bedste shampoo mod hårtab test

Bedste Shampoo mod hårtab 2023

Der kan være mange grunde til at håret falder af. Alt fra en for stram hestehale til hovedbunden eller genetisk hårtab. Heldigvis, så findes der ting, du kan gøre for enten helt eller delvist modvirke, at du taber håret. Leder du efter i stedet efter shampoo til normalt hår? Se vores bud på bedste shampoo til normalt hår her.

Derfor har vi testet de bedste shampoo mod hårtab og samlet alle resultaterne i denne shampoo mod hårtab hårtab bedst i test. Så hvis du oplever hårtab eller gerne vil vide mere om hvornår eller hvorfor, at håret falder af, så læs med i vores bedst i test af shampoo mod hårtab.

Hvilke shampoo mod hårtab er bedst i test

 1. HairLust Grow Perfect™ Shampoo (Testvinder)
 2. Australian Bodycare Hair Loss Wash
 3. Yuaia Haircare Grow and Glow Shampoo
 4. Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo
 5. Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo
 6. Cutrin BIO+ Strengthening Shampoo For Women
 7. KEVIN MURPHY Plumping Wash
 8. Watermans Grow Me Shampoo
 9. KERASTASE Specifique Bain Prévention Shampoo
 10. System 4 Bio Botanical Shampoo

#1 HairLust Grow Perfect™ Shampoo – Bedst i test af shampoo mod hårtab

Hairlust grow perfect shampoo

👉 Køb for 179,- kr. hos Hairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fri for sulfater, parabener og alkohol
 2. Genopbygger de enkelte hårstrå
 3. Velegnet til følsom og tør hovedbund

Egenskaber

HairLust Grow Perfect™ Shampoo er den bedste shampoo mod hårtab, som vi har prøvet! Denne shampoo mod hårtab er sulfatfri, og udviklet til at kunne pleje både fint hår, tyndt hår eller beskadiget hår. Derudover, så er dette også en genopbyggende shampoo, der hjælper dig med at få sundere hår igen.

Denne shampoo mod hårtab giver dit hår en skånsom vask, hvor den mildt og effektivt renser din hovedbund og hårstrå, hvilket øger dit hårs sundhed. Dens genopbyggende egenskaber genopbygger de enkelte hårstrå og modvider, at håret knækker. På den måde får du fyldigt og velplejet hår ved hver vask.

HairLust Grow Perfect™ Shampoo er lavet på en sulfatfri formel, der gør, at den er mere mild mod din hovedbund. Derudover, så er den også fri for parabener, udtørrende alkohold, silikone eller mineralske olier, så du altid er sikret en sund hovedbund.

HairLust’s shampoo mod hårtab indeholder koffein, der hjælper dig med at styrke blodcirkulationen i hovedbunden og sørge for, at dine hårfolliklerne alle de næringsstoffer, de skal have. Dette vil reducere hårtab og sikre dig en sund hovedbund.

Noget af det, der gør, at den er den bedste shampoo mod hårtab, er, at den bringer dit hårs fugtniveau i balance og modvirker spaltede spidser grundet dens indhold af mikroproteiner fra Protectagen™ og Aquaxyl™. Den er beroligende og fugtgivende ved hovedbunden, hvilket gør den velegnet til tørt hår og tør hovedbund.

Vores vurdering

HairLust Grow Perfect™ Shampoo fortjener en klar 1. plads i vores shampoo mod hårtab bedst i test. Det er selvsagt en effektiv shampoo mod hårtab, der giver os en sundere hovedbund, men også en fornemmelse af, at have mere hår.

Den øger effektivt blodcirkulationen i hovedbunden, som sikre, at de bare pletter hår fornyet energi og nærring ved hver vask. Det gør den ideel til at modvirke hårtab hos kvinder og mænd.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du at styrke hårvæksten, slippe af med bare pletter og samtidig give dit hår en masse vitaminer og mineraler, så er dette den bedste shampoo mod hårtab!

