Bedste Volume Spray Hair-Beauty

Bedste volume spray test (2024) – Guide til spray der giver volumen i fladt hår

Artiklen er senest opdateret d. januar 11, 2024 af Liva

Vi har lavet en bedste volume spray test guide. Der findes mange forskellige typer volume sprays på markedet, og der findes en spray til alle hårtyper. Den bedste volume spray afhænger af lige præcis dit hår, og om du eksempelvis foretrækker at bruge dine volumengivende spray i tørt hår eller vådt hår.

Læs med her, og bliv klogere på de forskellige sprays, så du finder den bedste volume spray til dit hår. Så er du sikker på at få voluminøst hår, så frisuren bare sidder lige i skabet.

Hvilke produkter er med i bedste volume spray bedst i test

 1. ghd Pick Me Up Root Lift Spray (Testvinder)
 2. MARIA NILA Volume Spray
 3. Goldwell Ultra Volume Double Boost
 4. MOROCCANOIL Root Boost
 5. GOLD Volume Spray
 6. Color Wow Raise The Roots Spray
 7. Redken Styling Volume Touch Control 05
 8. L’Oréal Pro Tecni. Art Full Volume Extra
 9. Living Proof Full Dry Volume Blast
 10. Dennis Knudsen PRIVATE – Spectacular Caviar Volume Spray

#1 ghd Pick Me Up Root Lift Spray – Bedst i test

ghd Pick Me Up Root Lift Spray

Køb for 149,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Effektivt løft ved hårrødderne
 2. Maksimal volumen
 3. Berigets med ghd’s unikke varmebeskyttelsessystem

Egenskaber

Denne spray fra ghd er til dig, der gerne vil have mere volumen i håret. Sprayen er både let og usynlig, men den giver håret et godt løft ved hårrødderne og skaber samtidig maksimal volumen fra rod til spids.

Denne spray er beriget med ghd’s unikke varmebeskyttelsessystem, hvilket gør den særlig egnet at bruge i forbindelse med varmestyling, såsom glattejern, krøllejern eller føntørring. Håret vil efter styling se både fyldigere og sundere ud, og samtidig vil det føles dejlig blødt. Denne spray kan bruges i alle hårtyper.

Vores vurdering

Vi var meget tilfredse med denne spray fra ghd. Vi fik god volumen, og vi fandt den især god, når man hårtørrer.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis håret udsættes meget for varme, da denne spray fra ghd beskytter håret mod varmestyling. Derudover giver denne spray naturligvis masser af god fylde.

#2 MARIA NILA Volume Spray

MARIA NILA Volume Spray

Køb for 179,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Mild spray
 2. Giver håret et eksklusivt look
 3. Beskytter din hårfarve og reducerer farvetab

Egenskaber

Denne spray er mild, men den har stadig en volumengivende effekt på håret. Sprayen beskytter desuden din hårfarve og reducerer farvetabet så meget som muligt. Dette gør især dette produkt ideelt til dig, der har hårfarve i. Desuden indeholder dette produkt beskyttelse mod UV-stråling fra solen og andre frie radikaler.

Produktet er 100 procent vegansk, og emballagen er 100 procent CO2-kompenseret. Indeholder desuden ingen sulfater eller parabener. Produktet bør bruges i fugtigt hår. For mest volumen føntør efterfølgende håret.

Vores vurdering

 Vi er især begejstret over, at denne spray er vegansk, emballagen er CO2-kompenseret, og den ikke indeholder parabener og sulfater. Vi havde god erfaring med at bruge produktet i farvet hår.

Derfor skal du købe produktet

Dette er især et godt produkt til dig, der har hårfarve i og til dig, der ikke ønsker unødvendige kemikalier i dit stylingprodukt.

#3 Goldwell Ultra Volume Double Boost

Goldwell Ultra Volume

Køb for 89,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Gør håret tykkere og giver mere volumen
 2. Indeholder UV-filtre
 3. Holder hele dagen

Egenskaber

Denne spray fra Goldwell er altså bare god. Med dette produkt får du et voluminøst look, og håret vil føles tykkere. Produktet kan bruges i både kort og langt hår for at skabe ekstra fylde. Denne spray er et must til alle, der drømmer om exceptionel volumen.

