Bedste Mineral Foundation

Bedste mineral foundation test (2024) – Guide til mineral foundations med naturlige ingredienser

Artiklen er senest opdateret d. januar 11, 2024 af Liva

I denne bedste mineral foundation test guide har vi samlet 10 gode mineral foundations, som vi har researchet, så du kan vælge den bedste mineral foundation til lige præcis din hud og dine behov. Den bedste mineral foundation får din make up til at se flot og naturlig ud. Hvis du drømmer om et naturligt look, så er en mineral foundation lige noget for dig. En mineral foundation giver din hud en flot og sund glød og et naturligt look.

Hvis du er ude efter en almindelig foundation, kan du tage et kig på vores bedste foundation test guide.

Hvilke produkter er med i bedste mineral foundation bedst i test

 1. Youngblood Loose Mineral Foundation – Neutral
 2. Bare Minerals Original SPF15 Foundation
 3. Jane Iredale – Liquid Minerals
 4. Bare Minerals Original Liquid Mineral Foundation SPF 20
 5. Sandstone Pressed Mineral Foundation
 6. BABOR Mineral Powder Foundation
 7. YOUNGBLOOD Pressed Mineral Foundation
 8. IDUN MINERALS Foundation Freja
 9. JANE IREDALE – Amazing Base – Warm Silk
 10. Lily Lolo Mineral Foundation Blondie

#1 Youngblood Loose Mineral Foundation – Neutral

Youngblood Loose Mineral Foundation - NeutralYoungblood Loose Mineral Foundation - Neutral

Køb for 375,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Letvægts pudder mineral foundation
 2. Oliefri
 3. Giver naturlig og smuk glød

Egenskaber

Med Youngblood Natural Loose Mineral Foundation får du en lækker foundation. Foundationen er ekstraordinær letvægt, og den er nem at anvende. Denne mineral foundation kan bruges som concealer, foundation og pudder på én og samme tid.

Pudderen er oliefri, og giver en naturlig smuk glød. Produktet føles silkeagtig og let – ja faktisk, vil du slet ikke mærke, at du har makeup på, når du har denne mineral foundation på. Pudderen er uden talkum, parabener og parfume.

Vores vurdering

Du får her en lækker mineral foundation, der passer til alle hudtyper. Youngblood er generelt et godt mærke inden for makeup, og dette produkt er absolut ingen undtagelse.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er ude efter en virkelig god foundation, og du har budgettet til at bruge lidt flere penge på din makeup, så er denne foundation fra Youngblood lige noget for dig.

#2 Bare Minerals Original SPF15 Foundation

Bare Minerals Original SPF15 Foundation

Køb for 219,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Minimerer porerne og er med til at øge cellefornyelsen
 2. SPF 15
 3. Høj dækkeevne

Egenskaber

Bare Minerals Original SPF15 Foundation – Medium beige er en lækker og naturlig foundation. Denne lækre foundation kommer i løs pudderform, men den får en cremet tekstur, der smelter blødt i huden, som var det silke. Denne foundation minimerer porerne, og den hjælper med at øge cellefornyelsen, hvilket gør, at huden føles blødere, samtidig med at den får et yngre udseende.

Denne mineral foundation har en høj dækkeevne, hvilket gør, at produktet hjælper med at skjule akne, ujævnheder, ar og andre små uregelmæssigheder i huden. Dette giver huden en strålende, smuk glød. Produktet er med SPF 15, så du får desuden god solbeskyttelse med denne pudder.

Du får her en langtidsholdbar foundation, der kan opbygges i dækkeevne, så du altid får et fejlfrit og smukt resultat. Du kan roligt bruge denne foundation på daglig basis, idet den er dermatologisk testet, allergitestet, vegansk og den indeholder ingen parabener, parfume, gluten eller talkum

Vores vurdering

Dette er en rigtig god foundation med en høj dækkeevne og en ensartet dækning. Bare Minerals er generelt et rigtig godt brand, og dette produkt er ingen undtagelse. Produktet indeholder naturlige mineraler, der er gode ved din hud. Produktet er i øvrigt god til sensitiv hud, idet produktet er allergitestet og unden parfume.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du har pengene til at bruge lidt flere penge på din makeup, og hvis du gerne vil have en naturlig mineral foundation, der skaber et virkelig godt resultat.

