Guide Farve øjenvipper - Ultimativ guide til farvning af vipper

Farve øjenvipper – Ultimativ guide til farvning af vipper

Hvis du drømmer om et naturligt look med vipper, der ser lange ud, er farvning af vipper lige noget for dig. Farvning af vipper er også perfekt til dig, der ikke altid gider at lægge mascara. Du kan farve vipper i sort, brun og en blåsort farve. Læs med i denne artikel, hvor vi guider dig til farvning af vipper, så du kan få smukke vipper på ingen tid.

Farvning af vipper

For mange kvinder er det en del af morgenrutinen at finde mascaraen frem og give vipperne lidt farve. Men det kan godt være lidt tidskrævende at lægge mascara og i det hele taget at lægge makeup. Derfor er farvning af bryn og vipper også populært hos mange. Hvis du farver bryn og vipper, behøver du nemlig ikke at skulle bruge mascara og tegne dine bryn op. I stedet er du sikker på, at du altid har flotte bryn og vipper.

Det er meget normalt at farve både bryn og vipper samtidig, da farvning af bryn og vipper er med til at skabe en helhed og samle og forme dit ansigt. Vi fokuserer i denne guide på farvning af vipper, men det skaber et ekstra flot resultat, hvis du farver brynene samtidig – og husk også lige at rette dine bryn til med en pincet. Det er vigtigt, at du vælger den bedste form til din bryn, så brynene passer til dit ansigt.

Du kan både få farvet vipper hos en kosmetolog, men du kan også kaste dig ud i hjemmefarvning, hvis du har mod på det. Husk blot, at der er risici forbundet med at farve øjenvipper, da huden omkring øjnene er ekstra sensitiv. Dette er uanset, om du vælger hjemmefarvning, eller du får dine vipper professionelt farvet. Huden omkring dine øjne kan reagere negativt på farven, og derfor kan det være en god idé at sørge for, at farven er allergivenlig og mild.

Farvning af vipper

Derudover kræver farvning af vipper også lidt fingersnilde, og farven kan nemt smutte, hvis du gør det selv. Det er dog ikke umuligt at farve vipperne selv, og der er en række fordele ved at farve vipper:

 • Du kan spare på din makeup
 • Du sparer tid og penge ved at farve dine vipper selv
 • Farvning af vipper er faktisk mildere ved dine vipper end makeup i det lange løb
 • Farvning af vipper og bryn giver form til dit ansigt

Det skal du overveje, når du farver vipper

Hvis du kaster dig ud i hjemmefarvning, er det super. Men der er dog nogle faktorer, der er vigtige at overveje, så du vælger den rigtige farve til vipperne.

 • Vælg altid farve udviklet til vipper. Brug aldrig hårfarve, farve til bryn eller lignende. Farve til vipper må gerne bruges til dine bryn, men aldrig omvendt. Dette er, fordi visse stoffer er tilladte i farve til bryn, men ikke til vippefarve, da det bruges tæt på dine øjne
 • Overvej at vælge farve til vipperne, der er allergivenlige. Vælg ligeledes makeup, der er allergivenlig for at passe på dine øjne og vipperne
 • Undgå at få farve til bryn og vipper på huden og i øjnene. Du kan eksempelvis påføre vaseline omkring dine bryn og vipper for at minimere kontakten med huden. Skulle du få farve på huden, så skyl området med vand med det samme

Sådan farver du dine vipper

Hvis du er træt af at lægge makeup morgen efter morgen, er farvning af vipper lige noget for dig, og du kan endda gøre det selv derhjemme. Vi guider dig her til, hvordan du farver dine egne vipper. Husk, at det generelt er godt at bruge en god øjenvippeserum, der giver styrke til dine vipper.

Dette er en generel guide til farvning af vipperne – læs altid på dit produkt, hvordan det bruges. Pas på, at du ikke får vippefarve på huden omkring dine øjne, og tør hurtigt farven af, hvis uheldet er ude. Husk også at tage dine kontaktlinser ud, inden du går i gang med at farve vipper, så linserne ikke kommer i karambolage med farven.

