bedste øjenbrynsfarve test

Bedste øjenbrynsfarve test guide (2024) – Bryn farve til flotte øjenbryn

Artiklen er senest opdateret d. januar 12, 2024 af Liva

Smukke og naturligt markeret bryn er næsten enhver piges drøm, men at dedikere sig til den tatoverede udgave eller at tegne brynene op, er ikke alles kop te.

Derfor er øjenbrynsfarve en helt genial løsning! Ved at farve brynene kan man få markeret sine bryn på en smuk og naturlig måde, men så er spørgsmålene bare hvilken brynfarve skal man vælge, hvordan gør man og hvilket produkt er bedst?

Frygt ej, der er hjælp at hente! Vi har testet de 10 øjenbrynsfarver på markedet, så du nemt kan finde den bedste øjenbrynsfarve, der passer til dig og dine øjenbryn.

Læs alt om alle produkter nedenfor og find din næst øjenbrynsfarve.

Produkter i vores øjenbrynsfarve bedst i test

 1. Hanne Bang Brynfarve (Testvinder)
 2. REFECTOCIL Lash & Brow Styling Kit
 3. BABOR Eyebrow Filler Fibers
 4. REFECTOCIL Sensitive Eyelash And Eyebrow Tint
 5. Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel
 6. Refectocil (NR. 0) Afblegning
 7. Depend Øjenbrynsfarve
 8. Maybelline Tattoo Brow Peel Off Tint
 9. Depend Lynfarvning af vipper og bryn
 10. Perfect Tattoo Instant Brow Tint 

#1 Hanne Bang Brynfarve – Bedste brynfarve og testvinder

Hanne Bang Brynfarve

Køb for 129,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Lang holdbarhed
 2. Op til 20 omgange øjenbryns farve
 3. Udviklet til hjemmebrug

Egenskaber

Øjenbrynsfarven Hanne Bang Brynfarve fåes som et komplet sæt, der indeholder alt hvad du skal brug for at farve dine øjenbryn og samtidig sikre velplejede bryn.

Denne øjenbrynsfarve fra Hanne Bang skabt til at du farve brynene derhjemme. Derudover holder øjenbrynsfarven i flere uger, hvilket betyder, at du slipper for at tegne dine bryn op hver dag. Derudover, så kan du farve dine bryn flere gange, da der er op til 20 farvninger i et sæt.

Udover farven til at farve brynene med, så får du også blandingsskål og applikator med i dette øjenbryn-sæt. Herudover, får du en meget nærende balsam til at pleje brynene med efter farvning.

Denne balsam hjælper dig med at få sundere og stærkere bryn. At pleje sine bryn kan også bevirke, at man får et par velplejede og fyldigere øjenbryn, som man normal kan få med en øjenbrynsserum.

Vores vurdering

Hvis man ønsker velplejede bryn, der er et par toner mørkere eller bare mere markeret, så er dette sæt lige noget for dig. Den komplette pakkeløsning med farve, blandingsskål, applikator og balsam er helt genial og noget enhver fortjener at have i sit liv.

Efter farvning af bryn så virker farven ikke falsk, men afgiver derimod en naturlig farve, der giver illusionen af tætte øjenbryn.

Dette er uden tvivl den bedste øjenbrynsfarve, vi har prøvet. Den overgår alle forventninger og gør alt det, man håber på og mere til. Man må ikke snyde sig selv for dette produkt, hvis man ønsker at farve øjenbryn.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker dig tætte øjenbryn eller fyldige bryn, så er dette sæt lige noget for dig. Denne øjenbrynsfarve afgiver en naturlig farve til din bryn, så det ligner, du har perfekte bryn fra naturens side.

Derudover holder øjenbrynsfarven holder længe, der er til flere farvninger i én pakke og du får en balsam med, så du altid har velplejede øjenbryn.