#2 Australian Bodycare Hair Loss Wash

Australian Bodycare Hair Loss Wash

👉 Køb for 129,95,- kr. hos Australian-bodycare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Udviklet mod hårtab eller beskadiget hår
 2. Styrker tyndt hår
 3. Styrker hårvæksten

Egenskaber

Australian Bodycare Hair Loss Wash er en del af en 4-trins serie, der er designet til at modvirke hårtab. Det betyder, at denne shampoo er særligt udviklet til at hjælpe dig, der oplever hårtab eller har tyndt hår og tørt hår, så du kan undgå at miste håret.

Noget af det, der gør, dette er en af de bedste shampooer mod hårtab, er dens formel der er fyldt med naturlige aktiver, der styrker håret. Dette gør den ideel til at modvirke udtynding af håret hos både mænd og kvinder.

Som en del af deres Hair Loss serie finder du også serum, balsam og kosttilskud. En kombination af disse med en effektiv shampoo mod hårtab som denne kan give dig mere synlig resultater, hurtigere. Du kan bruge alle deres produkter dagligt, til pleje at pleje håret og sikre sund hårvækst.

Hair Loss Wash giver dit hår og hovedbund de bedste betingelser for at du gro et flot, langt, fyldigt og sundt hår. Alt du skal gøre er, at skumme den godt op i vådt hår og massere den ind i både der våde hår og hovedbund. Lad shampooen sidde i 2-3 min. og virke, inden du skyller produktet ud. 

Vores vurdering

Dette er klart en af de bedste shampooer mod hårtab, som vi har prøvet. Noget af det, der gør, at dette er en god shampoo er, at den giver synlige og gavnlige effekter hurtigt. Det kan dog være nødvendigt at vaske håret to gange, hvi sdu bruger mange styling produkter.

Hårtab skyldes mange årsager, men uanset hvad, så kan denne komme til undsætning hos både mænd og kvinder modvirke, at du får tyndere hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du går og er ked af at have tyndt hår og savner at have meget hår, så er denne hårshampoo mod hårtab måske noget for dig.

#3 Yuaia Haircare Grow and Glow Shampoo

Yuaia Grow and Glow Shampoo

👉 Køb for 179,- kr. hos Yuaiahaircare.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Stimulerer hårvæksten
 2. Indeholder Capilia Longa
 3. Har påvist op til 89% reduktion af hårtab

Egenskaber

Yuaia Haircare Grow and Glow Shampoo er en special shampoo, der mindsker hårtab ved at stimulerer hårvæksten og øger tykkelsen af hårstråene. Yuaia Haircare Grow and Glow trænger ned i hårrødderne og derfra styrker håretstrået og giver håret glans. Dette gør, at du får synligt smukkere og fyldigere hår.

Denne shampoo er bygget på en formel, der er designet til at gøre dit håret medgøreligt og blankt med et sundere udseende. Den indeholder bl.a frugtsyrer, der giver en mild exfoliering af hovedbunden og aktiverer hårsækkenes regenerering – hvilket er effektivt til at modarbejde dit hårtab.

Derudover, har den et rigt indhold af aktive ingredienser såsom Capilia Longa, der har påvist op til 89% reduktion af hårtab og op til 52% stigning i hårtæthed. Derudover indeholder den også Amaranthus Caudatus Seed Extract, som har påvist at øge diameteren på hårstrå med 11,3%.

Vores vurdering

Denne shampoo mod hårtab fra Yuaia Haircare fortjener i den grad en 3. plads i vores shampoo mod hårtab test. Dette er en effektiv shampoo, der i den grad iver vores hår ekstrem fylde og puster nyt liv til vores hårrødder.

Vi oplever helt klart en mærkbar forskel og ser synlige resultater grundet dens effektive ingredienser. Shampooen er unisex og kan derfor bruges af alle. Vi anbefaler dog ikke at bruge den til skadet hår. 

