Bedste tøjdamper test

Bedste tøjdamper test 2023

Leder du efter den bedste tøjdamper, som kan gøre det nemmere at opfriske og rense dit tøj samt eventuelle boligtekstiler, så bør du læse med her. Efter at have testet en række af markedets populære tøjdampere, har vi netop samlet de 10 bedste tøjdampere her på siden.

Vores vurderinger og anbefalinger er dannet på baggrund af en række krav til kvaliteten, designet, teknologien og anvendelsesmulighederne, hvilket har udmøntet sig i nedenstående “bedst i test”-oversigt og dertilhørende uddybende anmeldelser af de respektive produkter. Alle de anbefalede tøjdampere er med til at sikre dig tidsbesparelse i hverdagen samt professionelle resultater hver gang.

Produkter i vores tøjdamper bedst i test

 1. Philips Hånddamper Steam&Go GC362/80 (Vinder)
 2. Tefal Hånddamper DT7000 Access Steam Minute
 3. Philips Hånddamper Steam&Go GC360/30
 4. Singer Tøjdamper
 5. Tefal Hånddamper Access Steam Care
 6. Tefal Hånddamper Access Steam+
 7. Philips Hånddamper GC524/60 EasyTouch Plus
 8. Tefal Tøjdamper Pro Style
 9. Tefal Tøjdamper Pro Style One
 10. Tefal Tøjdamper IXEO Power

#1 Philips Hånddamper Steam&Go GC362/80 – Bedste tøjdamper

Philips Hånddamper Steam&Go GC362:80

👉 Køb for 601,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Konstant dampfunktion
 2. Praktisk design
 3. Høj belastningsevne

Egenskaber

Philips Hånddamper Steam&Go GC362/80 er blandt de bedste dampere til tøj og linned på markedet. Damperen har en belastningsevne på 1300 W og kan bruges til mange forskellige formål. Uanset om du ønsker at opfriske dit tøj og sikre, at eksempelvis skjorten, kjolen eller jakken fremstår præsentabelt, eller om du ønsker at fjerne krøller og folder fra dugen eller sengetøjet, så vil du kunne bruge denne steamer.

Steameren gør det nemt at udglatte materialet, hvorved du slipper for at skulle bruge et almindeligt strygejern og strygebræt. Ydermere har den et praktisk design og vejer ikke ret meget, hvilket gør, at du kan tage denne tøjdamper med, når du skal på ferie, forretningsrejse eller lignende. Der medfølger desuden en beskyttelsestaske og en varmehandske.

Belastning: 1300 W
Aftagelig vandbeholder/vandtank: Ja
Opvarmningstid: Hurtig
Ledningslængde: 2,5 m.

Vores vurdering

Philips står bag denne populære tøjdamper, som er udstyret med mange unikke funktioner og et praktisk design. Vi er meget imponerede over steamerens evne til at udglatte alle typer materialer, således at der hverken er krøller, folder eller lignende, hvilket er med til at gøre produktet til vinderen af vores tøjdamper-test og dermed til den bedste steamer til tøj og boligtekstil.

Derfor skal du købe produktet

Leder du efter en håndsteamer, som nemt og effektivt kan dampe dit tøj, så er der gode grunde til at overveje denne steamer (bedst i test). Dette er netop en af de bedste tøjdampere på markedet, som er kendt for de fantastiske steaming-egenskaber, et praktisk design og mange andre fordele.

#2 Tefal Hånddamper DT7000 Access Steam Minute – Praktisk håndholdt tøjdamper

Tefal Hånddamper DT7000 Access Steam Minute

👉 Køb for 270,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Hurtig opvarmning
 2. Praktisk stofdamper
 3. Udglatter tøj effektivt

Egenskaber

Tefal Hånddamper DT7000 Access Steam Minute er en effektiv tøjdamper til at skabe et præsentabelt og glat resultat uden besvær. Damperen opvarmes på blot 45 sekunder og er efterfølgende klar til håndholdt dampning. Den er desuden udstyret med en aftagelig vandbeholder med plads til 150 ml., således at vandet nemt kan skiftes.