#2 Refectocil Lash & Brow Styling Kit

REFECTOCIL Lash & Brow Styling

Køb for 198,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Farven holder op 6 uger
 2. Naturligt resultat
 3. Fungere også til øjenvipper

Egenskaber

Refectocil Last & Bror Styling Kit er et sæt der både kan bruges til bryn- og vippe farvning. Her får du både hårfjerningsstrimler, så du kan forme dine bryn og et lille stykke silikone, der beskytter huden når du påfører farven på dine øjenvipper.

Refectocil øjenbryns farve afgiver et naturligt resultat, der sikre, at du får looket af fyldige bryn efter farvning. Når du har påført farven vil du opleve, farven ikke bare har en hurtig virkning, men også har en lang holdbarhed på op til 6 uger.

Denne brynfarve fra Refectocil er let at arbejde med og det udstyr, du får med i sættet hjælper dig virkelig med at få fuldt udbytte af din farvning.

Denne brynfarve kan også bruges til dine øjenvipper, hvilket er genialt, hvis man ønsker make up-fri dage eller at sove lidt længere om morgen.

Vores vurdering

Dette er en af de bedste øjenbrynsfarver, vi nogensinde har prøvet. Der, hvor denne virkelig vinder er, at du kan bruge produktet til farvning af både bryn og øjenvipper. Derudover, så får man en følelse af, at ens bryn og øjenvipper er professionelt behandlet.

Øjenbrynsfarven afgiver en naturlig farve, der ikke virker falsk, men som får din øjenbryn til at syne fyldigere.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker at slippe for din øjenbryn blyant eller at gå med make up hver dag, så er dette sæt lige noget for dig.

#3 BABOR Eyebrow Filler Fibers

BABOR Eyebrow Filler Fibers brynfarve - Ash

Køb for 189,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Gel-farve
 2. Indeholder fibre
 3. Afhjælper hullet bryn

Egenskaber

Barbor Eyebrow Filler Fibers og er en multifunktionel gel til dine øjenbryn. Produktet er ganske særligt i forhold til de andre øjenbrynsfarver, og ligger derfor på en velfortjent 3. plads.

Modsat de øvrige øjenbrynsfarver, som farver dine eksisterende bryn, så afhjælper Eye Brow Filler huller i dine øjenbryn eller hvis du har overplukket bryn.

Dette gør den, da denne farvede bryn-gel indeholder fibre, der går ind og udfylder hullerne takket være den integrerede bryn-børste. På den måde behøver du ikke tegne dine bryn op/fylde dine bryn ud med en øjenbryn blyant eller anden make up.

Du kan farve bryn midlertidigt med denne gel og nyde din tættere øjenbryn, men dette er ikke en mere permanent løsning som almindelig brynfarve.

Vores vurdering

Vi klapper i vores hænder over denne øjenbryn-gel! Hvor var den i start 00’erne da vi alle havde papirstynde øjenbryn? Den giver både syneligt mere fyldige- og formet bryn grundet dens indhold af fibre.

Derudover glider dens gel-formel henover din egne bryn og skader dem ikke.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har overplukket dine bryn eller har tendens til huller i dine øjenbryn, så anbefaler vi, du prøver denne. Det vil hurtig blive din bedste ven!

#4 REFECTOCIL Sensitive Eyelash And Eyebrow Tint

Refectocil Sensitive - Sort

Køb for 59,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Til følsom- og sensitiv hud
 2. Hurtigtvirkende
 3. Gel-baseret

Egenskaber

RefectoCil Sensitive er en effektiv, men utroligt skånsom brynfarve, der er særligt udviklet til dig med følsom og sensivtiv hud. Men på trods af det, man er ikke gået ned på effektivt, da denne øjenbrynsfarve skaber resultater allerede 3 min efter påføring.

Derudover fungerer denne øjenbrynsfarve også til vipperne, hvilket gør, at du ikke behøver at gå med makeup hver dag, men blot kan nøjes med at farve dine øjenvipper.