Derfor skal du købe produktet

Leder du efter en shampoo, der kan modvirke dit hårtab og samtidig puste nytliv i det hår, du har? Så er denne måske noget for dig.

#4 Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo

Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo

👉 Køb for 198,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Egnet til tyndt og ødelagt hår
 2. Foryngende effekt på hovedbunden
 3. styrker rødderne

Egenskaber

Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo er udviklet specielt til dig med et ødelagt og tyndt hår. Denne shampoo er bygget på en formel, der indeholder Ectoin og Ginseng, som er særligt kendt for at have en foryngende effekt på hovedbunden.

Derudover, så er denne shampoo designet til, samtidig at få dit hår til at se tykkere og fyldigere ud. Dette øger markant både selvtillid og selvfølelsen, og giver dig en fornemmelse af, at have flere hår på hovedet.

Denne shampoo mod hårtab forebygger også effektivt arveligt hårtab og styrker dine rødder, så du er sikret et langvarige resultater med smukkere og fyldigere hår. Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo modvirker også aldring af hovedbunden, hvilket har en positiv effekt på både hår og hovedbund. 

Du kan bruge Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo dagligt, og

Vores vurdering

Denne shampoo er et effektivt middel mod hårtab og arveligt hårtab. Den modvirker tyndt hår, og bidrager til at dit hår vil vokse hurtigere og sundere ud. Den giver din hovedbund de rigtige midler og forhold til at holde sig ernæret og sund.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du vil undgå at opleve hårtab eller gerne vil mod arbejde arveligt hårtab, så er denne måske for dig.

#5 Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo

👉 Køb for 109,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Anti-inflammatorisk
 2. Vegansk og uden parabener og sulfater
 3. Øget hårvækst

Egenskaber

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo er en anti-inflammatorisk shampoo, der modvirker hårtab. Den er designet til at behandle forhindrer hovedbundsproblemer og skæl, så du er sikret en sund og frisk hovedbund.

Denne shampooe er bygget på en fromel, der blandt andet indheolder e vitamin, Apigenin og peptider, som virker stimulerende på hårsækkene. Dette betyder, at du ved brug af denne sæbe kan opnå resultater som øget hårvækst, samtidig med markant minimering af hårtab.

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo er egent til alle hårtyper og grundet dens milde formel, så kan den også anvendes til dagligt brug.

Vores vurdering

Denne lækre sæbe er en yderst effektiv en af slagsen, hvis du er en af dem, der mister håret. Denne er propfyldt med gode og effektive ingredienser, som giver resultater, der er til at føle på! Vi er i hvert fald imponeret.

Dog skal man væbne sig med tålmodighed for at se resultaterne. Men der er ingen tvivl om, at du med denne vil give tyndt hår kamp til stregen.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du at sige farvel til tyndt hår og hej til normalt hår, med en blid sæbe? Så er denne måske noget for dig.

#6 Cutrin BIO+ Strengthening Shampoo For Women

Cutrin BIO+ Strengthening Shampoo

👉 Køb for 105,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Egnet til tyndt og langsomtvoksende hår
 2. Skånsom mod hår og hovedbund
 3. Plejende, vegansk og styrkende

Egenskaber

Cutrin BIO+ Strengthening Shampoo er udviklet til dig, der døjer med tyndt eller langsomtvoksende hår. Den har en mild formular, der er beriget med antioxidanter, F vitamin, Anagain®, og nordiske havreolier, som virker plejende og giver ekstra sundt, fyldigt og stærkt hår.

Shampooen tilfører håret og hårbunden masser af fugt og næring, hvilket sikre, at dit hår altid er i balance og giver de bedste forudsætninger for hårvækst. Derudover renser den skånsomt både hår og hovedbund.

