Bedste Spot Stick

Bedste spot stick test guide (2023) – Find den perfekte stick mod bumser til din hudtype

Artiklen er senest opdateret d. januar 13, 2024 af Liva

I denne guide har vi taget et kig på 10 spot sticks, så du kan finde den bedste spot stick til din hud.

Vi har alle prøvet at vågne op med bumser og uren hud – eller at få en bums i løbet af dagen (selvfølgelig altid lige inden et vigtigt møde eller en fest). Det er rigtig træls, men der er heldigvis hjælp at hente.

En spot stick er effektiv til at bekæmpe bumser og uren hud og har også en lindrende effekt på kløe og irritation. Du kan finde spot sticks til alle hudtyper.

Hvilke spot stick er med i bedst i test guiden

 1. Australian Bodycare Spot Stick
 2. REN SKINCARE Clean Skincare Non-drying Spot Treatment
 3. Copenhagen Grooming Offzite Spot Stick
 4. Sans Soucis Anti-Blemish Stick
 5. COSRX Master Patch Intensive
 6. Ecooking Young Spot Stick
 7. Murad Rapid Relief Spot Treatment
 8. Clarins My Clarins Clear-Out Targeted Blemish Lotion
 9. Uriage Hyséac Bi-Stick
 10. Florence by Mills Spot a Spot Patches

#1 Australian Bodycare Spot Stick

Australian Bodycare Spot Stick

Køb for 59,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Kan anvendes af alle hudtyper
 2. Modvirker urenheder
 3. Dermatologisk testet og vegansk

Egenskaber

Australian Bodycare Spot Stick er uundværlig at have på badeværelset og passer til alle hudtyper. Produktet er eminent til at modvirke urenheder og takket være dens kløestillende egenskaber, kan denne spot stick også bruges på insektstik.

Produktet indeholder tea tree oil, der er fantastisk til at modvirke bakterier og uren hud takket være sine antibakterielle egenskaber. Så hvis du oplever bumser og uren hud, kan du lokalt bruge stiften på “problemområdet”.

Denne spot stick indeholder desuden troldnød, der sørger for at lukke porerne, hvilket sikrer, at der ikke kommer nye urenheder i porerne. Derudover sørger troldnød for, at huden ikke udtørrer.

Stiften påføres med en lille rulle, hvilket gør det nemt at bruge produktet – også hvis du er på farten. Produktet har en klar farve, og du kan sagtens bruge stiften flere gange dagligt – faktisk anbefales dette for at sikre en effektiv behandling. Derudover kan produktet bruges både under og over makeup, hvilket gør den praktisk at have i tasken.

Produktet er dermatologisk testet og vegansk.

Vores vurdering

Australian Bodycare er et godt brand, og denne spot stick er ingen undtagelse. Vi elsker, at produktet indeholder tea tree oil, da denne æteriske olie er super mod uren hud og inflammation. Derudover er dette produkt budgetvenligt, hvilket vi ser som et plus.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en effektiv spot stick, der ikke er alt for dyr og indeholder tea tree oil, så er denne spot stick fra Australian Bodycare et oplagt valg.

#2 REN SKINCARE Clean Skincare Non-drying Spot Treatment

Ren Skincare Clean Skincare Non-drying Spot Treatment

Køb for 125,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Antibakterielt og helende
 2. Reducerer olieproduktionen i huden
 3. Indeholder salicylsyre og maritme pine

Egenskaber

Med REN SKINCARE Clean Skincare Non-drying Spot Treatment får du en spotbehandling, der er særligt udviklet til små, lokale udbrud i huden. Produktet har en antibakteriel effekt på huden og er samtidig helende og reducerer olieproduktionen i huden.

Produktet indeholder salicylsyre og maritme pine, der sikrer, at produktet ikke udtørrer huden, men stadig effektivt fjerner urenheder. Denne spot stick er perfekt at have med på farten, hvis du pludseligt opdager en bums i løbet af dagen.

Du kan bruge produktet to gange dagligt. Bemærk, at produktet er til lokal brug. Det er ikke nødvendigt at bruge produktet i hele ansigtet.

Vores vurdering

Dette er en fin spotbehandling, hvis du oplever urenheder. Vi kan godt lide indholdet af salicylsyre, der netop er godt mod uren hud.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en spot stick, der er er effektiv, men ikke for hård ved huden, så er dette produkt fra REN et godt bud.