Tøjdamperen er super nem at anvende til at udglatte dit tøj eller tekstil og ligger desuden komfortabelt i hånden grundet det brugervenlige design. Damperen har endvidere en særligt udviklet dampkontrol, som sikrer optimale resultater og konstant damp.

Herudover medfølger der en tøjbørste, som bruges til dampning af tungere stofmaterialer, samt en særlig hætte, der bruges til dampning af sart tøj og ekstra fint stof. Ligeledes medfølger der en krog til tøjet, der kan påsættes en dør og dermed gøre dampnings- og rengøringsprocessen endnu nemmere.

Belastning: 1100 W
Aftagelig vandbeholder/vandtank: Ja
Opvarmningstid: 45 sekunder
Ledningslængde: 2 m.

Vores vurdering

Dette er en fremragende tøjdamper af flere årsager; via vores tøjdamper-test kan vi konstatere, at damperen giver dig mulighed for problemfrit at dampe dit tøj på et kort øjeblik, samtidig med at den har et behageligt ergonomisk og brugervenligt design. Derudover er vi vilde med de forskellige tilbehørsdele, som gør det muligt at tilpasse udglatningen til stofmaterialet.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du leder efter en effektiv håndsteamer til en god pris, som er praktisk og nem at anvende. Herudover er den for dig, som leder efter en steamer, som kan bruges til både tunge og sarte stofmaterialer.

#3 Philips Hånddamper Steam&Go GC360/30 – Egnet til alle typer stof

Philips Hånddamper Steam&Go GC360:30

👉 Køb for 608,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Egnet til alle typer stofmateriale
 2. Effektiv dampning i alle retninger
 3. Smart-flow teknologi

Egenskaber

Philips Hånddamper Steam&Go GC360/30 er en tøjdamper, som giver konstant damp på 22 g. pr minut, der både sikrer et jævnt resultat og dræber 99 % af bakterierne. Damperen kan bruges på alle typer stofmateriale, herunder kashmir, silke, uld mm.

Du kan anvende damperen i både lodret og vandret retning, hvilket medfører, at du effektivt kan fjerne alle folder. Steamerpladen er desuden udstyret med den helt nye SmartFlow teknologi, hvorved du kan bruge damperen helt tæt på dit tøj, uden at det tager skade. Til sammen er dette med til at sikre et perfekt resultat hver gang.

Damperen har en 70 ml. aftagelig vandbeholder. Derudover medfølger der en beskyttelsestaske samt en børste, som kan sættes på damperen og bruges til at gøre det nemmere at fjerne folder på tykt stofmateriale.

Belastning: 1200 W
Aftagelig vandbeholder/vandtank: Ja
Opvarmningstid: 1 min.
Ledningslængde: 2,5 m.

Vores vurdering

Philips har efter vores vurdering udviklet et fantastisk produkt med mange fordele. Først og fremmest er det et stort plus, at denne steamer kan anvendes på alle typer stof, uden at du skal bekymre dig om, at dit tøj tager skade. Vi er desuden vilde med designet og finder det fordelagtigt, at denne tøjdamper kan medbringes, når du eksempelvis skal ud at rejse, idet den er så kompakt og praktisk.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne håndsteamer, hvis du leder efter et kvalitetsprodukt, som kan bruges til alle tekstiler, og som er effektiv uanset om den anvendes til dampning i lodret eller vandret retning. Der er ingen tvivl om, at du vil få glæde af denne hånddamper.

#4 Singer Tøjdamper – Steamer med praktisk holder

Singer Tøjdamper

👉 Køb for 645,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Høj Watt-effekt
 2. Stryger og renser på samme tid
 3. Fastmonteret holder/tøjbøjle

Egenskaber

Singer Tøjdamper er en dampstation med fastmonteret tøjbøjle, der gør det nemmere hurtigt og effektivt at stryge og rense tøjet, mens det hænger på bøjlen. Herudover har den en 2 meter lang ledning, som øger fleksibiliteten.