Vores vurdering

Dette er en god sæbe til håret, som lader tyndt hår være fortid. Cutrin BIO+ Strengthening Shampoo er velegnet til alle hårtyper, herunder også farvebehandlet hår, hvilket gør den til en yderst alsidig shampoo.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du leder efter en shampoo, der minimere hårtab og er egnet til farvet hår, så er denne mpske noget for dig.

#7 KEVIN MURPHY Plumping Wash

KEVIN MURPHY Plumping Wash

👉 Køb for 238,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver volume
 2. Indeholder ingefær og nælde ekstrakt
 3. Indeholder oleanolsyre

Egenskaber

Kevin Murphy’s Plumping Wash giver dig øget volume og en følelse af tæthed i håret. Dette lader dit hår se ud som om at dit hår er ekstra tykt og fyldigt efter hvert brug af denne shampoo.

Denne shampoo indholder ingefærrod og nælde ekstrakter, som er kraftfulde og effektive kilder til aminosyrer. Disse aminosyre er kendte for at styrke hårsækkene og øge hårvæksten i hovedbunden.

Kevin Murphy’s Plumping Wash er også designet til at mindske risikoen for yderligere hårtab, hvorfor den også indholder oleanolsyre fra Hemsleya roden. Ud over at øge hårvækst og mindske hårtab, så forhindre oleanolsyre også for tidlig ældning af håret.

Vores vurdering

Denne shampoo giver os en frisk følelse efter brug. Der er mange årsager til hårtab, men denne modvirker effektivt følelsen og synet af tyndt hår og kan give et godt boost til din styling.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker, du at puste lidt liv i de tynde lokker, så er denne måske noget for dig.

#8 Watermans Grow Me Shampoo

Watermans Grow Me Shampoo

👉 Køb for 129,95,- kr. hos Made4men.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Udviklet til et tyndt hår
 2. Vegansk
 3. Indeholder Biotin og arganolie

Egenskaber

Watermans Grow Me Shampoo, er en shampoo, der er særligt udviklet til at modkæmpe hårtab ved tyndt hår. Denne shampoo mod hårtab er bygget på en formel, der er designet til, at genoplive mat, tørt og livløst hår og sikre vækst ved hårrødderne.

Den indeholder bl.a. et mix af Biotin, koffein, arganolie, allantoin, ekstrakt fra rosemarin og hydrolyseret lupin protein. Disse ingredienser giver intens fugt, øger hårvækst og beskytter både din hovedbund og styrker dit hår. 

Vores vurdering

Denne shampoo er nem at arbejde med i vådt hår. Den dufter rart, men neutralt, hvilket betyder, at den er egnet til begge køn. Vi er vilde med, at dens formel er vegansk og fugtgivende.

Derfor skal du købe produktet

Har du tyndt og tørt hår? Så er denne måske for dig.

#9 KERASTASE Specifique Bain Prévention Shampoo

KERASTASE Specifique Bain Prévention Shampoo

👉 Køb for 185,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver volume til tyndt hår
 2. Forbedre mikro-cirkulationen i hovedbunden
 3. Øger produktionen af hårfibre

Egenskaber

KERASTASE Specifique Bain Prévention shampoo er en velduftende shampoo, der modvirker hårtab. Den er særligt egnet til dig, der har tendens til at tabe håret, eller som har tyndt hår og ønsker mere volumen.

Den er lavet på en formel, der indeholder ingredienser, der hjælper dig med at optimere mikro-cirkulationen i hovedbunden, som øger produktionen af hår. Derudover forstærker den dine hårfibre fra rod til spids, hvilket giver en følelse af et mere fyldigt hår.

Vores vurdering

Denne lukseriøse shampoo kan hjælpe dig på rette vej uanset årsager til hårtab. Vask dit hår mellem 2-3 gange om ugen med denne, og du vil opleve hvad denne shampoo kan udrette af mirakler for håret og hårtab.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker en lukseriøs shampoo, så er denne måske for dig.