#3 Copenhagen Grooming Offzite Spot Stick

Copenhagen Grooming Offzite Spot Stick

Køb for 79,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Reducerer betændelse og rødme
 2. Bekæmper indgroede hår
 3. Mindsker inflammation

Egenskaber

Med denne spot stick får du en allround spot stick, der er særligt udviklet til at reducere betændelse, bekæmpe indgroede hår, mindske porer samt opretholde bakteriebalancen i din hud. Dette gør produktet ideelt til mænd med skæg. Hvorfor?

Fordi når du gror et skæg, er der større sandsynlighed for, at du får betændelse i huden. Men bare rolig, denne spot stick kommer til undsætning. Produktet hjælper nemlig effektivt med at bekæmpe tilstoppede, irriterede og udvidede porer.

Dette er takket være salicylsyre, niacinamid og morinda citrifolia callus kulturlysat. Niacinamid er ideel til at bekæmpe irritationer og reducere rødme. Salicylsyre eksfolierer, fjerner tilstopninger og mindsker porerne. Morinda citrifolia callus kulturlysat mindsker inflammation og hjælper med at opretholde bakteriebalancen i huden.

Så du kan altså roligt vinke farvel til de trælse røde knopper, du måske oplever, når du barberer dig.

Vores vurdering

Vi er pjattede med indholdet af salicylsyre, niacinamid og morinda citrifolia callus kulturlysat, der alle har gode egenskaber. Derudover ser vi det som et plus, at produktet er i en prisklasse, hvor de fleste har mulighed for at være med.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du oplever røde knopper og kløe i forbindelse med dit skæg og barbering, så er denne spot stick lige noget for dig.

#4 Sans Soucis Anti-Blemish Stick

Sans Soucis Anti-Blemish Stick

Køb for 189,- kr. hos Lyko.com

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder zink oxide, calendula og termisk kildevand
 2. God til urenheder
 3. Rengør porerne i dybden

Egenskaber

Denne anti-blemish stick indeholder zink oxide, calendula og termisk kildevand, hvilket er godt i kampen mod uren hud samt forebyggelse af uren hud. Derudover virker produktet rensende på porerne, og det er med til at sikre en ensartet hudtone.

Vores vurdering

Dette er en rigtig fin spot stick, der er god at bruge på urenheder i ansigtet.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en spot stick, der er særligt udviklet til urenheder i ansigtet, så er dette produkt måske lige noget for dig.

#5 COSRX Master Patch Intensive

Cosrx Master Patch Intensive

Køb for 122,- kr. hos Lookfantastic.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Små stickers
 2. Kan bruges natten over
 3. Reducerer rødme

Egenskaber

Hvis du foretrækker små stickers fremfor en stift, så er COSRX Master Patch Intensive lige produktet for dig. Du får her transparante stickers, du kommer på huden natten over. Produktet hjælper med at reducere rødme og absorbere overskydende olie i huden.

Produktet indeholder tea tree oil og virker dermed lindrende på huden.

Vores vurdering

Vi kan godt lide, at disse stickers kan sidde på huden natten over, og at de indeholder tea tree oil (for hvem elsker ikke tea tree oil!?).

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du foretrækker små stickers, du kan sove med fremfor en decideret spot stick.

#6 Ecooking Young Spot Stick

Ecooking Young Spot Stick

Køb for 78.95,- kr. hos Well.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Reducerer irritation i huden
 2. Indeholder allantoin, økologisk aloe vera, naturlig hvidtjørn og provitamin B5
 3. Beroligende og plejende effekt

Egenskaber

Med Ecooking Young Spot Stick får du en praktisk spot stick, der er særligt udviklet til at lokalbehandle uren hud. Produktet er udviklet med aktive ingredienser, der er med til at reducere irritation i huden. Stiften indeholder nemlig naturlige aktiver, såsom økologisk aloe vera, allantoin, naturlig hvidtjørn og provitamin B5.

Disse ingredienser virker beroligende og plejende på huden. Takket være stiftens lille, praktiske størrelse er den perfekt at have med på farten, så du altid har den ved hånden.

Vores vurdering

Ecooking er dansk mærke fra Kolding, der er kendt for deres produkter af høj kvalitet. Denne stift til uren hud er ingen undtagelse. Vi elsker de lækre ingredienser, og at stiften er nem at have på med i tasken.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du elsker mere naturlig hudpleje, og du gerne vil støtte et dansk brand, så er denne stift fra danske Ecooking et oplagt valg.