Udover at tøjdamperen kan anvendes til rengøring og udglatning af jakker, kjoler, nederdele osv., så er den også effektiv til boligtekstil såsom hjemmets sofa og gardiner.

Damperen har en høj belastningsevne (1500 Watt) og opvarmes desuden hurtigt, hvorved det ikke tager lang tid fra du klargør damperen til at du har opnået det ønskede resultat. Det tager omtrent 1/3 af tiden at stryge en kjole med denne damper, sammenlignet med tiden som bruges med traditionelle strygejern og strygebræt.

Belastning: 1500 W
Aftagelig vandbeholder/vandtank: x
Opvarmningstid: 45 sek.
Ledningslængde: 2 m.

Vores vurdering

Vi vurderer denne damper som værende blandt de bedste og mest praktiske, såfremt man jævnligt skal stryge meget tøj og ønsker at gøre det endnu nemmere og i særdeleshed tidsbesparende. Dette skyldes blandt andet den smarte bøjlefunktion, som gør, at du kan hænge tøjet op, mens det dampes, og dermed effektivisere processen, hvorved folder og krøller fjernes.

Derfor skal du købe produktet

Det er centralt at nævne, at damperen ikke er så lille og kompakt som de fleste håndholdte tøjdampere, hvorfor den i højere grad henvender sig til personer, som har pladsen i hjemmet. Til gengæld får man her en tøjdamper af højeste kvalitet.

#5 Tefal Hånddamper Access Steam Care – Effektiv håndholdt tøjdamper

Tefal Hånddamper Access Steam Care

👉 Køb for 622,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Høj ydeevne
 2. Aluminium-stålplade
 3. Optimeret design

Egenskaber

Tefal Hånddamper Access Steam Care er en effektiv og praktisk håndholdt tøjdamper med tre forskellige dampindstillinger. Damperen giver op til 30 g. konstant damp pr. minut samt en høj belastningsydeevne på 1600 Watt.

Damperen er klar til brug på ganske kort tid, så du kan dampe dit tøj uden besvær. Der medfølger en krog, som kan sættes på døren og bruges til at hænge tøjet på, mens det dampes glat. Tøjdamperen har i øvrigt en aluminium-stålplade, som bidrager til optimeret dampning og medfører, at tøjet kan tages på øjeblikkeligt efter at være blevet dampet.

Tøjdamperen er desuden egnet til mange forskellige materialer, herunder sarte materialer som silke. Herudover er den let i vægt og har et optimeret design. Dette gør den komfortabel at anvende, således at du eksempelvis kan dampe et helt gardin, hele familiens kjoler og skjorter eller øvrige tekstiler uden at blive træt i hånden.

Belastning: 1600 W
Aftagelig vandbeholder/vandtank: Ja
Opvarmningstid: Hurtig
Ledningslængde: Lang

Vores vurdering

Denne tøjsteamer-test har tydeliggjort for os, at Tefal står bag en af de bedste håndholdte tøjdampere, som er tilgængelige på markedet. Vi er meget imponerede over damperens høje ydeevne, effektivitet og præcision, som giver et flot resultat.

Derfor skal du købe produktet

Leder du efter en tøjdamper med et forbedret design og en høj belastningsevne, så er dette produkt fra Tefal en mulighed for dig. Produktets pris er fornuftig, og på baggrund af de mange fordele vurderer vi det således som værende et rigtig godt køb.

#6 Tefal Hånddamper Access Steam+ – God tøjdamper til fin pris

Tefal Hånddamper Access Steam+

👉 Køb for 386,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Keramisk belagt stålplade
 2. To dampindstillinger
 3. Nyeste teknologi

Egenskaber

Tefal Hånddamper Access Steam er en hånddamper, som kan bruges til at udglatte dit tøj på et kort øjeblik. Damperen fjerner krøller og folder via den nyeste teknologi. For at opnå de bedste resultater anbefales det, at der dampes med lodrette bevægelser.

