Hvorfor bruger man intimsæbe? Intimsæbe vs. almindelig sæbe guide

Hvorfor bruger man intimsæbe? Intimsæbe vs. almindelig sæbe guide

Artiklen er senest opdateret d. november 17, 2023 af Liva

Intimsæbe er en mild og skånsom sæbe, der er særlig udviklet til det intime område. Denne sæbe sikrer optimal rens og vask af underlivet, så pH-balancen genoprettes i det intime område efter badet, hvilket reducerer risikoen for irritation. Derudover tilføjer intimsæbe fugt, modvirker lugt og giver en dejlig ren fornemmelse. Intimsæbe kan bruges af både mænd og kvinder. Læs med her, og bliv klogere på intimsæbe.

Det intime område er anderledes end den normale hud

Det intime område er anderledes end den normale hud

Du ved det sikkert allerede, men huden i det intime område er en hel del mere sart end huden andre steder på kroppen. Den sarte hud i intimområdet kan også nemt blive irriteret og kløende. Det kan være rigtig træls i hverdagen, hvis det hele tiden klør i intimområdet.

Derudover er der faktisk mange mennesker, der har problemer med irritation, svamp og tørhed i intimområdet. Dette er i rigtig mange tilfælde, fordi de bruger sæbe til at vaske sig med, uvidende omkring at brugen af almindelig sæbe og hyppig vask faktisk kan gøre problemet værre. Det er derfor vigtigt at bruge sæbe, der er særligt udviklet til intimområdet.

Hvad er intimsæbe?

Intimesæbe – også kaldet for intimshampoo – er særligt udviklet til det intime områder. Sæben er yderst mild og skånsom og passer på området. Det er vigtigt, at du bruger en intimsæbe, der sørger for at genoprette pH-balancen efter badet, så der igen er et balanceret miljø i underlivet. Vand kan nemlig godt forstyrre pH-balancen.

Derudover sørger intimsæbe for at give fugt, det forebygger lugt, og så giver det en dejlig ren følelse. Som tidligere nævnt kan intimsæbe benyttes af både mænd og kvinder.

Hvordan vælger jeg den bedste intimsæbe?

Hvordan vælger jeg den bedste intimsæbe?

Der er mange intimesæber at vælge imellem. Derfor har vi lavet denne guide, hvor vi samlet 10 forskellige intimesæber, så du kan finde den bedste intimsæbe til dig. Derudover er det vigtigt, at du overvejende følgende, når du skal vælge din intimsæbe:

  • Sørg for, at intimsæben har den rette pH-værdi. Dette er den absolut vigtigste faktor, når det kommer til intimsæbe. Det rette pH-værdi til intimområdet ligger mellem 3,5 og 4,5. Det er vigtigt, at du ikke vælger en intimesæbe med hverken over eller under disse værdier, da det kan forstyrre den naturlige balance
  • Vi anbefaler også, at du vælger en intimesæbe uden parfume. Vi har allerede talt om dette tidligere i artiklen, men vi ser ingen grund til, at intimsæbe indeholder parfume og andre unødvendige stoffer, der kan forårsage irritation

Det er vigtigt at vælge gode hygiejneprodukter, da dårlige hygiejneprodukter kan føre til irritation, selvom hensigten måske var god.

Hvorfor skal man bruge intimesæbe?

Det er meget vigtigt, at du ikke bruger almindelig sæbe til at vaske intimområdet med. Det kan forstyrre og ødelægge den naturlige balance og pH-værdi i underlivet. Dette kan give svamp, irritation, kløe, dårlig lugt og svie. Kort sagt, almindelig sæbe kan blive til et ret så træls problem på længere sigt.

Hvor ofte må man bruge intimsæbe?

Det er vigtigt, at du ikke bruger intimesæbe alt for hyppigt. Hyppig vask kan nemlig være lige så skadeligt som normal sæbe. Det anbefales absolut ikke, at du bruger intimsæbe mere end én gang dagligt. Dette gælder både mænd og kvinder. Både mænd og kvinder har nemlig et fedtlag i huden og mælkesyrebakterier i underlivet, der fungerer som naturlige forsvarsmekanismer. Hvis du vasker for hyppigt eller bruger forkerte produkter, kan du risikere, at du ødelægger disse forsvarsmekanismer og den naturlige balance i underlivet.

Sådan bruger du intimsæbe

Som ovenfor nævnt bør du ikke bruge intimsæbe alt for hyppigt. Husk, alt med måde og maksimalt én gang om dagen. Hvis du går i bad to gange dagligt grundet træning eller lignende, kan du blot vaske dig med helt almindeligt vand den ene gang.