#7 Murad Rapid Relief Spot Treatment

Murad Rapid Relief Spot Treatment

Køb for 225,- kr. hos Helsebixen.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Hurtigvirkende stift
 2. Bekæmper bumser og uren hud
 3. Fremmer øjeblikkeligt heling og hæmmer betændelse

Egenskaber

Med Murad Rapid Relief Spot Treatment får du en hurtigvirkende stift, der effektivt bekæmper bumser og uren hud. Derudover fremmer stiften øjeblikkeligt heling og hæmmer betændelse i huden.

Du skal blot bruge produktet én gang dagligt.

Vores vurdering

Murad udvikler generelt rigtig gode produkter, og i deres Blemish Control serie finder du mange gode produkter i kampen mod bumser og uren hud. Denne stift en effektiv og virker hurtigt.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en effektiv spot stick mod bumser og uren hud, og du har budgettet til at bruge lidt flere penge på hudplejeprodukter.

#8 Clarins My Clarins Clear-Out Targeted Blemish Lotion

Clarins My Clarins Clear-Out Targeted Blemish Lotion

Køb for 105,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Kan bruges af alle hudtyper
 2. Renser og udtørrer
 3. Reducerer rødme

Egenskaber

Her får du et stærkt produkt, der renser og udtørrer urenheder. Derudover reducerer stiften rødme i huden.

Denne formel er to-faset, og du skal ikke ryste produktet inden brug. Den øverste del af produktet er en lotion og den nederste et hvidt pulver, som du blot skal stikke en vatpind ned i og påføre på det udsatte område.

Denne stift er et must-have, hvis du pludseligt oplever en bums, og du bare gerne vil have, at den forsvinder hurtigt (hvilket du nok altid ønsker).

Vores vurdering

Dette er et ret fint produkt. Det eneste, vi ikke er så vilde med, er, at produktet virker udtørrende på huden.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du er på udkig efter en spot stick, der er særligt målrettet uren hud.

#9 Uriage Hyséac Bi-Stick

Uriage Hyséac Bi-Stick

Køb for 129,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Skjuler urenheder
 2. Hypoallergen og parfumefri
 3. Tilstopper ikke porerne

Egenskaber

Her får du et produkt, der udtørrer og skjuler urenheder i ansigtet på en kombineret hudtype. Produktet har et 2-delt design. Den ene indeholder en lotion, der blandt andet indeholder alkohol, der virker udtørrende på urenheder. Den indeholder også Uriage termalsk kildevand, der virker beroligende på huden.

Den anden anden er en pudder, der skjuler urenheder, så huden syner mere ensartet og klar. Pudderen har en rensende og lindrende effekt på huden.

Dette produkt er fri for parfume og hypoallergent, og det tilstopper ikke porerne. Produktet er nemt at have med på farten, så du altid kan bekæmpe urenheder, hvis de pludseligt skulle opstå.

Vores vurdering

Vi kan godt lide, at dette produkt er hypoallergen og ikke indeholder parfume. Dette ser vi som et stort plus, særligt hvis huden er lidt mere sensitiv.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne spot stick, hvis du gerne vil have et produkt, der er uden parfume og er hypoallergen.

#10 Florence by Mills Spot a Spot Patches

Florence by Mills Spot a Spot Patches

Køb for 105,- kr. hos Lookfantastic.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Små stickers/klistermærker
 2. Indeholder salicsylsyre og tea tree oil
 3. Mindsker risikoen for flere udbrud

Egenskaber

Med disse stickers kan du få styr på dine urenheder. Klistermærkerne er tilsat salicsylsyre, der giver huden en mild eksfoliering. Derudover indeholder de tea tree oile, der hjælper med at reducere rødme og irritation.

Klistermærkerne indeholder også et boost af hydrokolloid, der hjælper med at fjerne overskydende talg og bakterier. Dette hjælper med at forebygge yderligere udbrud.

Vores vurdering

Vi kan godt lide, at produktet indeholder tea tree olie og salicylsyre, der begge virker godt på urenheder.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have stickers fremfor en stift. Derudover kommer klistermærker i sjove figurer, der er perfekt til dig, der har en legende personlighed.