#10 System 4 Bio Botanical Shampoo

System 4 Bio Botanical Shampoo

👉 Køb for 99,- kr. hos Billigvoks.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Mod for tidligt hårtab
 2. Fremmer hårvæksten
 3. Parabene- og parfumefri

Egenskaber

Bio Botanical Shampoo fra System 4 Therapeutic Hair Spa er en skånsom specialshampoo, der er lavet til dig der taber håret. Du kan få denne shampoo i økonomi størrelse, der er ekstra stor.

Denne shampoo modvirker alt for tidligt hårtab og minimal hårvækst hos både mænd og kvinder. Dens formel er designet til at fremme en sund hårvækst i hovedbunden hos alle hårtyper, der døjer med hårtab og udtyndende hår.

Vores vurdering

Denne shampoo kommer i en økonomi størrelse, så du ikke skal bekymre dig om hårtab nogensinde. Den dufter neutralt og mildt, og virker nem at arbejde med.

Derfor skal du købe produktet

Leder du efter en løsning, der passer både dig og din partner? Så er denne måske for dig!

Shampoo mod hårtab til kvinder

Der kan være mange årsager til, at du som kvinde oplever hårtab. Måske sætter du dit hår for stramt, måske bruger du den forkerte børste eller piller for meget i det? Det kan også skyldes helt andre ting, som din hovedbund, de produkter, du bruger eller hormoner.

Uanset hvad, så er der hjælp at hente. Du bør finde en shampoo og balsam, der passer til dit hår. Disse skal rumme aktive ingredienser, der giver din hovedbund og håret den næring, det har brug for. Det kan bl.a. være c vitamin, aloe vera, b vitamin m.m. Indgredienser man ofte også finder i shampoo uden sulfat, som kan være sund at bruge hvis man har følsomt hår.

Shampoo mod hårtab mænd

Det er meget naturligt for mænd at opleve, at de med alderen taber håret. Dette betyder dog ikke, at det er nogen særlig fornøjelse eller er ubetydeligt.

Hvis du gerne vil modarbejde dit hårtab, så kan vi anbefale, at du ikke vasker dit hår hver dag. Derudover, så skal du tænke over hvilke produkter du bruger – særligt hvis du bruger voks!

Det er heldigvis nemt at finde produkter mod hårtab mænd kan bruge. Det vigtigste er, at fokusere på, at din hovedbund og hår får den rette nærring, der styrker håret og øger hårvæksten.

Shampoo og balsam mod hårtab

Det er en god tommelfingerregel, altid at benytte balsam når du går i bad. Dette giver både pleje og beskyttelse til håret, samtidig med at det gør det nemmere at rede ud.

Når håret er nemmere at redde ud, så skal du ikke, trække og hive for meget i det og undgår på den måde, at rive håret af. Derudover, så lukker en god balsam porerne i håret, som bliver åbnet under vask grundet det varme vand. Det giver ekstra pleje og beskyttelse.

Hvorfor er noget shampoo godt mod hårtab?

Noget shampoo er bedre en andet når det kommer til hårtab, og i realiteten så er det forskelligt hvad der ligger til grund for vores hårtab. Det du skal fokusere på, når du skal købe en shampoo er, at den indeholder aktive ingredienser, der giver en stor mængde pleje og nærring.

Her kan elementer som biotin, aloe vera/økologisk aloe vera, e vitamin, b vitamin, c vitamin m.m. være blandt de ting, du skal kigge efter. God og effektiv hårvækst starter ved hovedbunden – undgå skrappe kemikalier, og sørg for god blodcirkualtion og nærring.

Hvilke ingredienser i hårshampoo afhjælper hårtab

De ingredienser, der er mest effektive mod hårtab er naturlige ingredienser, der aktivt plejere og styrker både håret og hovedbunden. Skrappe kemikalier kan gøre mere skade en gavn, så find et produkt, der er lavet på så naturlig og indholdsrig en formel som muligt.