Denne spray indeholder endvidere UV-filtre, der beskytter mod solens stråler, forhindrer hårfarven i at falme og virker varmebeskyttende.

Produktet indeholder desuden UV-filter, der forhindrer hårfarven i at falme og som samtidig virker varmebeskyttende. For at få mest muligt ud af dette produkt anbefales det, at du bruger produktet i håndklædetørt hår, hvorefter du føntørrer håret med hovedet nedad. Når du bruger produktet, så fordel det med cirkelbevægelser ved hovedbunden.

Vores vurdering

Vi var ganske tilfredse med denne spray. Den er nem at fordele ved hovedbunden, og den giver en god volumen.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne spray, hvis du ønsker et fyldigt look med masser af volumen.

#4 MOROCCANOIL Root Boost

MOROCCANOIL Root Boost

Køb for 189,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder marokkansk araganolie, E-vitamin og Omega 3
 2. Anti-statisk effekt så du undgår elektrisk hår
 3. Giver et fyldigere hår

Egenskaber

Denne volume spray er egentlig en hårskum og ikke en spray som sådan. Skummen giver masser af fylde til dit hår, og produktet løfter håret helt nede ved hårrødderne. Dette produkt indeholder marokkansk arganolie, E-vitamin og omega 3. Disse ingredienser giver styrke til håret og virker blødgørende og plejende.

Hvad der også er værd at nævne er, at dette produkt har en anti-statisk effekt, hvilket betyder, at du undgår elektrisk hår. Produktet er især velegnet til fint-normalt hår, som har brug for volumen. Produktet indeholder ingen parabener.

Vores vurdering

Dette produkt giver et godt løft til hele håret, og den er rigtig god til at give volume til normalt-fint hår. Vi var også helt vilde med, hvor mange gode ingredienser dette produkt indeholder, såsom arganolie, E-vitamin og omega 3.

Derfor skal du købe produktet

Hvis håret er fint eller normalt, er denne spray lige noget for dig. Den kan give håret et godt løft.

#5 GOLD Volume Spray

GOLD Volume Spray

Køb for 129,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Virker varmebeskyttende
 2. Efterlader håret velplejet
 3. Særlig godt til fint hår

Egenskaber

Med denne spray kan du roligt vinke farvel til livløst hår og fladt hår. Den beskytter desuden håret mod varme op til 180 grader. Mens sprayen egentlig passer til alle hårtyper, er den især velegnet til håret, der er fint. Sprayen giver håret ekstra meget volumen, styrke og tekstur. Samtidig efterladen denne spray håret velplejet og fleksibelt med masser af fylde.

Vores vurdering

Dette er en af de gode sprays til volumen i håret. Den er især god at bruge lige inden føntørring for at få masser af god fylde og volumen. Desuden er den god at bruge, når du styler håret.

Derfor skal du købe produktet

Denne volume spray er til dig, der gerne vil have en volume spray, der kan give volumen udover det sædvanlige.

#6 Color Wow Raise The Roots Spray

COLOR WOW Raise The Root Spray

Køb for 189,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Volume spray der holder hele dagen
 2. Indeholder UV-filtre
 3. Fleksibelt hold der er let at styre

Egenskaber

Denne volume spray fra Color Wow giver et ekstra løft til håret, der holder dagen lang. Her får du et kraftigt hold, der samtidig er fleksibelt og nemt at styre. Denne volume spray indeholder ingredienser, der er med til at holde håret smidigt og blødt, og samtidig sikrer at det ikke bliver hverken klæbrigt eller stift. Derudover indeholder denne volume spray UV-filtre, som er med til at sikre, at håret ikke gulner eller bliver mørkere.