Det har vi lagt vægt på i guiden

Det er rigtig vigtigt for os, at der i vores guides er produkter, der passer til både alle hudtyper, problemer og budgetter. I denne guide har vi lagt vægt på følgende:

 • Effekt: Det er vigtigt, at dine produkter er effektive, særligt når det kommer til noget så træls som uren hud. Det er vigtigt for os, at produkterne i denne guide effektivt renser huden og modvirker bakterier og dermed også reducerer bumser og uren hud.
 • Hudtype: Vi har alle forskellige hudtyper. Nogler døjer med mange bumser og uren hud, andre har en sensitiv hud, nogle en tør hud og så videre. Vi har i denne guide forsøgt at udvælge produkter, hvor der er noget for alle. Bemærk dog, at mange af produkterne har en udtørrende effekt på bumser, og det derfor er vigtigt at sørge for at give huden god fugt.
 • Prisklasse: Det er altid vigtigt for os, at der er produkter i flere forskellige prisklasser. De fleste produkter i denne guide er budgetvenlige, men du finder også et par produkter, der er lidt mere eksklusive.
 • Praktisk og nem at bruge: Alle produkterne i denne guide er nemme at anvende ved daglig brug. Nogle af produkterne kan endda anvendes ovenpå din makeup, hvis du får nye bumser i løbet af dagen.

Slip af med bumser hurtigt med en spot stick

Der er næsten intet værre end at vågne op med en bums eller opdage en i spejlet i løbet af dagen. Her kan en spot stick være din redning. En spot stick er en lokalbehandling, der bruges på bumser. Det er altså ikke meningen, at du skal bruge stiften i hele ansigtet. Det er blot meningen, at du skal bruge den på det ramte område. Du kan også bruge stiften på begyndende bumser.

Men stiften er altså ikke en behandling mod akne. Det er en lokalbehandling til bumser, der pludseligt opstår. En spot stick er perfekt at have med i tasken (mange spot sticks kan nemlig sagtens bruges flere gange dagligt og endda ovenpå makeup), så du altid kan behandle bumser, når de opstår.

Husk altid at læs på din spot stick, hvordan den skal anvendes. Som ovenfor nævnt kan de fleste bruges flere gange i løbet af dagen, og mange kan også bruges ovenpå makeup. Nogle spot sticks kan dog kun bruges én gang dagligt. Sørg altid for at bruge produktet, som det skal.

Naturlige spot sticks og kemiske spot sticks – hvilken er bedst til dig?

Det er lidt smag og behag, og hvad der fungerer bedst for din hud. Naturlige spot sticks med eksempelvis tea tree olie har for mange god effekt, mens andre har gavn af eksempelvis niacinamid og salicylsyre. Det afhænger altså lidt af din hudtype, og hvad der fungerer bedst for dig.

For nogle er det meget vigtigt kun at bruge naturligt hudpleje, mens andre ikke har noget imod kemisk. Du kan eventuelt prøve dig frem og se, hvad der virker bedst for dig. Er du i tvivl, kan du altid søge rådgivning hos en kosmetolog eller anden professionel.

Hvor effektive er spot sticks?

Det afhænger af din hud og din spot stick. Hvis du har decideret akne, og du dermed har mange bumser og uren hud, vil en spot stick desværre nok ikke være så effektiv. Men hvis du generelt har en pæn og ren hud, og du blot i ny og næ oplever, at du får en bums eller to (eksempelvis omkring menstruation eller lignende), kan en spot stick være et godt middel mod bumserne.

Desværre er en spot stick bare ikke nok ved decideret akne. Her skal der mere hudpleje til end blot en spot stick. Det er også vigtigt at nævne, at en spot stick ikke kan stå i vejen for dårlig kost, stress, manglende søvn og videre.

Men en spot stick kan være en rigtig god redning, hvis du pludseligt får en bums, og du blot har brug for en lokalbehandling på bumsen.

FAQ

Passer spot sticks til alle hudtyper?

Mange af dem udtørrer huden en del i kampen mod bumser og uren hud. Dette betyder, at hvis du har ekstrem tør hud, kan det måske være lidt generende. Men som udgangspunkt er der en spot stick til alle hudtyper.

Kan man få piller mod uren hud?

Ja, det kan du godt. Dette vil typisk være en form for antibiotika. Dette skal du dog have på recept ved lægen eller en hudlæge.

Hvilke ingredienser er mest effektive i en spot stick?

Der findes flere ingredienser, der er gode. Tea tree olie og salicylsyre er ofte populære, da begge ingredienser er gode mod bumser og uren hud.

Jeg hedder Heidi og er uddannet journalist fra journalisthøjskolen i Aarhus og startede min egen virksomhed i 2021. Jeg har lidt af en forkærlighed for skønhed og er pjattet med makeup og hudpleje. Især har jeg en stor interesse for hudpleje. Som så mange andre kæmpede jeg i mange år med akne og uren hud, og jeg har prøvet samtlige produkter på markedet, læst utallige blogindlæg, lyttet til podcasts og gransket internettet for information omkring akne. Det gav mig en naturlig interesse for hudpleje, makeup og andre skønhedsprodukter.