Guide: 10 gode råd og guide til tykkere hårvækst

Få tykkere hår nu – 10 gode råd og guide til tykkere hårvækst

Artiklen er senest opdateret d. februar 17, 2023 af Liva

Drømmer du også om et sundt og fyldigt hår? Det forstår vi godt hos Hair-beauty. Hvem drømmer ikke om et tykt hår, der er sundt, fyldigt og glansfuldt? Hvis du drømmer om tykkere hår, er denne artikel lige noget for dig. Uanset om du har tyndt hår, langt hår, fedtet hår, normalt hår eller skadet hår, vil du få glæde af denne artikel, så du kan opnå et sundt og stærkt hår.

Vi vil i denne artikel give dig 10 gode tips til, hvordan du får fyldigere hår.

#1 Giv dit hår de rigtige vitaminer og mineraler

Et sundt hår starter med en sund kost, der indeholder gode vitaminer og mineraler. Vi har skrevet en hel artikel med de bedste hårvitaminer. Det er nemlig vigtigt, at dit hår får alle de næringsstoffer, som det har brug for, så du kan få tykkere og længere hår. Men det er ikke kun kosttilskud, der er gavnlige.

Du kan med fordel også tænke over, hvad du spiser og spise en varieret kost. Eksempelvis er fødevarer følgende fødevarer gode for håret:

  • Nødder
  • Avocado
  • Soyabønner
  • Havre
  • Spinat

Når det kommer til kosttilskud, elsker vi Hair Growth Formula gummies, der er sprængfyldt med gode mineraler og vitaminer, der giver dig et sundere hår, og som vil booste hårvæksten med alle de vitaminer, dit hår skal bruge. Hos Hair-beauty elsker vi virkelig disse Hair Growth vitaminer.

hairlust hårvitaminer

Køb for 249,- kr. hos Hairlust.dk

#2 Du vasker håret for ofte

Du har sikkert hørt det utallige gange, men du skal altså ikke vaske dit hår for ofte. Når du vasker hår dagligt, udtørrer du håret og hovedbunden. Dette kan føre til, at håret knækker, fordi du nu har fået skrøbeligt hår. For dit hårs sundhed er det vigtigt, at du vasker dit hår et passende antal gange om ugen.

Nogle går dog også i den anden retning og vil næsten slet ikke vaske håret. Det er altså heller ikke godt. For lidt hårvask kan nemlig føre til, at dine hårfollikler bliver tilstoppet af sebum, rester fra hårprodukter samt døde hudceller. Dette fører til, at hårfolliklerne ikke kan producere nye, sunde hårstrå, og så er du lige vidt.

Hvis du gerne vil have et tykt hår, der stråler, anbefales det at vaske hår 2-3 gange om ugen. Det er ligeledes vigtigt, at du bruger en shampoo og balsam, der passer til din hårtype, men du kan med fordel vælge produkter, der vil styrke dit hår, såsom en repair shampoo og balsam. En god shampoo kan virkelig gøre en stor forskel for håret.

#3 Brug en god hårkur

Nu vi er ved hårpleje og hårplejeprodukter, anbefaler vi også, at du bruger en god hårkur. Vi har samlet 10 af de bedste hårkure i denne artikel. Uanset om du har en tynd hårvækst, en kløende hovedbund, en fedtet hovedbund eller tyndt og fint hår, er en hårkur altid en god idé. Hos Hair-beauty mener vi, at alle hårtyper vil have god gavn af en hårkur 1-2 gange om ugen.

Dårlig hårpleje er desværre alt for udbredt. Plej håret med gode hårplejeprodukter, der giver håret al den pleje, det har behov for. En Protection Hair Mask er altid en god idé. Du finder utallige hårmasker på markedet. Du kan eksempelvis finde hårmasker, der reducerer hårtab, modvirker hårtab og meget mere. En god hårkur er med til at gøre håret stærkt, så du kan få tykkere hår. Aloe vera er i øvrigt en god ingrediens i hårkure, der er med til at give velplejet hår. Husk, at en hårkur skal i håndklædetørt hår og ikke i dit våde hår.