Alt du behøver er, at rense dine bryn og øjenvipper, så de er helt rene og fri for makeup. Påfør farven på vipperne/brynene indtil de er fuldstændig dækket med farve og lad det sidde i 2-3 min. Herefter kan du fjerne overskydende farve fra vipperne og/eller brynene med en tør vatrondel.

Vores vurdering

Vi er kæmpe fan af, at du kan bruge denne farve til både øjenvipper og øjenbryn. Det giver frihed i hverdagen, at man har mulighed for at have makeup-fri dage uden at skulle bekymre sig.

Selve farven er nem at arbejde med, den klatter ikke eller flyder fra bryn til hud. Og bedst af alt, så gør den bryn og øjenvipper et par toner mørkere uden at det ser ud som om, at det er falsk.

Derfor skal du købe produktet

Har du sensitiv hud, så anbefaler vi, at du prøver denne øjenbrynsfarve og nyder hvor smuk en farve, den afgiver!

#5 Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel

Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel

Køb for 98,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Semi-permanent
 2. Gel
 3. Vandfast

Egenskaber

Maybelline Tattoo Brow Waterproof Gel er en semi-permanent bryn-gel, der hjælper dig med at markere og definere dine bryn præcis, som du ønsker.

Denne øjenbryn-gel har bløde fibre på dens applikator, der let og ubesværet farver hvert enkelte hårstrå i dit bryn. På den måde er denne bryn-gel helt fantastisk til at definere hele dit bryn, så du kan undgå huller i dit øjenbryn.

Øjenbrynsfarven er også vandfast, hvilket gør, at denne gel kan holde i op til 2 dage. Det er derfor ikke en permanent løsning, men den sikre, at du slipper for at skulle ordne dine bryn hver eneste dag.

Bryn-gelen glider let over dit bryn og giver dig fuld dækkeevne og et skarpt defineret bryn, der holder dagen lang uanset hvad vejrudsigten siger.

Vores vurdering

Denne gel er en god løsning til dem, der der i forvejen har et fyldigt bryn, men blot ønsker mere definition. Det er ikke en permanent løsning, men med dens holdbarhed i op til 2 dage, så kan den spare dig for tid i hverdagen.

Dine farvede øjenbryn kommer til at se smukke ud efter brug, grundet den naturlige farve den afgiver. Gelen holder på hårstråene og den farver grundigt hele dit øjenbryn, men lader dig også nemt fjerne farven igen. Med andre ord, så gør den præcis det, man kunne ønske sig af en bryn-gel.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ikke ønsker permanent farvede øjenbryn, men gerne vil have skarpt defineret bryn, så anbefaler vi, du prøver denne.

#6 Refectocil (NR. 0) Afblegning – bedste mulighed til afblegning af bryn

Refectocil (NR. 0) Afblegning til bryn

Køb for 35,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Afblegning
 2. Udelukkende til brynene
 3. Skal blandes med oxidant creme

Egenskaber

Modsat de andre øjenbrynsfarver i denne test, så afbleger Refectocil BLOND dine øjenbryn med op til tre toner. Det betyder blandt andet, at denne øjenbrynsfarve ikke er velegnet til vipperne, men udelukkende dine øjenbryn.

Du kan benytte den afblegning, hvis du f.eks har fået afbleget dit hår og ønsker, at det skal matche. Afblegning af dine øjenbryn kan også være et smart trick, hvis du har grå, hvide eller strittende øjenbryn.

Dette skyldes, at denne slags bryn kan have svært ved at tage imod farve grundet deres struktur. Her kan afblegningen åbne hårstråene og gøre sådan, at de nemmere suger farve til sig. Men uanset hvilken type øjenbryn du har, så kan du altid få farvet øjenbryn igen efter du har afbeleget dem.

Alt du skal gøre er at lave en cremeagtig paste ud fra indholdet i kassen, påføre det på dine øjenbryn. Når trækketiden er ovre fjern overskydende farve med en tør vatrondel, og rengør dine bryn med en fugtig vatrondel. 