Denne tøjdamper giver kontinuerlig damp på op til 26 g. pr. minut. Der er to forskellige indstillinger for dampniveauet, hvorved den kan tilpasses den pågældende beklædningsgenstand. Endvidere medfølger der en stofbørste, dørkrog samt en damphjelm.

Aluminiums-damppladen er keramisk belagt og sikrer, at der ikke kommer kondens, hvorved tøjet er klar til brug, så snart du er færdig med at dampe det. Herudover har den en 3 meter lang ledning.

Belastning: 1600 W.
Aftagelig vandbeholder/vandtank: Ja
Opvarmningstid: 40 sek.
Ledningslængde: 3 m.

Vores vurdering

Denne tøjdamper har nogle rigtig gode egenskaber og formår på effektiv vis at udglatte krøller og folder, så tøjet fremstår præsentabelt. Efter grundig vurdering og test vil vi mene, at du her får et rigtig fint produkt til en god pris, som giver resultater over al forventning.

Derfor skal du købe produktet

Leder du efter en relativt billig tøjdamper, men uden at gå på kompromis med kvaliteten, så vil du kunne få stor glæde af denne håndholdte steamer fra Tefal. Til denne pris vil vi mene, at du får en af bedste tøjdampere på markedet.

#7 Philips Hånddamper GC524/60 EasyTouch Plus – Tøjdamper med høj præcision

Philips Hånddamper GC524:60 EasyTouch Plus

👉 Køb for 771,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Stående tøjdamper
 2. Større dampplade
 3. Fem dampniveauer

Egenskaber

Philips Hånddamper GC524/60 EasyTouch Plus er en stående tøjdamper, som med de 32 g. damp pr. minut på effektiv vis gør fibrene i beklædningsmaterialet bløde, hvorved tøjet udglattes. Endvidere medfører dampen, at bakterier og lugt fjernes; det er således en nem måde til at få rengjort dit tøj, og herudover bidrager metoden til at forlænge tøjets levetid.

Damperen har en 25 % større plade end de fleste øvrige på markedet, hvorved den dækker mere og således gør dampningsprocessen hurtigere. Herudover har den fem forskellige indstillinger for dampniveauet, hvilket giver fleksibilitet i forhold til at vælge den, som passer bedst til det respektive materiale.

Damperen er i øvrigt udstyret med en justerbar tøjbøjle, som kan tilpasses det pågældende stykke tøj og foldes sammen, når den ikke er i brug.

Belastning: 1600 W
Aftagelig vandbeholder/vandtank: Ja
Opvarmningstid: 1 min.
Ledningslængde: Lang

Vores vurdering

Denne tøjdamper formår at dampe tøjet med meget høj præcision, hvilket blandt andet skyldes den kontinuerlige dampfunktion samt muligheden for at indstille dampniveauet efter behov og materiale. Samtidig finder vi det fordelagtigt, at damperen er stående og har en justerbar bøjle – designet gør det netop endnu nemmere og hurtigere at opnå et flot resultat.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne steamer, hvis du leder efter en stående hånddamper af høj kvalitet, som kan fjerne folder og krøller med høj præcision.

#8 Tefal Tøjdamper Pro Style – Udglatning og rensning af dit tøj

tefal tøjdamper pro style one

👉 Køb for 699,- kr. hos Coop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. God dampeffekt
 2. Brugervenlig
 3. Effektiv rensning

Egenskaber

Tefal Tøjdamper Pro Style er en steamer med en stor vandtank, som efter kun 45 sekunders opvarmning er klar til brug. Damperen er en hygiejnisk og effektiv løsning til udglatning af folder og skånsom rengøring.

Den har tre forskellige dampniveauer og 30 g. konstant damp pr. minut. Endvidere har damperen en effekt i Watt på 1800 og kan dampe alle typer tekstil; du kan bruge denne håndsteamer til at dampe og rengøre alt fra silkebluser og jakkesæt til en sofa eller gardiner.

