Sådan får du langt hår

Få langt hår hurtigt – Lær hvordan du får håret til at gro

Artiklen er senest opdateret d. november 17, 2023 af Liva

Hvis du drømmer om langt hår, er du havnet det helt rigtige sted. I denne artikel deler vi alle vores tips og tricks til, hvordan du får langt hår hurtigt, så du ikke behøver at vente flere år på at få lange, smukke lokker.

Inden vi går til alle vores tips og tricks til at få langt hår, så lad os lige tage et hurtigt kig på hårvækst. Dit hår vokser med cirka 10-14 centimeter om året eller cirka én centimeter om måneden. Derfor skal du altså heller ikke regne med at få langt hår natten over.

Heldigvis er der en række ting, du kan gøre for at give din hårvækst et boost, så du kan få både et langt og sundt hår. Husk dog, at disse tips ikke er nogen mirakelkur, men de kan bestemt give dig en hjælpende hånd med på vejen.

 1. Undgå overdreven hårvask
Undgå overdreven hårvask

Du ved det sikkert allerede godt, men det er ikke godt at vaske dit hår hver dag. Hvis du vasker dit hår for ofte, vil det udtørre håret, fordi de naturlige olier i håret fjernes. Det kan desuden også give en tør hovedbund, der er kløende. Generelt anbefales det, at du ikke vasker håret mere end 2-3 gange om ugen. Du kan dog skylle det med vand, men undgå at bruge shampoo mere end 2-3 gange om ugen.

 1. Brug en god shampoo og balsam

Ikke at vaske håret for ofte er første skridt på vejen til et sundere hår. Næste skridt er at bruge en god shampoo og balsam. Dette er i høj grad også med til at give et langt og sundt hår, fordi dit hår får den rette pleje. Vi anbefaler, at du undgår shampoo og balsam med silikone og sulfater, da disse ingredienser vil udtørre dit hår. Du kan med fordel gå efter en shampoo og balsam, der er godkendt af Curly Girl metoden, da du hermed er sikker på, at dine hårplejeprodukter ikke indeholder nogle trælse stoffer.

 1. Tag nogle gode hårvitaminer

Sund hårvækst har i lige så høj grad at gøre med, hvad du spiser, som det har at gøre med dine hårplejeprodukter. Derfor er det rigtig vigtigt, at du spiser en sund og varieret kost fuld af gode vitaminer og mineraler og sunde fedtsyrer. På den måde sikrer du, at dit hår får de rette næringsstoffer for at kunne vokse sig langt og flot.

Det er også en god idé at tage hårvitaminer som kosttilskud, hvis du gerne vil have en sund hårvækst, og du drømmer om langt hår. Hårvitaminer kan være med til at give et stærkt hår, da de indeholder alle de essentielle vitaminer og mineraler for håret.

 1. Pas på din hovedbund, og brug en massagebørste

Ikke overraskende hænger din hårvækst sammen med din hovedbund. Derfor er det vigtigt at have en sund hovedbund, der hverken er irriteret, tilstoppet, fedtet eller på anden vis i ubalance. Derfor er det rigtig vigtigt, at du passer godt på din hovedbund med plejende produkter.

Hos Hair-beauty er vi også vilde med at give os selv en skøn og afslappende hovedbundsmassage med en massagebørste. Dette er med til at stimulere hårvæksten og sætte gang i blodomløbet, hvilket resulterer i længere hår.

 1. Tør håret rigtigt

Det er hårdt for håret at blive udsat for varme. Derfor anbefales det også at lade dit hår lufttørre, så ofte som det er muligt. Men husk, at dit hår er skrøbeligt, og det knækker nemmere, når det er vådt, så vær forsigtig med dit våde hår.

Derudover anbefales det at bruge et håndklæde af bambus til dit hår fremfor et almindelig håndklæde af bomuld. Bambus har glattere fibre, og det er bedre til at absorbere fugt. Dette reducerer kruset hår, og det forebygger også, at håret knækker.

Brug en god hårbørste
 1. Brug en god hårbørste

Hvis du gerne vil have lange lokker og et lækkert hår, så skal du også sørge at bruge en god hårbørste, der er skånsom ved håret. En dårlig hårbørste kan faktisk godt påvirke hårvæksten og gøre, at håret knækker. Derfor er det rigtig vigtigt, at du bruger en god børste. Eksempelvis er en hårbørste med vildsvinehår rigtig god.