Få smukkere hår ved at kende din hårtype

Når det kommer til hår, er det vigtigt, at du kender til din hårtype. Det er altså ikke nok, at du bare oplever hårtab. Du bliver også nødt til at kigge på, hvilken hårtype du har. Dette vil nemlig i sidste ende give dig et smukkere, flottere hår, fordi du så vælger hårprodukter, der både forebygger hårtab og passer til din hårtype. Lad os derfor tage et kig på nogle af de faktorer, der er med til at definere din hårtype:

Dit hårs tæthed

Tætheden på dit hår kaldes også nogle gange for densitet. Dette refererer ganske enkelt til antallet af hår på dit hoved. Når vi taler om hårs tæthed, siger vi, at det kan være lav, medium eller høj. Lav betyder, at du har tyndt hår, mens høj tæthed betyder, at du har tykt hår. Hvis din hovedbund nærmest ikke kan ses, har du en høj tæthed. Kan du se meget af hovedbunden er tætheden lav. Dette er genetisk bestemt.

Diameteren på dit hår

Her taler vi om tykkelsen på hvert hårstrå. Her snakker vi om enten fint, medium eller groft. Det betyder eksempelvis, at du godt kan have fint hår, som er tykt, fordi du ganske enkelt har mange hår på hovedet. Hvis du holder et hårstrå mellem dine fingre, og du nemt kan mærke hårstrået, er det groft. Kan du derimod ikke rigtigt mærke det, er det fint.

Strukturen på dit hår

Her taler vi om dit hår i forhold til, om det er glat, bølget eller krøllet. Når vi kigger på hårets struktur, skal det være efter vask med både shampoo og balsam, håret skal lufttørre, og der skal ikke være brugt stylingprodukter, da dette vil påvirke hårets struktur.

Hårets elasticitet

Hvis dit hår har lav elasticitet, vil det nemmere knække, og det er svært at style, og det er desuden svært at holde på frisuren. Mange kvinder har hår med medium elasticitet, og dette kan forbedres med jævnlig brug af hårkure.

Hårets porøsitet

Dette refererer til dit hårs evne til at absorbere og fastholde fugt. Det er vigtigt, at porøsiteten hverken er for høj eller lav. 

Hårets fedtniveau

Det er vigtigt, at din hovedbund producerer fedt. Dette er med til at give dit hår styrke og glans. Det skal dog hverken være for lidt eller meget. Når det kommer til fedtniveauet, inddeles det i fire kategorier: fedtet, normal, tørt eller kombineret hår. Hvis du har enten tørt eller fedtet hår, er du givetvis allerede klar over det, da det for mange er forholdsvis træls.

Forbindelsen mellem hårtab og din shampoo

Når vi snakker hårtab, er det nok de færreste, der tænker, at hårtabet kan være linket til den shampoo, de bruger. Som oftest tænker vi på genetik, kost og livsstil. Disse faktorer kan naturligvis også være med til at føre til hårtab, men faktisk kan din shampoo også være en medvirkende faktor for hårtab og udtynding af hår..

Hvorfor? Fordi de fleste shampooer indeholder et væld af skadelige stoffer og ingredienser, der faktisk slet ikke er sunde for håret. Når du bruger disse skadelige stoffer i din shampoo, absorberes de af din hovedbund, hvilket kan skade både hovedbunden og dine hårsække. Dette kan føre til tyndt hår og i sidste ende hårtab.

Det skal du kigge efter i en shampoo mod hårtab

Når det kommer til shampoo mod hårtab, er der en række faktorer og ting, du bør kigge efter. Lad os tage et kig på, hvad du skal være opmærksom på, når det kommer til din shampoo mod hårtab:

Shampooen skal indeholde niacinamid

Niacinamid er et kraftfuldt B-vitamin, der virker ganske kraftigt på både hårbunden og hårstråene. 