Ved køb af damperen medfølger der en børste, hvilket yderligere gør, at denne tøjdamper kan anvendes til effektiv dampning af tykkere materialer såsom uld på eksempelvis frakker.

Belastning: 1800 W
Aftagelig vandbeholder/vandtank: Ja
Opvarmningstid: 45 sek.
Ledningslængde: Lang

Vores vurdering

Vi forstår, hvorfor denne tøjdamper har fået navnet ‘Pro Style’, idet vi på baggrund af vores test må erkende, at den helt bestemt fungerer som en professionel steamer af højeste kvalitet. Efter at have testet tøjdamperen kan vi konstatere, at den sikrer rent tøj uden folder og krøller, uanset hvilket materiale dit tøj er lavet af.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du vil spare tid på at klargøre dit tøj, så er denne Tefal håndsteamer en god mulighed. Den er desuden simpel at betjene, så leder du efter en brugervenlig tøjdamper, da bør du overveje denne.

#9 Tefal Tøjdamper Pro Style One – Sikker og hurtig opfriskning af tøjet

tefal tøjdamper pro style one

👉 Køb for 599,- kr. hos Coop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Stativ med bøjle
 2. Skånsom metode
 3. Hurtig opvarmning

Egenskaber

Tefal Tøjdamper Pro Style One er en skånsom og effektiv håndholdt tøjdamper med bøjle på stativ. Efter 45 sekunders opvarmning er damperen klar til brug på diverse former for tøj samt tekstil i boligen. Tøjdamperen er både velegnet til hurtig strygning/udglatning af krøller såvel som til grundig rensning af tekstil.

Dette er i det hele taget en ideel tøjdamper til forskellige typer materialer, idet den har to forskellige dampniveauer, som kan anvendes fleksibelt alt afhængigt af det pågældende tekstil. Endvidere har damperen en lang ledning, et smart selvrensningssystem samt en aftagelig vandtank.

Belastning: 1800 W
Aftagelig vandbeholder/vandtank: Ja
Opvarmningstid: 45 sek.
Ledningslængde: Lang

Vores vurdering

På baggrund af vores tests af denne håndsteamer har vi erfaret, at her er tale om en af de bedste steamere på markedet. Der er mange fordele ved en tøjdamper som denne, der først og fremmest formår at fjerne krøller og sikre grundig opfriskning af tøjet, uden risiko for at det tager skade. Herudover er stativet samt tøjbøjlen med til at gøre det endnu nemmere at anvende tøjdamperen.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du leder efter en af de bedste steamere på markedet, som har et stativ og bøjle til at hænge dit tøj på. Med denne tøjdamper vil du kunne skabe profesionelle resultater uden at være nødsaget til at bruge lang tid.

#10 Tefal Tøjdamper IXEO Power – Fremragende håndsteamer

tefal tøjdamper ixeo power

👉 Køb for 309,- kr. hos Coop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. 90 g. damp pr. minut
 2. Indbygget bræt
 3. Højtryksteknologi

Egenskaber

Tefal Tøjdamper IXEO Power er en damper med indbygget 3-positionsbræt og en konstant dampmængde, der giver 90 g. damp pr. minut. Brættet kan blandt andet indstilles til en vandret eller mere lodret position, hvilket gør det endnu lettere at opnå flotte resultater på ekstra kort tid.

Endvidere er tøjdamperen udviklet med højtryksteknologi og tre forskellige dampniveauer, der sikrer perfekte resultater. Desuden kan der påfyldes op til 1100 ml. vand i den aftagelige vandtank. Ydeevnen og belastningseffekten er meget høj

Denne tøjdamper vejer mindre end størstedelen af de mere traditionelle strygejern, og herudover er den udviklet med et optimeret ergonomisk design. Dette gør damperen aldeles praktisk og komfortabel at anvende.

Belastning: 2170 W
Aftagelig vandbeholder/vandtank: Ja
Opvarmningstid: 70 sek.
Ledningslængde: 1,9 m.