#4 Sænk temperaturen

Varmt vand er med til at udtørre dit hår, hvilket giver hår, der er tørt, skrøbeligt og nemmere knækker. Hvis du gerne vil have tykkere hårstrå, anbefales det at skrue lidt ned for temperaturen, når du tager bad. Faktisk anbefales det at vaske hår i lunkent vand, idet det hjælper håret med at opretholde sin naturlige fugtbalance, hvilket også er med til gøre håret blødt.

I samme boldgade bør du også undgå at udsætte dit hår for alt for meget varme fra stylingredskaber, da det ikke er sundt for håret. Når du behandler dit hår, er det med til at modarbejde en sund hårvækst. Undgå også en stram hestehale og lignende, da det tynger håret samt slider på det.

varmt bad

Sørg også for at bruge gode hårelastikker. Særligt hvis du har tyndt hår skal du være ekstra påpasselig med varme, idet tyndt hår ofte ikke er så stærkt. Dit tynde hår har brug for lidt ekstra nænsomhed.

#5 Red håret forsigtigt

Hvis du gerne vil have modstandsdygtigt hår og et tykkere hår, skal du tænke over, hvordan du reder dit hår. Vådt hår er utroligt skrøbeligt, og derfor skal du altid være forsigtig, når du reder det, så du undgår, at det knækker.

Det anbefales, at du starter med at rede spidserne og arbejder opad. Det er en god idé at vælge en bredtandet kam, hvis du har tyndt hår eller eventuelt en detangler brush. Dette kan hjælpe dig med at få tykkere hår. Silikonebørster er også at foretrække fremfor plastik.

Særligt hvis du har tyndt hår, og du gerne vil have fyldigt hår, skal du tænke over, hvordan du reder dit hår, og hvilken hårbørste du bruger. Dette vil give håret de bedste odds.

#6 Få dine spidser klippet med jævne mellemrum

Hvis du gerne vil have længere og tykkere hår, er det vigtigt, at du får det klippet med jævne mellemrum, da du ellers vil få spaltede spidser. Spaltet hår vandrer opad hårstråene, hvilket får dem til at knække. Det anbefales, at du bliver klippet hver 2-3. måned for at sikre, at håret vokser sundt.

Bliv klippet oftere

#7 Brug en hårserum til hårvækst

Hvis du gerne vil have tykt hår, der er sundt, kan en hårserum hjælpe dig. Spaltede spidsser, tørt hår og en tør hovedbund kan være svært at gøre tykkere. En god hårserum plejer håret i dybden og gerne et sundere og stærkere hår. Du kan her især gå efter en serum til håret, der indeholder B-vitamin, idet det er en essential vitamin for, at håret vokser.

#8 Brug en god hårolie

Vi fortsætter i samme boldgade. Det er nemlig også vigtigt, at du bruger en god hårolie. Vi anbefaler, at du vælger en olie med naturlige olier, der samtidig virker nærende.

#9 Brug et hovedpudebetræk af silke

Dit hovedpudebetræk spiller en vigtig rolle, og tynde hår skyldes måske din hovedpude. Noget af det bedste for dit hår er at skifte til et hovedpudebetræk af silke. Tro os, det vil virkelig gøre en stor forskel. Et silkehovedpudebetræk er desuden godt for huden, så det er en ren win-win.

#10 Hovedbundsmassage

Vores sidste råd i denne artikel er at give dig selv en god hovedbundsmassage. Dette sætter gang i blodcirkulationen, hvilket er gavnligt for hårsækkene. Du kan give dig selv en hovedbundsmassage, når du vasker hår. Brug eventuelt en hovedbundsbørste for hovedbunden, men pas på med at børste for kraftigt.

Hvorfor får jeg tyndt hår?

Vi har i artiklen her kigget på, hvordan du får tykkere hår, men lad os også lige kort kigge på, hvorfor du får tyndt hår. Fint hår og tyndt hår er ikke det samme. Fine hår siger noget om tykkelsen af dine hårstrå, mens tyndt hår har at gøre med tætheden af hårene. Dette kan gøre, at du vil miste håret, og at håret ikke vokser ud, som det plejer.

Tyndt hår kan blandet andet skyldes stress, sygdom, genetik og graviditet. Ved at bruge ovenstående tips kan du skabe et fyldigt look, få et fyldigt hår og alt i alt få tykkere hår. Husk dog at opsøge lægen, hvis du har decideret hårtab.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.