruge en god og fed fugtighedscreme, efter du har fjernet hårene på dine ben. 

Det kan også være en god idé at gøre brug af en kropsolie. Vælg gerne en rig på E-vitaminer, da det beskytter huden mod skader. 

Jo køligere det er udenfor, desto vigtigere er det, at du sørger for god fugt til dine ben. Er din hud meget tør om vinteren, kan du evt. skifte din fugtighedscreme ud med en, der er federe. Alternativt kan du også blande et par dråber olie i cremen, inden du smører den ud på huden. 

God fornøjelse med at opnå de blødeste, glatte ben! 

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.