Vores vurdering

Dette produkt er fantastisk, hvis man ønsker at eksperimentere med sin øjenbrynsfarve. Den hjælper med at sikre farve intensitet og at man kan matche sit blonde hår, hvilket er helt fantastisk.

Derfor skal du købe produktet

Ønsker du at matche dit hår eller lege men farven på dine bryn, så skal du klar prøve denne afblegning.

#7 Depend Øjenbrynsfarve

Depend Øjenbrynsfarve - Brunsort

Køb for 59,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Naturligt udseende
 2. Nem at påføre
 3. Smitter ikke af under sport

Egenskaber

Denne øjenbrynsfarve fra Depend giver dig alt, hvad du behøver når det kommer til farvning af bryn. Den øjenbrynsfarve, de har udviklet holder i flere uger, giver dig et naturlig look og er nemt at arbejde med.

Med i pakken får du en farvecreme, blandepind og kop, påføringsbørste og en komplet guide til, hvordan du skal farve brynene.

Efter at have farvet dine øjenbryn med Depend’s øjenbrynsfarve vil du opleve en smuk, naturlig og intens farve til øjenbrynene. Dette får dit ansigt til at fremstå mere indrammet og dine bryne, skarpe.

Vores vurdering

Denne brynfarve er en god begynder-farve. Den giver et flot naturligt look og er nem at arbejde med. Den komplette guide er også dejligt udførligt beskrevet, så man føler sig helt tryg ved at påføre farve.

Derfor skal du købe produktet

Er du ny i verdenen med at farve bryn, så anbefaler vi, at du prøver dette sæt fra Depend.

#8 Maybelline Tattoo Brow Peel Off Tint

Maybelline Tattoo Brow Peel Off Tint 4,6 gr. - Warm Brown

Køb for 98,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Semi-permanent peel-off
 2. Holder op til 3 dage
 3. Indeholder aloe vera

Egenskaber

Maybelline Tattoo Brow Peel Off Tint er en semi permanent øjenbrynsfarve, der holder i helt op til 3 dage, uden at du behøver at genopfriske farven af brynene.

Som navnet på denne øjenbrynsfarve ganske rigtig hentyder, så er dette også en peel-off farve. Denne peel-off funktion har også den effekt, at farven fader stiller og roligt.

Derudover der indeholder aloe vera. Aloe veraen sikre, at brynene er velplejet og fugtgivet. Dette får også brynene og deres farve til at holde sig flotte i flere dage.

Vores vurdering

Denne øjenbrynsfarve er en god gel, der er lækker at arbejde med. Den løber ikke når man påføre den, og så er peel-off effekten super tilfredsstillende. Den fader på en fin måde, der ikke giver en markant mindskning af farve.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du søger en nem farve, der gør det, som den siger og holder længe? Så er denne værd at prøve.

#9 Depend Lynfarvning af vipper og bryn

Depend Lynfarvning af vipper og brynfarve

Køb for 59,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Lynfarvning
 2. Langtidsholdbar
 3. Perfekt til sommerferien

Egenskaber

Denne farve fra Depend kaldes ikke Lynfarvning uden grund. Denne øjenbrynsfarve giver dig hurtigt og sikkert farve til både dine øjenvipper og bryn uden for meget baks.

Selve farvningen af brynene vil kun tage et par minutter, men sikre dig samtidig et fejlfrit resultat, der holder i flere uger.

Depend Lynfarvning er nem at tage med på ferien, da den hurtigt giver farve og kan holde til at du bede soler dig, bader og dyrker sport.

Vores vurdering

Vi er helt vilde med hvor godt denne brynfarve håndtere sol, sport og vand. Derudover afgiver den en fin og intens brynfarve, der ikke ser falsk ud, hvilket vi er store fans af.

Derfor skal du købe produktet

Det er klart en brynfarve man bør prøve, hvis man har travlt, træner meget eller skal på ferie.