Men ellers bruges intimesæbe egentlig bare som en almindelig sæbe. Vask dig udvendigt med sæben, og sørg for, at al sæben vaskes helt af. Hvis du ikke får vasket al sæben og kemiske rester væk, kan det skabe ubalancer. Det er vigtigt, at kvinder ikke bruger intimsæbe “indeni”. Det er kun til udvendig brug. Når du tørrer dig, så sørg for at tørre dig blidt.

Gode råd til intimpleje

Gode råd til intimpleje

Vi har her samlet en række gode råd til intimpleje, så du er sikker på, at dit intime område har den rigtige pH-værdi, og den normale intimbalance bevares.

  • Intimbarbering: Undgå at barbere dit intime område alt for ofte, da hyppig barbering kan forstyrre den naturlige balance. Derudover kan det kan skabe irritation i huden, og du har måske oplevet knopper, kløe og ligende i huden efter intimbarbering. Du kan eventuelt bruge en creme, der modvirker røde knopper og generelt beroliger huden efter intimbarbering.
  • Undgå hyppige bade: Som tidligere nævnt er hyppige bade faktisk ikke så godt, og det kan skabe ubalance i intimområdet. Derudover virker det også udtørrende på huden.
  • Brug intimsæbe: Det er vigtigt, at du bruger en god intimesæbe i de intime zoner. Hvis du ikke har en intimsæbe, så skal du ikke begynde at bruge almindelig sæbe. Så vask dig i stedet for med vand i intimområdet.
  • Brug en intim barrierecreme: Du kan eventuelt bruge en intim barrierecreme i intimområdet, der reparerer og fugter den sarte hud i dit underliv og giver yderligere beskyttelse.
  • Vaginal gel og vaginale stikpiller: Hvis man oplever usædvanlig tørhed i de intime zoner, kan de være en idé at bruge vaginal gel eller vaginale stikpiller. Det kan du snakke med din apoteker om.

Hvis du følger disse råd, vil du passe godt på den sarte hud og de sarte slimhinder i dit underliv, så du forebygger irritation.

Intimesæbe til både kvinder og mænd

Som nævnt er intimsæbe ideel til både kvinder og mænd. Dog er det ofte kvinder, der bruger intimsæbe, men mænd vil også have gavn af at vaske sig med denne type sæbe. Begge køn har mælkesyrebakterier og fedtlag i huden, som det er vigtigt at passe på.

Netop derfor er det så vigtigt, at du bruger en intimsæbe i de intime zoner og ikke bare en normal sæbe. Det er vigtigt, at den normale intimbalance bevares, og at intimområdet beskyttes mod pH-værdierne i vandet fra bruseren.

Hvis du ofte oplever kløe i dine intime områder, så er det givet vis, fordi du bruger en forkert sæbe. Den forhøjede pH-værdi i en almindelig sæbe samt hyppig barbering og badning kan meget vel forårsage kløe, irritation og gener.

Forskellige typer af intimsæber

Der findes flere forskellige typer intimsæbe for at sikre et sundt og rent miljø i underlivet, såsom:

  • Intimsæbe med parfume
  • Intimsæbe uden parfume
  • Intim vaskeolie

Intime vaskeolie er rigtig god til at nære og fugte huden, samtidig med at den rengør og absorberer urenheden. Hvis du godt kan lide en frisk duft, kan du overveje en intimesæbe med parfume. Hos Hair-beauty er vi dog ikke vildt begejstret for intimesæber med parfume, da vi egentlig ikke ser nogen grund til, at de indeholder parfume.

Parfume kan meget nem føre til irritation, særligt i det intime område. Derfor vil vi anbefale, at du vælger en neutral intimesæbe. Det vil beskytte mod irritation, allergi og fjerne lugt. Det er vigtigt at bruge skånsomme produkter i intimområdet, da det ellers kan føre til stor irritation. Valget er naturligvis dit, men hvis du oplever rødme, kløe, irritation, svamp, røde knopper, svamp og lignende, bør du ikke bruge sæbe med parfume.

FAQ

Er det godt at bruge intimsæbe?

Ja, intimsæbe er en mild og skånsom sæbe, der netop er udviklet specielt til den intime zone. Intimsæbe genopretter pH-balancen i intimeområdet, hvilket reducerer risikoen for irritation.

Hvor skal man bruge intimsæbe?

Intimsæbe bruges i din intime zone, altså underlivet.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.