Guide Fjern hårvækst effektivt med en IPL hårfjerner

Fjern uønsket hårvækst effektivt med laser hårfjerner

Artiklen er senest opdateret d. august 22, 2023 af Liva

Bløde, glatte ben er en ren fornøjelse – det er røde knopper og daglig barbering til gengæld ikke. Vil du gerne komme uønsket hårvækst på kroppen til livs og undgå at barbere dig, kan en IPL hårfjerner være noget for dig. 

Med laserteknik kan maskinen hjælpe dig til glat hud alle steder på kroppen. Er du nysgerrig på den smarte teknologi? Så læs med her i artiklen og bliv meget klogere. 

Hvad er en IPL hårfjerner?

IPL står for “intenst pulserende lys” og er en måde, hvorpå du kan fjerne uønsket hårvækst på en nem og effektiv måde. Laseren brænder både hår og hårsække med energiladet lys. 

Teknikken består i, at du lyser på hårene, der ødelægger hårsækkene og rødderne – hårene falder derefter af efter nogle dage eller uger. Derudover skaber laseren en mere permanent ødelæggelse af hårsækkene, hvilket kan resultere i reduceret hårvækst. 

Laserlyset målretter sig efter mørke områder på huden. Derfor kan du kun bruge IPL hårfjerner på mørke eller sorte hår. Har du lyse, røde eller grå hår på kroppen, kan du ikke få glæde af teknologien. Ved lys hud med lyse hår kan laseren ikke skelne mellem hår og hud, og du kan derfor risikere at brænde huden. 

IPL-laser til hjemmebrug versus professionelle behandlinger

Der findes masser af klinikker, hvor du kan få foretaget professionelle laserbehandlinger af uønsket hårvækst. Vil du derimod gerne selv klare skærene, er en IPL hårfjerner det rette for dig. Før i tiden kunne du kun få foretaget behandlingen på en klinik, men i dag er der mange forskellige IPL hårfjernere af høj kvalitet til hjemmebrug. 

Her er den største forskel prisen og tidsperspektivet. Professionelle behandlinger koster langt mere end at investere i sin egen hårfjerner. Til gengæld tager det længere tid at fjerne hår med en laser til hjemmebrug, end hvis du lægger dig i stolen på en klinik. 

Hvornår kan jeg se resultater? 

Brug af IPL hårfjerner derhjemme kræver tålmodighed – det er ikke nok at bruge laseren én gang. Du skal forvente, at der skal omkring 3-5 behandlinger til, før du kan spotte en markant forskel på hårvæksten. 

Du kan aldrig regne med en 100 % permanent hårfjerning med IPL-laser. Det afhænger af mange ting, såsom din hud- og hårtype. Der vil altid dukke nye hår op, som du så kan behandle med laseren. Du kan dog forvente en betydelig minimering af hårvæksten. 

Gør det ondt at bruge en IPL hårfjerner?

Hvor du kan risikere at skære dig, når du bruger en skraber, kan du opnå en mere smertefri behandling ved brug af en IPL hårfjerner. Der kan opstå en varm fornemmelse på huden undervejs i behandlingen, og efterfølgende kan du måske mærke enten en let brændende fornemmelse eller kløe. 

En risikofri måde at fjerne hår

Laser på huden – lyder det usundt i dine ører? Bare rolig, der er ingen dokumentende risici ved at bruge IPL laser. 

Du skal blot huske ikke at bruge laseren, når du er solbrændt, da det kan irritere huden yderligere. IPL hårfjerneren laver nemlig en meget begrænset forbrænding af huden, men efter snart 20 år på markedet, er der ikke beskrevet langtidsfølger ved metoden. 

Du behøver derfor ikke bekymre dig om ældning af huden eller andre skader, når du tager din hårfjerner i brug derhjemme. 

Brug IPL-laser alle steder på kroppen 

Det er forskelligt, hvor du ønsker at minimere hårvækst på kroppen. Med en IPL-laser kan du som udgangspunkt fjerne hår alle steder på kroppen. 

Det gælder både arme, ben, bikinilinje, mave eller ryg. Vil du gerne bruge den på hår i ansigtet, kan du finde en model, der er særligt velegnet til det formål.

Hvilken model skal du vælge?

Som med alt andet elektronik er det en god idé at gå efter god kvalitet og høj brugervenlighed. Særligt med IPL hårfjernere er det godt givet ud at bruge lidt ekstra penge på den, så du er sikker på, at den gør arbejdet grundigt – ellers er alt dit hårde arbejde spildt. 

Der er et par ting, du kan kigge efter, når du vælger IPL-laser: 

  • Antal lysimpulser (jo højere jo bedre) 
  • Niveauer af lysimpulser
  • Lysflade
  • Hudtonesensor 

Du kan få mere inspiration i vores guide til de bedste IPL hårfjernere på markedet, så du kan finde den rette model til netop dig. 

Pas godt på din hud efter brug af IPL

Når du har behandlet dine hår med IPL-laser, er det en god idé at pleje huden. Det sikrer det bedste resultat. 

Det betyder blandt andet, at du ikke bør anvende parfume eller cremer med parfume på det behandlede område i op til 48 timer efter. Det kan også irritere huden, hvis du tager for varme bade, eller hvis du piller i huden, inden den er helet. 

Det er til gengæld godt at tilføre huden en masse fugt. Brug en god fugtighedscreme uden parfume, der køler huden og styrker helingsprocessen. 

Vink farvel til skraberen med en IPL hårfjerner

Er du træt af at bruge lang tid på barbering af ben, arme eller bikinilinje, er det værd at vende blikket mod en IPL hårfjerner. Det er et mere bekosteligt produkt end en skraber, men du kan til gengæld mindske hårvæksten betydeligt på lang sigt. 

Undgå røde knopper og ugentlige barberinger og få i stedet blød, glat hud med den smarte IPL-teknik hjemme på dit eget badeværelse. 

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.