Shampooen skal indeholde den rigtige blanding af aminosyrer for at stimulere keratinet

Måske du allerede ved det, men keratin er en vigtig byggesten i dit hår, og faktisk kan keratin føre til hårtab, og at der kommer problemer med hårvækst. Netop af denne grund er det vigtigt, at din shampoo har det helt rigtige blanding af aminosyrer, da dette har vist sig at øge niveauet af keratin.

Shampooen må ikke indeholde kunstige kemikalier eller tilsætningsstoffer

Dit hår altså bare ikke godt af sulfater, parabener, silikone og andre skadelige stoffer. Det er vigtigt, at du sørger for undgå disse ingredienser i din shampoo og andre hårprodukter, da disse ingredienser intet godt for dit hårtab vil gøre.

Shampooen skal indeholde de rigtige ingredienser

Sørg for, at din shampoo indeholder de rette ingredienser, der er med til at stimulere hårvæksten og øge tykkelsen på dine hårstrå og naturligvis dermed også forebygge og reducere hårtab.

Hvad er tyndt hår, og hvad kan jeg gøre?

Tyndt hår er faktisk slet ikke så ualmindeligt i Skandinavien. Dette er, fordi vores hårstrå generelt set er langt finere i forhold til mange andre folkeslag. Det er dog vigtigt at skelne mellem om dine hårstrå ganske enkelt er tynde, eller selve dit hår ganske enkelt er blevet tyndere med tiden. Hvis du decideret er begyndt at tabe dit hår, skal du først og fremmest finde årsagen til dette. Er det grundet sygdom, stress, kost eller en helt fjerde faktorer? Hvis du ganske enkelt bare har tyndt hår fra naturens side, anbefaler vi, at du arbejder med at gøre dine hårstrå stærkere ved hjælp af eksempelvis kost og shampoo.

Der er heldigvis nogle ting, du selv kan gøre, hvis du har tyndt hår. Det anbefales først og fremmest, at du vælger hårprodukter, der ikke indeholder sulfat, silikone og andre skadelige ingredienser, da disse intet godt vil gøre for dit hår. Du kan med fordel kigge efter ingredienser i dit shampoo, såsom:

 • Biotin
 • Tea tree oil
 • Capilia Longo
 • Curma Longa

Behandling af tyndt hår

Når det kommer til behandling af tyndt hår og hårtab, er der mange behandlinger. Nogle behandlinger kræver, at du tager en tur til lægen, mens du har mulighed for at afprøve andre behandlinger uden at skulle til lægen. 

Noget, du dog selv kan gøre, er at sørge for, at du får dækket dine behov for mineraler og vitaminer. Du bør selvfølgelig sørge for at spise en sund og varieret kost. Derudover er der en række vitaminer, der er særligt gode for dit hår:

 • C-vitamin
 • B-vitamin
 • Jern
 • Magnesium

Det bør du overveje, inden du køber shampoo mod hårtab

Som med alt andet er der naturligvis en række spørgsmål, der er værd at stille dig selv, inden du farer ud og køber den første shampoo mod hårtab, du møder på din vej. Du kan med fordel overveje følgende, inden du køber din nye shampoo mod hårtab:

 • Hvad har du egentlig brug for? Har du udelukkende brug for en shampoo mod hårtab, eller har du brug for en shampoo, der også har andre egenskaber? I så fald kan du lige så godt forsøge at gå efter en shampoo, der kan klare det hele, så du ikke behøver et helt arsenal af produkter på badeværelset. 
 • Hvilken form for hårtab har du? Er det genetisk hårtab? Er det hårtab som følge af stress? 
 • Hvad er dit budget? Der findes shampooer mod hårtab i mange forskellige prisklasser, så vælg en shampoo, der passer til dit budget.

Hvordan virker en shampoo mod hårtab?

Måske sidder du nu og overvejer, hvordan en shampoo mod hårtab egentlig virker. Det forstår vi godt. Det er ikke sådan lige til at forstå, at en shampoo kan styrke hårets vækst og faktisk forebygge hårtab.

