Guide Få smukt og voluminøst hår med din hårtørrer

Få smukt og voluminøst hår med din hårtørrer

Artiklen er senest opdateret d. december 20, 2022 af Liva

Klasker dit hår og ser fladt og kedeligt ud? 

Rigtig mange kvinder længes efter at få smukt og voluminøst hår. Men faktisk er det slet ikke så svært at få volumen i håret. Det kræver blot, at du anskaffer dig en god føntørrer. Herfra kan du anskaffe dig produkter og redskaber efter behov. 

Her i artiklen giver vi dig 6 tips til at opnå smukt og voluminøst hår. Hvor tip 1-4 er et must, hvis du vil lykkes med at få liv i lokkerne, er de sidste to tips blot anbefalinger til et endnu smukkere hår. 

God læsning!

#1 Føntør, når håret er 60-80% tørt

Har du rygende travlt om morgenen? Så har du sikkert en tendens til at fyre op for varmen på din føntørrer fra det sekund, du er trådt ud af badet. 

Er det noget, du kan genkende, har du begået første fejl.

Dit hår må ikke være sjaskvådt, når du føntørrer det. Det skal allerede være 60-80% tørt. På den måde laver du mindre skade på dit hår.

Når du træder ud af badet, bør du derfor duppe dit hår forsigtigt – og evt. køre en wet brush igennem det, så du får noget vand ud på en skånsom måde. Herefter bør du lade dit hår lufttørre i et stykke tid. 

Brug f.eks. ventetiden på at finde dagens outfit, smøre ungernes madpakker, nyde en god morgenmad eller besvare de første mails. 

#2 Anskaf en god føntørrer 

Nu til hovedpersonen: Føntørreren

Det er ikke ligegyldigt, hvilken føntørrer du bruger. Der findes et utal på markedet – og nogle bedre end andre. Det er i den forbindelse også nødvendigt, at du vurderer, hvad den skal kunne i forhold til dine behov.

Hvor nogle føntørrere har ioniseringsteknologi, har andre f.eks. keramisk varmebelægning eller antistatisk teknologi. 

Vi har testet de bedste hårtørrere i 2022 og gjort det nemt for dig at finde det perfekte match. Læs vores hårtørrer bedst i test her. 

#3 Føntør dit hår til det er tørt

Det er vigtigt, at håret er 100% tørt, når du stopper føntørringen. Stopper du allerede ved 90%, kan du godt vinke farvel til det voluminøse hår, og så er arbejdet selvsagt spildt. 

Forklaringen er, at den lille smule fugt, der er tilbage, vil få håret til at klaske og blive fladt. Brug derfor hellere to minutter mere om morgenen, hvis håret skal stå skarpt resten af dagen. 

#4 Slut af med kold luft – hver gang

Når du føntørrer dit hår, er det varmen, der gør det muligt at ændre formen på dit hår, da det åbner sig. Det gælder her om at sætte hårlok for hårlok. Så når et område er helt tørt, skal du altid afslutte med kold luft, så håret kan lukke sig igen og dermed beholde den form, du lige har stylet. 

Gør du ikke det, vil håret klaske sammen igen, når du slipper det.

#5 Brug gerne et stylingprodukt, der også beskytter mod varmen 

Et stylingprodukt er ikke et absolut must, men det er dog alligevel en klar anbefaling herfra. 

Gode stylingprodukter har nemlig flere funktioner. 

Først og fremmest fungerer stylingproduktet som varmebeskytter, hvilket gør, at dit hår ikke spalter og knækker. Desuden modvirker det kruset hår, som hurtigt kan blive en realitet, når du udsætter dit hår for høj varme. 

Vil du sikre sunde lokker, skal du altså anvende en stylingspray eller varmebeskyttelsesspray, lige inden du bruger føntørreren. 

#6 Hjælp glans og fylde på vej med en god rundbørste

Rundbørsten er god, hvis du ønsker at give mere glans eller volumen til dit hår, når du føntørrer det. Ønsker du at gå all in, vil vi klart anbefale dig at anskaffe en god rundbørste, der kan style dit hår efter behov. 

For ekstra volumen i håret: 

  • Del håret op i tre dele, så du starter med det inderste hår, dernæst siderne og til sidst pandehåret.
  • Tag en bid ad gangen og red hver enkelt hårlok ud med børsten, inden du føntørrer. 
  • Føn altid fra hårrødderne og ud – f.eks.ved at holde rundbørsten stille nede ved hårrødderne og føn op mod børsten eller ved at føre rundbørsten langsomt igennem håret. 

Find den teknik, der passer dig 

En rundbørste kan som sagt være et rigtig godt redskab til at få voluminøst hår. Det er dog ikke nødvendigvis den eneste måde. Der findes mange forskellige teknikker, som kan give fylde og liv til tykt såvel som tyndt hår. 

En klassiker er at vende hovedet nedad, mens du føntørrer fra hårrødder og ud til spidserne. Her er det også vigtigt, at du afslutter med kold luft, mens du har hovedet nedad. 

Eksperimenter med føntørreren og find den teknik, der passer dig bedst. Så skal du nok knække koden til det smukke og voluminøse hår, du drømmer om!

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.