Vores vurdering

Denne spray er god at bruge i hovedbunden for at skabe volume. Det kan skabe både en let volumen og en kraftigere volume, alt afhængigt af hvor meget produkt du bruger. Vi havde god erfaring med at bruge denne volume spray i hovedbunden i det våde hår efter at have vasket det med shampoo.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du elsker hårprodukter, der giver god volume, er dette et godt valg. Brug den når du har vasket håret med shampoo og brug gerne styling med varme efterfølgende. Sørg for, at du fordeler produktet godt i din hovedbund.

#7 Redken Styling Volume Touch Control

Redken Styling Volume Touch Control

Køb for 129,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver masser af fylde
 2. Nem at arbejde med
 3. Godt til fint eller normalt hår

Egenskaber

Med denne mousse får du masser af god fylde, og så er den enorm nem at arbejde med. Den giver et look, der holder hele dagen.

Vores vurdering

Denne mousse er dejlig at arbejde med, og den giver et godt resultat.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du hellere vil have en mousse, der giver fylde fremfor en spray, er dette produkt et godt valg.

#8 L’Oréal Pro Tecni. Art Full Volume Extra

L'Oréal Pro Tecni

Køb for 89,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Naturligt look
 2. Beskytter mod udtørring
 3. Kan også bruges til krøller

Egenskaber

Dette volumegivende produkt er virkelig god til at skabe fylde. Fordi det er en mousse, er produktet faktisk også velegnet til dig med krøller, idet det hjælper med både at skabe lette krøller og holde på dem. Produktet indeholder UV-filtre, der beskytter mod solens skadelige UV-stråler, og samtidig beskytter det også mod udtørring. Her har du mulighed for at skabe en holdbar frisure, der får både et fyldigt og glansfuldt look.

Vores vurdering

Dette er så absolut et af de gode stylingprodukter. Vi brugte produktet efter at have vasket håret med shampoo, og inden vi føntørrede det. Vi brugte en hårbørste, inden vi brugte produktet i hovedbunden, hvilket gav et godt resultat. Et par spray (eller rettere pump) er nok til at skabe masser af fylde. Moussen er også godt til at leave in, og det udtørrer ikke.

Derfor skal du købe produktet

Dette er et godt produkt til dig, der foretrækker at arbejde med mousse fremfor sprays. Her får du et rigtig godt produkt, der er lækkert at arbejde med. Husk dog, at mousse godt kan give en anelse mere fedtet hår end en spray.

#9 Living Proof Full Dry Volume Blast

Living Proof Full Dry Volume Blast

Køb for 216,- kr. hos Billigvoks.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fri for parabener
 2. Øjeblikkeligt løft
 3. Ultra-let formel

Egenskaber

Denne volumegivende spray tilfører øjeblikkeligt fylde og tekstur. Det er en ultra-let formel, hvilket vil sige, at den hverken tynger eller afstiver, hvilket giver et flot og fyldigt resultat hele dagen. Sprayen virker øjeblikkeligt, og den er fri for parabener.

Vores vurdering

Denne volume spray giver god tekstur og fylde, der holder hele dagen.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker et godt produkt, der sådan set bare gør sit arbejde, skal du vælge denne volume spray.

#10 Dennis Knudsen PRIVATE – Spectacular Caviar Volume Spray

Dennis Knudsen PRIVATE - Spectacular Caviar Volume Spray

Køb for 132,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Økologisk plantesammensætning
 2. Tilført kaviar og østers der giver intens fugt og glans
 3. Giver rigtig god fylde

Egenskaber

Denne spray fra Dennis Knudsen har en helt unik sammensætning af ingredienser, såsom kaviar og østers og en række økologiske planter. Denne unikke sammensætning af ingredienser giver et godt løft og et langvarigt hold. Samtidig giver kaviar og østers intens fugt og glans.

Det er bedst at bruge produktet i vådt hår efter at have vasket det med shampoo. Spray fra rod til spids, og føntør efterfølgende.

Vores vurdering

Vi er helt vilde med, hvor mange lækre ingredienser denne volume spray indeholder. Den kan altså bare noget helt særligt.

