Guide 5 tips og tricks til farvet hår

5 tips og tricks til farvet hår: Sådan plejer du det bedst

Artiklen er senest opdateret d. oktober 6, 2022 af Liva

Har du fået farvet hår, er der en række ting, du kan gøre for at få looket, du har investeret i, til at holde lidt længere. Dét at få farvet hår slider desuden på dine lokker, og det er derfor en fordel, at du sætter dig ind i, hvordan du plejer dit hår bedst muligt. 

Læs med i vores guide her og få 5 nemme tips og tricks til den optimale pleje af farvet hår

  1. Gør brug af den rette shampoo 

En god shampoo gør altid underværker – uanset om du har farvet hår eller ej. Men er du en af dem, der farver hår, så har det helt sikkert brug for lidt ekstra pleje. Farve er nemlig en kemisk proces, som slider på håret. 

Anbefalingen er, at du bruger shampoo og balsam, der er specielt udviklet til farvet hår. Fælles for disse er, at de bidrager med ekstra fugt til håret, så du undgår et slidt og kedeligt look. 

Det er forskelligt, hvilken shampoo du skal bruge, alt efter om du har fået farvet dit hår mørkere eller lysere – eller måske gråt. 

Silvershampoo til lyse og grå lokker

Ved lyst og gråt hår er en silvershampoo en genial ting. En silvershampoo indeholder lilla farvepigmenter, som fjerner de kedelige, gullige toner i dit hår, da lilla er komplementærfarven til gul. Dermed sikrer du et friskt, køligt og lyst skær i dit hår. 

En silvershampoo indeholder også rensende og plejende elementer, der er gode til at give farvet hår ekstra pleje og fugt. Den kan også snildt bruges til personer med naturligt blond eller gråt hår.  

Blue shampoo til mørkt hår 

Hvis du omvendt har fået farvet dit hår mørkt eller har brunt hår fra naturens side, skal du bruge en blue shampoo. En blue shampoo neutraliserer de uønskede røde og orange toner i håret og får dit brune hår til at fremstå mere friskt og skarpt. 

  1. Skru ned for hårvaskene  

Uanset om du har investeret i en hårfarvning eller ønsker at bibeholde et velplejet og naturligt hår, bør du ikke vaske dit hår mere end 2-3 gange om ugen

Har du farvet hår, vil en daglig hårvask ikke blot slide på hårstråene – det vil også få din farve til at falme og blive hurtigere kedelig. Brug hellere tørshampoo mellem vaskene, hvis du allerede har vænnet dit hår til en daglig hårvask. 

Færre hårvaske vil foruden at sikre farven i dit hår også bidrage til, at hovedbunden genopretter en mere naturlig fedtproduktion, så du oplever mindre fedtet hår. 

Et tip er desuden at skrue ned for varmen, når du vasker hår. Vask det i lunkent vand. Jo varmere vandet er, desto hurtigere vil farven falme.  

  1. Få farven til at holde med en hårkur 

Farvet hår skriger efter fugt. Foruden en god shampoo og balsam kan en hårkur gøre underværker. Gør dit hår og dig selv en tjeneste ved at bruge en god hårkur. 

Vælg en, der er specielt udviklet til dit hårs farve og hårtype og brug den i det omfang, du vurderer, at dit hår trænger til det. 

Det er meget forskelligt, hvor ofte folk bruger en hårkur. Nogle gør det et par gange om ugen, andre en gang hver anden uge. Bruger du en hårkur efter dit hårs specifikke behov, forlænger du dine farvede lokkers levetid. 

På den måde kan du trække besøget hos din frisør. 

  1. Pas på med varmeredskaber 

For mange kan det være svært at undvære varmeredskaber som hårtørrer og glattejern. Når det skal gå hurtigt om morgenen, er hårtørreren vores bedste ven. Lige så er glattejernet, når der er hårtotter, der stritter den gale vej, eller når håret skal stå skarpt til weekendens strabadser.

Alligevel kan det være en god idé at skrue ned for forbruget af varmeapparater, hvis du vil sikre de bedste betingelser for dit farvede hår. 

De høje temperaturer udtørrer nemlig håret og ødelægger dets proteiner, som giver en rug overflade og et falmende udtryk. Når du bruger varmeapparater, gør du dig derfor klogt i at bruge en varmebeskyttende spray, inden du går i krig med at tørre eller style håret.  

  1. Beskyt håret i solen 

Når vi solbader, smører vi vores hud med solcreme for at beskytte mod de skadelige UV-stråler. Imens glemmer vi alt om vores hår, som vi ellers bruger uanede mængder af penge på at få farvet og plejet med hyppige frisørbesøg og andre skønhedsprodukter. 

Hvis du vil have den optimale beskyttelse af dine fine lokker, skal du bruge en oliebaseret spray til håret med UV-filter. Den modvirker, at håret udtørrer, og farven fader. 

Den største tjeneste du kan gøre for dit hår på de solbeskinnede sommerdage, er dog at tage en hat eller et slør på, der beskytter helt mod den kraftige UV-stråling. 

Når du har befundet dig i solen en hel dag, kan du med fordel bruge en after sun-hårkur, som giver pleje og modvirker solens udtørrende effekt.

pleje af farvet hår

Forlæng dit farvede hårs levetid med den rette pleje 

Med den rette pleje af dit hår sikrer du de optimale betingelser for at bibeholde dine smukke, farvede lokker, der giver selvtillid i hverdagen. 

Alt hår er forskelligt. For at du kan give den bedste pleje til dit hår, kræver det, at du sætter dig ind i din hårtype.  

Når det er sagt, kommer du langt med disse 5 generelle tips og tricks til pleje af farvet hår. Vi håber, du føler dig bedre klædt på til at opnå et smukt og velplejet hår. 

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.