Vores vurdering

Vores test af denne tøjdamper har givet os imponerende resultater, både når vi damper i i vertikal og horisontal retning. Damperen er tidsbesparende og nem at anvende. Herudover kan vi konstatere, at den vedligeholder tøjet på effektiv vis via dens Smart Protect Technology.

Vi er i øvrigt helt vilde med damperens indbyggede justerbare bræt, der gør, at denne damper er et nemmere og mere praktisk alternativ til traditionelt strygejern og strygebræt.

Derfor skal du købe produktet

Du skal du købe denne håndsteamer, hvis du drømmer om at benytte dig af den nyeste højtryksteknologi og et unikt design med det særlige 3-positionsbræt. Derudover henvender produktet sig til dig, som samtidig er villig til at betale en lidt højere pris, men hvor du til gengæld får den højeste kvalitet.

Hvilken tøjdamper skal jeg vælge?

Når du skal vælge en tøjdamper, er det vigtigt at gøre dig overvejelser om, hvilke forventninger og ønsker du har til den, samt hvilken pris du vil give. Dernæst skal du have skabt dig et overblik over udvalget på markedet, og vi har i den forbindelse forsøgt at gøre det nemmere for dig, idet vi her på siden har samlet de 10 bedste dampere.

Vi vil således anbefale dig at læse om de bedste tøjdampere ovenfor, så du kan få indblik i hvilke specifikke egenskaber og funktioner, du kan forvente ved en tøjdamper af høj kvalitet. Dernæst kan du udvælge den bedste tøjdamper, som opfylder dine ønsker og dermed passer bedst til dig.

Hvad er forskellen på en tøjdamper og et strygejern?

Overordnet set bruges en tøjdamper og et strygejern med samme formål – netop at dampe tekstilet med henblik på at rense samt fjerne uønskede folder og krøller. En tøjdamper er dog som regel en hurtigere og nemmere løsning til at dampe end ved anvendelse af et traditionelt strygejern. Herudover er damperen særligt egnet til sarte materialer, såsom silke eller blonder, hvilket ikke altid er gældende for et strygejern.

Endvidere gør tøjdamperen det ofte nemmere at blive helt fri fra krøller på de steder, som er svære at komme til, eksempelvis nær knapper og manchetter. I tilfælde af at du ønsker at udjævne tydelige folder på mere tykt materiale og ikke har en påsætningsbørste til damperen, kan det imidlertid være nødvendigt at anvende et strygejern.

Kan man bruge en tøjdamper til alle materialer?

De bedste steamere på markedet kan anvendes til at dampe alle materialer, herunder sarte materialer, hvilket dermed også er tilfældet for alle de ovenstående anbefalede tøjdampere fra vores “tøj-steamer”-test.

Mange af markedets tøjdampere har endda flere forskellige indstillinger for dampniveauet, som medfører, at du kan præcisere dampningsprocessen yderligere til det pågældende materiale, så du kan opnå bedst mulige resultater.

Vælger du således at bruge en damper til tøj fra denne guide, så kan du anvende den helt uden at bekymre dig om risikoen for at skade dit tøj eller dine boligtekstiler. En steamer kan via sine dampe faktisk bidrage til at vedligeholde og forbedre det pågældende tekstils holdbarhed.

FAQ

🌟 Find din nye tøjdamper lige her

Vi har lavet testen for dig, så du slipper. Se hele testen og find din nye fantastiske tøjdamper her.

📊 Giv din mening og deltag i næste test

Vi søger altid nye medlemmer i vores community. Er du interesseret i Hair & Beautys website? Så kan du være vores næste tester.

✅ Se og prøv vinderen af bedste tøjdamper 2022

Læs hele vores tøjdamper bedst i test anmeldelse her på siden. Vi har udvalgt top 10 på markedet netop nu og testet dem mod hinanden.

Artiklen blev publiceret d. februar 1, 2021 af Willow og senest opdateret d. januar 10, 2023 af Willow