Derfor skal du købe produktet

Dette er produktet til dig, der gerne vil have lidt ekstra luksus i hverdagen.

Hvad skal man overveje, inden man køber volumen spray?

Inden du køber en volumengivende spray til håret, er der et par ting, du med med fordel kan overveje. Først og fremmest skal du tage stilling til, hvilken hårtype du har. Har du eksempelvis kraftigt, langt eller fint hår? Du bør også tage stilling til, om dit hår er ødelagt, og du derfor muligvis skal vælge en volume spray, der passer ekstra godt på dit hår. Hvis du har en sensitiv hovedbund, skal du sørge for at vælge en mild volume spray.

Du skal også overveje, om det er vigtigt for dig, at sprayen for eksempel er mere miljøvenlig og mild ved håret, eller om det er mindre vigtigt for dig.

Hvad indeholder spray til volumen i håret?

Det er lidt forskelligt, hvad en volumengivende spray indeholder alt efter, hvilken spray du vælger. Du kan eksempelvis sagtens få sprays uden parabener og andre skadelige stoffer. Nogle sprays har desuden ingredienser, der beskytter håret om UV-stråling. Du finder også volume sprays, der er god til farvet hår. Nogle volumengivende sprays indeholder ingredienser, der beskytter dit hår mod varme fra eksempelvis glattejern eller bølgejern.

Hvad er volume spray?

En volume spray er, som navnet antyder, en spray, der giver volumen til håret. Det kan være godt til dig, der eksempelvis har et fladt hår eller tyndt hår og gerne vil have lidt mere fylde i håret. Det er også en god spray at bruge, hvis du eksempelvis skal lave en stor knold, da en knold altså bare er noget flottere, hvis der er god fylde i håret.

Hvordan vælger jeg den rigtige volume spray?

Det er naturligvis vigtigt, at du vælger den rette volume spray. Med den rigtig volume spray har du mulighed for at give dit hår et godt løft, der starter ved rødderne, og det er med til at give masser af fylde og volumen til dine lokker. Når det kommer til volume spray, kan du få spray til både vådt/fugtigt og tørt hår. Det vil altså sige, at du kan finde volume spray, du både kan bruge i forbindelse med din hårvask og imellem dine hårvaske.

Der findes, som du nok allerede har erfaret, rigtig mange volume sprays på markedet, og det kan være lidt af en jungle at navigere i markedet. Men hvis du ønsker mere fylde i håret, er en volume spray uden tvivl det bedste valg.

Dog er det ikke alle volume sprays, der er lige gode. Vi synes selv, at de ti volume sprays, vi har valgt, er gode bud, hvis du er på udkig efter en volume spray. Med en volume spray får du masser af fylde, og du sikrer samtidig, at dit hår holder bedre i løbet af dagen. 

Når du skal vælge din nye volume spray, skal du først og fremmest vælge en spray, der passer til din hårtype. Dette gælder i det hele taget alle hårprodukter. Du skal altid vælge produkter, der passer til din hårtype. 

Det vil altså sige, at du skal tage stilling til, om dit hår er normalt, tyndt/fint, fedtet, krøllet … Du bør også overveje, om din volume spray skal bruges i vådt eller tørt hår. Det er vigtigt her at nævne, at når du bruger en volume spray, får du det bedste resultat, når du føntørrer håret. Dette vil give endnu mere fylde og volume. 

Du bør også overveje, om din volume spray skal have andre egenskaber end blot volumen. Det kan eksempelvis være, at din volume spray også skal have solbeskyttelse, give varmebeskyttelse eller give håret ekstra pleje.

Dette er nogle af de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, inden du farer ud og køber den første den bedste volume spray, du møder på din vej.

Gode hårdage med en volume spray

Der er nok ingen, der gider at have dårlige hårdage, men vi har dem alle. Håret klasker sammen, det fedter mere end normalt, og frisuren vil bare ikke sidde. Med en volume spray har du et effektivt våben ved hånden. Med en volume spray kan du faktisk få langt flere gode hårdage. En volume spray giver selvsagt mere volumen til håret, så du undgår, at det klasker sammen og ser fladt og kedeligt ud. Derudover hjælper en volume spray med at holde på din frisure.

