multitrimmer til skæg og hår

Guide: Kan en multitrimmer klare jobbet til hår og skæg?

Artiklen er senest opdateret d. november 16, 2021 af Liva

I princippet kan de fleste mænd gro et skæg – i større eller mindre grad. Men selvom du genetisk kan gro et skæg, så vil det højst sandsynligt hurtigt komme til at se lidt sjusket ud, hvis du lader det stå uden at pleje og vedligeholde det. 

Heldigvis har det aldrig været nemmere at vedligeholde og pleje dit skæg. Du skal blot anskaffe de rette remedier – herunder produkter til pleje f.eks. shampoo, balsam og olier samt en trimmer til vedligehold, som kommer i forskellige typer. 

En trimmer er en af de vigtigste redskaber i din grooming rutine. Det hjælper dig til nemt og hurtigt at kunne vedligeholde skægget uden at du ønsker at give op fra tid til anden fordi det virker som et uoverskueligt projekt. 

Forskellen på multitrimmere og skægtrimmere

En skægtrimmer har, som navnet antyder, den egenskab, at de er udviklet særligt til at trimme skæg nemt og effektivt ved brug af et trimmerhoved, som kan justeres i forskellige længder således, at de både kan bruges til trimning og let frisering. 

I princippet fungerer en multitrimmer på præcis samme måde. Dog har de den ekstra egenskab, at der typisk medfølger flere forskellige hoveder således, at de kan bruges på al krops- og hovedbehåring. 

Mange vælger at gå efter en multitrimmer i stedet for at have både en trimmer til skægget samt eventuelt en trimmer til øvrig behåring liggende i skabet, da det fylder mindre at have et alt-i-et produkt, og de fleste multitrimmere klarer begge dele hurtigt, nemt og effektivt. 

Netop fordi de fleste multitrimmere efterhånden har så god teknologi og skarpe blade, vil en multitrimmer kunne opfylde trimme behovet hos langt de fleste forbrugere. Det er udelukkende, hvis du har meget specifikke behov og forventninger til en trimmer til skægget, at du bør overveje at anskaffe dig sådan en i stedet. 

Der er dog stadig stor forskel på de forskellige multitrimmere, så det er en god ide at undersøge produkterne nærmere for at finde den bedste multitrimmer til dig. Her er det især vigtigt at overveje de forskellige medfølgende hoveder til den pågældende multitrimmer.

En af de større forskelle på multitrimmere er nemlig tilbehøret; herunder de forskellige længder der følger med. Således er der forskel på om du primært ønsker en trimmer til skægstubbe eller om du har et længere fuldskæg der skal plejes og vedligeholdes. 

Kan en multitrimmer anvendes i badet? 

Der er efterhånden flere og flere mutlitrimmere, som udvikles med vandtætte egenskaber således, at de kan anvendes i badet. Det er smart af flere årsager, og det har de fleste producenter heldigvis fundet ud af. 

Dels kan det være en irriterende opgave at skulle rengøre en håndvask efter trimning af dit skæg og dels er det smart, hvis du ønsker at fjerne uønsket behåring andetsteds på kroppen. 

Efter brug i badet er det dog vigtigt at være opmærksom på lige at tørre overskydende vand væk fra trimmeren således, at bladene ikke ruster. Man skal som udgangspunkt altid huske at holde sit udstyr i orden. Husk at rense skægtrimmeren efter brug. Selvom de fleste blade er lavet i rustfrit stål, er det nemlig stadig en god ide at de ikke forbliver både for længe. 

Martin er vores tester af skægtrimmere og andre produkter til mænd. Han var med til at starte hjemmesiden, hvor han har bidraget med talrige artikler og guides til hjemmesiden.