 1. Sørg først og fremmest for, at dine vipper er rene og tørre. Der må ikke være makeup på vipperne. Har du mascara på, skal du fjerne det først. Brug gerne en oliefri makeupfjerner, hvis du fjerner din makeup lige inden farvning
 2. Bland ingredienserne i en lille skål. Når du skal blande farven, må den ikke blive for flydende. Farven skal være blød, men med en forholdsvis fast konsistens
 3. Kom lidt vaseline eller creme omkring øjnene, da dette vil forebygge allergiske reaktioner og farvestænk. Du kan eventuelt bruge en vatpind til formålet
 4. Placér eventuelt medfølgende beskyttelsespapirer under øjnene. Medfølger der ikke beskyttelsespapir, kan du bruge små stykker papirservietter. Placér dem tæt på den nederste vippekant
 5. Brug applikatoren eller vippebørsten til at lægge farven på. Påfør farven på samme måde, som du ville påføre mascara. Får du farve på huden, kan du fjerne det med en vatpind
 6. Lad farven sidde i 3-5 minutter (husk at læse på dit produkt, hvor lang tid farven skal sidde). Tør herefter af med en fugtig vatrondel – dette skal du måske gøre et par gange for at få al overskydende farve fjernet
vatrondel

Hvor ofte skal man farve øjenvipper?

Dette vil være lidt forskelligt fra person til person, da det varierer, hvor godt vipper tager imod farve. Husk, at som tommelfingerregel skal farven sidde maksimalt fem minutter, men typisk vil holdbarheden på farven vare længere, desto længere du lader farven sidde.

Typisk holder farve på vipper og bryn i 3-4 uger. Hvis du ofte udsætter dine øjenvipper for saltvand, klor og sol, vil det påvirke holdbarheden på farven. Ligeledes har hårets struktur, tørhedsgrad samt farvepigmenter også indflydelse på holdbarhed.

Hvordan vælger jeg den rigtige farve?

Du skal naturligvis vælge den rigtige farve til dine vipper, men farven vil i høj grad afhænge af, hvilket look du foretrækker. Hvis du har en lys hud, vil en helt sort farve givet vis være lidt for voldsomt. Nogle vælger en farve, der læner sig op ad deres hårfarve, men hvis du har lyst hår, skal du selvfølgelig vælge en mørkere farve.

Hvis du er ude efter et naturligt look, vil en brunlig farve ofte se flot ud til lys hud. Har du en mørkere hud, kan du med fordel vælge en mørkere farve og måske endda sort. I det store og hele skal farven passe til din hudtone. Hvis du er i tvivl om farven, anbefaler vi, at du får hjælp til valg af farve i en forretning eller hos en kosmetolog.

Bivirkninger ved farvning af vipper

Nogle kan opleve en allergisk reaktion ved farvningen. Hvis du oplever en allergisk reaktion, skal du omgående stoppe med at bruge produktet, og du skal skylle øjnene grundigt med koldt vand. Hvis det er nødvendigt, skal du opsøge din læge. Hvis du ved, at du har tendens til allergiske reaktioner, bør du vælge en farve, der er allergivenlig.

Tips & tricks

Vi har her samlet de vigtigste pointer samt lidt tips og tricks, så du kan få smukke vipper.

 • Brug aldrig hårfarve eller farve til bryn på dine vipper. Brug kun farve udviklet til vipper
 • Anvend meget gerne en god vippeserum
 • Lad ikke farven sidde i mere end fem minutter
 • Vælg gerne en farve, der er allergivenlig og mild
 • Sol, klor og saltvand reducerer holdbarheden på farven
 • Smør vaseline rundt om øjnene, og undgå farve på huden

Med denne guide skulle det gerne gøre det nemmere for dig at farve dine øjenvipper, så du altid ser frisk ud – selv på de dage du ikke gider at lægge makeup.

FAQ

Er farvning af øjenvipper sikkert?

Som udgangspunkt ja. Nogle kan dog opleve allergiske reaktioner.

Hvor ofte skal jeg farve mine øjenvipper?

Farven holder typisk 3-4 uger. For nogle er holdbarheden længere, mens andre oplever en kortere holdbarhed.

Kan jeg farve mine øjenvipper selv derhjemme, eller skal jeg gå til en professionel?

Du kan sagtens farve dine vipper derhjemme.

Artiklen blev publiceret d. marts 22, 2023 af Liva og senest opdateret d. marts 22, 2023 af Liva