Her får du et produkt, der sikrer, at dit hår stadig sidder godt efter frokosten. Derudover er det nemt at have en volume spray i tasken, så det altid lige kan fikse håret, hvis behovet skulle opstå. Vi er rimelig overbeviste om, at du hurtigt vil elske (og måske endda blive lidt afhængig) af at bruge volume spray, når du først har prøvet det bare én gang.

Hvordan virker en volumen spray og andre lignende produkter?

Uanset om du har fint og tyndt hår, eller du bare gerne vil have mere fylde i håret, er der hjælp at hente i en volume spray – i særdeleshed hvis du kombinerer produktet med en føntørrer. Faktisk er en føntørrer helt nødvendigt. Volumegivende produkter virker nemlig kun, hvis du bruger dem i kombination med en føntørrer. På den måde bliver produktet aktiveret og fikseret i håret. Hvis du eksempelvis kommer volume spray i vådt hår og blot lader det lufttørre, vil produktet slet ikke have samme effekt. 

En volume spray – og andre volumegivende produkter – virker som regel ved, at de lægger en belægning om hvert hårstrå, hvilket får hårstråene til at se tykkere ud, og dermed ser dit hår fyldigere ud. Derudover sikrer den kemiske proces, at håret ikke klasker sammen i løbet af dagen. Det er især godt for dig, der har fint og tyndt hår.

En volume spray fungerer faktisk også som en hårspray, idet produktet giver hold til din frisure. Endvidere er der nogle volume sprays, der indeholder ingredienser, der tilsammen skaber en positiv ladning af håret. Dette får faktisk dit hår til at rejse sig fra hovedbunden, så det ligner, at du lige er kommet ud fra frisørsalonen.

Fugt, pleje og hold

Vi anbefaler, at du går efter egenskaber, såsom fugt, hold og pleje, når du skal vælge din volume spray. Hos Hair-beauty mener vi, at fugtgivende ingredienser er et absolut must i en volume spray. Fugt er nemlig med til at booste volumen i dit hår endnu mere. Når dit hår er fugtet, vil det nemlig udvide sig – nøjagtig lige som din hud gør det. Derudover hjælper fugten med, at dit hår ikke kruser, og det gør dine lokker nemmere at styre.

Som regel er de fugtgivende ingredienser i hårprodukter enten plantebaserede eller sukkerbaserede. Det kan eksempelvis være ingredienser, såsom glukose, glycerin og hydrolyseret vegetabilsk protein.

Hold og pleje til håret

Som tidligere nævnt kan en god volume spray også give hold til dit hår. Faktisk mener vi hos Hair-beauty, at en volume spray bør give hold til håret. Det er dog vigtigt her at nævne, at less is more. Du får ikke mere volumen i håret ved at bruge mere produkt. Faktisk har det den modsatte effekt. Ved at bruge for meget produkt, vil dit hår blive tungt, og det vil dermed klaske sammen. Så brug produktet med måde, så du får både volumen og hold dagen lang.

Det skal dog nævnes, at hvis du kommer ud i et decideret skybrud, vil din volume spray altså ikke kunne redde dit hår. Men ellers bør du som udgangspunkt være rimelig godt sikret.

Der bør desuden være fokus på pleje af både håret og hovedbunden, når du bruger en volume spray, så dit hår forbliver så sundt som muligt. Hvis dit hår er sundt og velplejet, vil det helt naturligt være nemmere at style og skabe volumen. Men du kan med fordel også vælge en volume spray, der indeholder plejende ingredienser. Det kan eksempelvis være letvægts hårolier og butters.

Sådan bruger du en volume spray

Der findes som tidligere nævnt to slags volume sprays; volume spray til tørt hår og volume sprays til vådt eller fugtigt hår. Vi tager her udgangspunkt i en volume spray til fugtigt hår, da det er det mest populære valg.