 1. Få klippet dine spaltede spidser

Hvis du drømmer om langt hår, kan det være fristende ikke at gå en tur til frisøren. Dette er dog en fejl. Det er rigtig vigtigt, at du får klippet dine spaltede spidser – og faktisk er det godt at få studset spidserne, inden håret begynder at knække og spalte. Hvis du jævntligt får studset spidserne, behøver du ikke at skulle have ret meget af hver gang.

 1. Brug nærende hårpleje

Det er rigtig vigtigt, at du giver håret masser af pleje. Særligt skal du sørge for, at dit hår får masser af fugt. Ved at bruge hårplejeprodukter med masser af fugt forebygger du, at håret udtørrer, og at håret knækker.

Vi anbefaler derfor, at alle hårtyper bruger en god hårkur. Hvis du har meget skadet hår eller tørt hår, kan det endda være en idé at bruge en leave in hårkur og lade den sidde i håret natten over. Dette giver et virkelig lækkert hår om morgenen! Det er også en god idé at vælge en hårkur, der er med til at styrke håret, da det ville hjælpe med at give et tykt hår, der er sundt og stærkt og kan vokse sig langt.

 1. Brug en god hårolie

En hårolie er genial til at forebygge hår, der knækker og spalter. Vi anbefaler, at du bruger hårolie i fugtigt hår, da det på den måde ikke fedtet. Bruger du hårolie i tørt hår, kan det godt fedte lidt. Men hårolie er generelt et must at bruge for at fugte håret og give et naturligt glansfuldt hår.

 1. Let your hair down

Vidste du, at dit hår faktisk har bedst af at hænge løst? En stram hestehale, traditionelle elastikker og en knold slider faktisk ret meget på dit hår. Frisører kalder det for en kemisk klipning, fordi dit hår begynder at knække der, hvor elastikken sidder. Derfor er det også langt bedre for dit hår at bruge hair rings eller andre skånsomme elastikker, der ikke slider på håret på samme måde.

Men lad dine lokker hænge løst så ofte som muligt i stedet for altid at sætte håret op – særligt hvis du vil gro dit hår langt. I øvrigt ser langt hår enormt flot ud, så du skal jo selvfølgelig vise dit lange hår frem.

 1. Brug en varmebeskyttende spray
Brug en varmebeskyttende spray

Hvad enten du har langt hår, normalt hår, krøllet hår eller kort hår, så har håret ikke godt at varme. Hvis du gerne vil vokse dit hår langt og flot, og du drømmere om tykkere hår, skal du derfor undgå varme så meget som muligt. Hvis du alligevel tænker, at du gerne vil krølle hår, flade hår eller lignende, så sørg altid for at bruge varmebeskyttelse, så håret er beskyttet mod den skadelige varme, da varme kan føre til beskadiget hår og dermed nedsat hårvækst.

 1. Hold igen med stylingprodukter

Det er nok ikke nogen hemmelighed, og det kommer næppe som en overraskelse for dig, men hold igen med stylingprodukter, hvis du gerne vil have langt hår hurtigt. Stylingprodukter, såsom hårlak, er hårde ved håret, og det er ikke godt for håret at bruge den hver dag. Der sker ikke noget ved at bruge stylingprodukter til særlige begivenheden, men vær varsom med at bruge et hav af stylingprodukter til hverdag. Less is more. Brug i stedet nogle få gode produkter af høj kvalitet, der virkelig plejer og styrker dit hår.

Husk, at disse tips ikke giver langt hår natten over, men det er vejen til et hår, der er sundt, velplejet og langt, hvis du væbner dig med lidt tålmodighed.

Jeg hedder Heidi og er uddannet journalist fra journalisthøjskolen i Aarhus og startede min egen virksomhed i 2021. Jeg har lidt af en forkærlighed for skønhed og er pjattet med makeup og hudpleje. Især har jeg en stor interesse for hudpleje.

Som så mange andre kæmpede jeg i mange år med akne og uren hud, og jeg har prøvet samtlige produkter på markedet, læst utallige blogindlæg, lyttet til podcasts og gransket internettet for information omkring akne. Det gav mig en naturlig interesse for hudpleje, makeup og andre skønhedsprodukter.