Sådan får du en smuk glød – 5 tips og tricks

En flot glød i ansigtet bidrager til et sundt og friskt udseende. Særligt om vinteren er der mange af os, der sukker efter en mere strålende hud. Men er du i tvivl om, hvad du skal gøre for at opnå det? Så får du svaret her i artiklen. 

Vi guider dig til en smuk glød ved hjælp af fem forskellige tips og tricks. Læs med her. 

Vejen til en hud, der stråler 

Det er hurtigt at se, hvis din hud går gennem en mindre god periode. Tørhed, rødme og eventuelle urenheder kan sladre om, at din hud trænger til pleje. 

Du vil højst sandsynligt meget hellere have det modsatte: En flot, glat hud, der stråler og som har en sund farve. 

Der er heldigvis mange ting du kan gøre for at opnå den misundelsesværdige glød – selvom der ikke findes quickfix til den sunde hud. Der kan være mange årsager til, at din hud ikke stråler. Måske får du ikke nok søvn og vand, måske er du stresset, eller også er din kost ikke varieret nok. 

Derfor er det en god idé allerførst at kigge din livsstil efter i sømmene, så du kan gå videre med jagten på den smukke glød. 

Pas på din hud med en sund livsstil  

Når du gerne vil have din hud på ret kurs igen, er første skridt at føre en sund livsstil. Det gælder blandt andet: 

  • at skære ned på sukker 
  • at styre udenom de dårlige fedtstoffer fra junkfood
  • at minimere dit kaffeindtag
  • at undgå rygning 
  • at få din nattesøvn

Ingen af os er perfekte og kan leve op til samtlige punkter på alle tidspunkter af livet. Men drømmer du om en mere fejlfri hud, kan det være en god idé at få overblik over, hvad du indtager, og om du får nok hvile i hverdagen. 

Solskoldninger er din huds værste fjende 

Det kan være tillokkende at lægge sig ud i solen i middagsheden for at få en solbrun, gylden farve – og huden har også brug for D-vitamin for at holde sig sund. 

Men vil du passe godt på din hud – og dit helbred generelt – bør du så vidt mulig undgå at stege for længe i solen, at blive solskoldet og altid bruge solcreme med en høj faktor. Så giver du din hud de bedste betingelser for at forblive smuk og sund hele livet igennem. 

Huden er kroppens største organ, og din generelle sundhed hænger derfor sammen med, hvordan din hud arter sig. Vil du gerne speede processen op, så læs med i næste afsnit, hvor vi kommer med forskellige fifs til en strålende hud. 

5 tips til en flot glød i ansigtet

Der er en række ting du kan inkorporere i din ugentlige rutine for at fremme en flot glød. Vi har samlet 5 af dem her. 

  1. Drik to liter vand om dagen 

Masser af vand er med til at fugte huden indefra og fjerne ophobede affaldsstoffer, der stresser din hud. Derudover har mineralerne i vand en god effekt på huden. 

Er det svært for dig at komme op på to liter vand om dagen? Så kombiner med grøn te, der efter sigende skulle fremme en sund hud på grund af de mange antioxidanter, der beskytter mod frie radikaler. 

  1. Brug en gua sha-sten

Den lille massagesten, der fås i et væld af farver, er blevet yderst populært de senere år. Blandt andet, fordi den kan hjælpe til en flottere glød. 

Selvom stenen er forholdsvis ny i beautyverdenen, har det kinesiske teknik mere end 2.000 år på bagen. Det kræver en smule øvelse at bruge den, men når du først har fået teknikken ind under huden, vil du elske resultaterne. 

Når du masserer dit ansigt med en gua sha-sten, øger du blodgennemstrømningen i huden. Det kan blandt andet give glød og mindske fine linjer, ophobning af affaldsstoffer og hævelse i ansigtet. Husk altid at bruge en olie, når du masserer med stenen for ikke at hive for meget i huden. 

  1. Selvbruner

Selvbruner er en hurtig og nem vej mod en gylden farve, der får dig til at se mere frisk ud, samtidig med at du undgår solens skadelige stråler. 

Inden du påfører selvbruner i ansigtet, er det en god idé at eksfoliere huden. Det fjerner døde hudceller og giver det bedste grundlag, så selvbruneren lægger sig jævnt. Sørg også for at fugte din hud godt – det får farven til at holde længere. 

  1. Rens og scrub huden 

Det giver måske sig selv, men en god hudplejerutine er altafgørende for en sund hud, der stråler. 

Det betyder, at du bør rense din hud både morgen og aften. Derudover kan en god omgang eksfoliering også gøre underværker for en smuk hud. Når du scrubber huden, fjerner du døde hudceller, som ikke gør noget godt for din hud. 

Brug en effektiv scrub et par gange om ugen, så du er sikker på, at der ikke ophober sig for meget snavs over længere tid. 

  1. Bronzer og highlighter 

Vil du have glød på få sekunder? Så vil både bronzer eller highlighter hurtigt blive din bedste ven. Begge produkter hjælper til et naturligt, solkysset look på ingen tid – og kan derfor bruges hele året rundt, når du trænger til lidt farve. 

Både bronzer og highlighter kan bruges der, hvor lyset rammer: På kindbenene, på næseryggen og øverst i panden. Du kan med fordel også duppe lidt inderst i øjenkrogen. 

Du kan både få bronzer og highlighter med og uden shimmer, og du kan have forskellige varianter til hverdag og fest. Så kan du køre et naturligt look om dagen og give den mere gas, når du skal til fest. 

Vink farvel til trist og træt hud 

Når du gerne vil vågne op til en flot hud med masser af glød, kan du altså tage forskellige ting i brug for at nå resultatet. Alt fra det forebyggende aspekt med en sund livsstil til makeup-produkter, der giver the eftertragtede “glowy look” på få sekunder. 

Hvis du ønsker en naturlig fejlfri hud uden brug af makeup, bør du væbne dig med tålmodighed. Der er mange faktorer, såsom hormonelle forandringer, der kan være årsag til, at din hud ikke arter sig, som du ønsker. 

Vi håber at have inspireret dig til at kaste dig ud i projekt “smuk glød”, så du kan få en hud, der er alt, hvad du har drømt om. 

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.