 1. Vask dit hår med en god shampoo, der eventuelt har fokus på volumen. Undgå shampooer, der virker tyngende. 
 2. Brug balsam og hårkur med omhu, og undgå disse produkter i din hovedbund.
 3. Fordel din volume spray i fugtigt hår. Hav især fokus på at fordele produktet i hovedbunden. Du kan eventuelt opdele dit hår i sektioner, hvis det er nødvendigt. 
 4. Føntør dit hår. Et godt tip er at føntørre dit hår med hovedet nedad for at skabe mere volumen og fylde i dine lokker.
 5. Sørg for, at dit hår er helt tørt, da fugten ellers vil får dit hår til at klaske sammen.
 6. Du kan eventuelt bruge en god rundbørste til at føntørre dit hår og til slut bruge lidt hårlak.

Hvad skal din volumen spray ellers kunne?

Nogle har en mindre frisørsalon på badeværelser, hvor hylderne bugner af hårprodukter. Men faktisk behøver du måske slet ikke så mange produkter. Du kan eksempelvis sagtens få volume sprays, der også giver pleje, solbeskyttelse og varmebeskyttelse. Så har du faktisk flere produkter i ét. Så hvis du foretrækker minimalisme, eller du ikke har plads til et arsenal af produkter på badeværelset, er dette lige noget for dig.

Det er vigtigt, at du bruger varmebeskyttelse i dit hår, inden du føntørrer det eller bruger andre varme hårstylingsredskaber. Men hvorfor ikke bare vælge en volume spray med varmebeskyttelse? Så behøver du ikke to produkter. Hvis du tilmed vælger en volume spray, der også har solbeskyttelse, er du virkelig godt hjulpet på vej. Hvis du farver dit hår, kan du også få volume sprays med farvebeskyttelse. 

Vi er personligt vilde med, at ét produkt kan have så mange egenskaber. Det gør det hele meget nemmere, og du sparer også tid om morgenen, når du hurtigt skal ud af døren.

Hvilke ingredienser er gode i en volume spray?

Dette er der ikke noget endegyldigt svar på, men der er dog nogle ingredienser, du med fordel kan kigge efter. Eksempelvis kan du gå efter følgende produkter, hvis du gerne vil have, at din volume spray skal give pleje til håret og hovedbunden:

 • Kamillevand
 • Panthenol
 • Aloe vera
 • Allantoin
 • Eventuelt olier (hvis du har tyndt og fint hår bør du undgå olier)
 • Acai
 • Grønt mynteolie

Du kan også gå efter fugtgivende ingredienser, såsom:

 • Glycerin
 • Betain
 • Glukose

Det er som tidligere nævnt vigtigt, at du vælger din volume spray udfra, hvilken hårtype du har. Din hårtype vil også afgøre, hvilke ingredienser der vil virke bedst for lige netop dig. Hvis du har tykt hår, kan du eksempelvis godt vælge en volume spray med lidt olie, mens du skal undgå dette, hvis dit hår fedter eller er fint og tyndt.

FAQ

Hvordan får jeg fylde i tyndt hår?

Det kan godt være en udfordring at få fylde i tyndt hår. En volumengivende spray kan her være guld værd. Den giver nemlig fylde og volumen til håret. Derudover skal du være lidt påpasselig med at bruge alt for meget conditioner og lignende, da det gør det sværere at skabe volumen i håret.

Derudover kan du med fordel bruge en shampoo, der giver volumen. Hvis du både bruger en shampoo og en volume spray, er du godt hjulpet på vej. I det hele taget kan du generelt gå efter stylingprodukter med fokus på volumen. Du kan også tage kosttilskud til at styrke håret.

Er der forskel på våd volume spray og tør volume spray?

Ja, det er der. En våd volume spray bruges i vådt hår, mens en tør volume spray bruges i tørt hår.

Hvordan får jeg et stort hår?

Det kan du blandt andet få ved at bruge en volume spray eller et andet volumengivende produkt.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.