#10 Perfect Tattoo Instant Brow Tint 

EVELINE Perfect Tattoo Instant Brow Tint Dark Brown brynfarve

Køb for 24,- kr. hos Luxplus.dk

Fremhævede egenskaber

 1. 25 applikationer
 2. Indeholder arganolie
 3. Definerer brynene

Egenskaber

Perfect Tattoo Instant Brow Tint Dark Brown fra Eveline er en gel øjenbrynsfarve til øjenbryn.

Denne brynfarve indeholder også arganolie, der plejer brynene imens du benytter farven på dine øjenbryn.

Denne øjenbrynsfarve påføres på samme måde som henna, hvor du først renser din øjenbryn, og påfør fed creme omkring øjenbrynene, påfører farven og venter ca. 10 minutter. Der der er nok til 25 applikationer i én beholder.

Vores vurdering

Denne brynfarve er god til at definere øjenbrynene, da den fungere som en henna farve. Den giver en fornemmelse af fyldigere brand og får dem til at fremstå mere defineret. Den fjerner klart behovet for makeup, da den giver god farve til øjenbryn.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du ønsker en semi-permenet løsning, der har samme effekt som henna – så er denne måske lige noget for dig.

Forskel på at få farvet hos frisøren og farve øjenbryn selv?

Holdbarheden varierer fra person til person, men som udgangspunkt, så skal du ikke regne med at farven holder mere end 2-4 uger. Det kan både skyldes slid eller at dine hår falder af, hvilket skyldes deres vækst cyklus.

Derfor skal brynene også typisk farves ofte og det kan hurtigt gå hen og blive en meget dyr fornøjelse, hvis en frisør eller kosmetolog skal gøre det for dig. Du spare rigtig mange penge ved at farve dine bryn selv.

Er øjenbrynsfarve skadeligt?

Det er som udgangspunkt ikke farligt at benytte øjenbrynsfarve, men det kommer stærkt an på hvilket produkt du bruger, hvilken hudtype du har, dine allergier og om du er gravid.

Vi anbefaler, at hvis du er gravid eller generelt i tvivl, at du taler med din læge om at farvning af bryn. Derudover, så mener vi, at man altid skal være opmærksom på hvilke stoffer, der er i de produkter, du bruger. Tag eventuelt produktet med til din læge.

Hvad indeholder øjenbrynsfarve

Hvad en øjenbrynsfarve indeholder svinger fra produkt til produkt. Nogen er gel-baseret og andre er ikke, nogen er mere baseret på naturlige ting end andre. Dette er dog ingen garanti for at de sunde for dig. Derfor anbefaler vi også, at du altid tjekker dine produkter og deres ingredienser.

Mere overordnet set, så indeholder øjenbrynsfarver en farve, der oftest vil være bygget på bestemte kemikalier, der arbejder med hårstråene får at få farve frem. Derudover, er der nogen der indeholder plejende egenskaber, som olier.

Hvad er den bedste øjenbrynsfarve?

Den bedste øjenbrynsfarve mener vi er Hanne Bangs Brynfarve. Men leder du efter en, der er gel-baseret eller som udelukkende er semi-permanent, så læs vores anmeldelser her og find den brynfarve, der passer til dig og dine behov.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid tager det at farve øjenbryn?

Det kan tage mellem 3-10 min afhængigt af produktet og hvor hurtigt du arbejder.

Hvordan farver jeg mine øjenbryn?

Du renser først dine bryn og huden omkring dem grundigt, for olie og makeup. Herefter lægger du en creme på huden om brynet, og begynder at påføre øjenbryn farve og lader det sidde i den tid, der er anbefalet.

Kan man selv farve sine øjenbryn?

Ja, det kan du! Og hvis du leder efter det perfekte hjemme-kit, så læs vores anmeldelser her.

Liva Olsen er en passioneret skønhedsekspert og uddannet kosmetolog fra Kosmetologskolen, hvor hun dimitterede i 2019. Med en alder på 25 år har hun allerede dedikeret mange år til at udforske og forstå skønhedsverdenen.