Langt de fleste shampooer på markedet i dag er ikke udviklet til at hjælpe mod hårtab. Ja faktisk, kan du finde ingredienser i mange almindelige shampooer, der ligefrem kan forværre hårtab. Vælger du i stedet en shampoo, der er særligt udviklet mod hårtab, undgår du disse skadelige ingredienser. I stedet får du en shampoo med ingredienser, der styrker hårets og hovedbundens sundhedstilstand, hvilket er med til at skabe de mest optimale betingelser for hårvækst.

De bedste shampooer mod hårtab indeholder helt særlige ingredienser, der modvirker hårtab og styrker hårvæksten. Det er nemlig disse ingredienser, der gør, at en shampoo mod hårtab rent faktisk virker.

10 ting du kan undgå, hvis du har tyndt hår

Hvis du har tyndt hår, er der faktisk en række ting, du kan gøre for at forebygge, at dit hår bliver endnu tyndere, og du dermed øger dit hårtab. Lad os kigge på, hvad de ti ting er her:

 • Undgå varme fra stylingredskaber, såsom glatte- og krøllejern. Varmen fra disse redskaber ødelægger hårets naturlige beskyttelseslag samt proteinet, der er i hår.
 • I samme boldgade vil vi også anbefale, at du undgår at vaske dit hår i alt for varmt vand, idet varmt vand er medvirkende til at svække håret. 
 • Undgå frisurer, der er meget stramme, såsom stramme fletninger, knolde, hestehaler og lignende, da det svækker dine hårstrå.
 • Dette er måske lidt kontroversielt at nævne, men P-piller indeholder androgen, hvilket kan føre til hårtab, hvis du er følsom overfor androgen.
 • Undgå at klø dig i hovedbunden for meget, idet det over tid kan ødelægge hårets fibre, hvilket giver tyndt hår.
 • Pas ekstra godt på dit hår, når det er vådt, idet vådt hår er langt mere udsat, og det har nemmere ved at knække.
 • Undgå tørshampoo, da nogle ingredienser i tørshampoo kan tilstoppe hårsækkene. 
 • Spis sundt og varieret. Undgå de hurtige slankekure, idet de stresser din krop, hvilket kan føre til hårtab og tyndt hår.
 • Nogle former for medicin kan også føre til hårtab og tyndt hår. Det er dog vigtigt, at du altid taler med din læge om dette.
 • Undgå solens skadelige UV-stråler, idet strålerne svækker håret, og strålerne kan også gøre håret mere tørt og tyndt.

Oftest stillede spørgsmål om shampoo mod hårtab

❓ Hvilken shampoo er bedst mod hårtab?

Der er ingen tvivl, hvis du spørger os HairLust Hair Growth & Repair Shampoo! Vi elsker den, og vi er sikre på at du vil gøre det samme!

❓ Skal man bruge både shampoo og balsam mod hårtab?

Vi anbefaler klart, du bruger både shampoo og balsam til at modvirke hårtab. På den måde bliver dit hår ikke bare rent og plejet med den rette shampoo, det får også pleje og beskyttelse med den

❓ Kan shampoo virkelig hjælpe håret med at gro?

Ja, en shampoo kan nemlig hjælpe med at stimulere hovedbunden og dine hårrødder, så der vokser både nyt og stærkere hår. Husk dog på, at Rom ikke blev bygget på én dag, og det vil tage tid, før du ser resultater.

❓Virker økologisk shampoo mod hårtab?

Ja, en økologisk shampoo mod hårtab virker lige så godt som en shampoo mod hårtab, der ikke er økologisk. Det er ingredienserne, der er vigtige. Ikke som sådan om de er økologiske eller ej.

Artiklen blev publiceret d. marts 3, 2022 af Willow og senest opdateret d. januar 10, 2023 af Willow