#3 Jane Iredale – Liquid Minerals

Jane Iredale - Liquid Minerals

Køb for 309,- kr. hos Med24.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Flydende mineral foundation
 2. Mindsker synlige linjer og porer
 3. Udjævner hudens farve

Egenskaber

Med denne flydende mineral foundation får du en lækker foundation, der mindsker synlige linjer og porer samt udjævner hudens farve. Dette er et fantastisk produkt, der giver passende dække og samtidig plejer din hud.

Denne foundation indeholder selvjusterende mineraler, hvilket gør, at du vil opleve, at din makeup tilpasser sig din unikke hudfarve. Derfor vil farven på denne foundation også se forskellig ud, afhængigt af hvor på kroppen du bruger den. Produktet reagerer nemlig på hudfarve, fugtindhold og hudtype. Dette betyder også, at én variant passer til mange hudtoner.

Produktet giver let og fint dække, reducerer rynker og fine linjer samt mindsker porer, hvilket forebygger urenheder.

Produktet findes i 13 forskellige farver, der er er delt ind i fire toner: kolde, varme, neutrale og globale toner. Produktet kan bruge af alle hudtyper, idet produktet ikke indeholder irritationsfremkalende stoffer, såsom kunstige farver, duft eller konserveringsmidler. Produktet er ikke testet på dyr.

Vores vurdering

Med denne flydende mineral foundation får du en virkelig lækker foundation, der passer til alle hudtyper – selv til dig med sensitiv hud.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er ude efter en flydende foundation i absolut topklasse, så er denne flydende mineral foundation lige noget for dig.

#4 Bare Minerals Original Liquid Mineral Foundation SPF 20

Bare Minerals Original Liquid Mineral Foundation SPF 20

Køb for 325,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vægtløs foundation
 2. SPF 20
 3. Dækker urenheder og ujævnheder

Egenskaber

Denne flydende mineral foundation fra Bare Minerals er en vægtløs foundation, der helt sikkert opfylder alle dine kriterier for en vidunderlig foundation. Denne foundation har en medium dækkeevne, der giver en smuk og naturlig finish. Derudover er foundationen nem at opbygge, hvis du ønsker mere dækkeevne.

Denne flydende mineral foundation kan dække urenheder og ujævnheder og har en blød konsistens, der nærmest smelter ind i huden. Foundationen er langtidsholdbar og indeholder SPF 20, fugtgivende squalene og peptider, der hjælper med at forbedre hudens struktur, og ingredienserne hjælper med at give huden et yngre udseende. Med tiden vil denne foundation desuden reducere synligheden af porer og rødme, og du får her en foundation, der ikke tilstopper porerne.

Denne foundation er uden parabener, silikone, olier og gluten, og den findes i mange farver og nuancer. Produktet er vegansk og er testet af dermatologer og øjenlæger.

Vores vurdering

Du får her en virkelig lækker foundation fra Bare Minerals. Den vil ikke tilstoppe porerne, og den har en god dækkeevne, og den beskytter huden mod solens skadelige stråler. Alt i alt kan vi på det varmeste anbefale denne flydende mineralfoundation, der giver din hud en naturlig glød og kan passe til alle hudtyper.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en mineral foundation, der er ekstraordinær god, og du har pengene til at bruge lidt flere penge på din makeup. Her får du en superlækker foundation, der ikke tilstopper porerne.

#5 Sandstone Pressed Mineral Foundation

Sandstone Pressed Mineral Foundation

Køb for 269,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fast pudderform
 2. Perfekt til dig med en neutral undertone
 3. Mat finish

Egenskaber

Sandstone Pressed Mineral Foundation – N3 Danish er en lækker mineral foundation i fast pudderform. Produktet giver huden et naturligt look, og den er perfekt til dig, der har en neutral undertone. Formlen i denne foundation består af en meget let tekstur, du næsten ikke kan mærke på huden. Denne mineral foundation giver huden en flot, mat finish.

Denne foundation kommer med et spejl og en svamp, hvilket gør det ekstra nemt at have produktet med i tasken, når du er på farten. Produktet har et let/medium dækkeevne, og den er velegnet til sensitiv hud, idet foundationen er allergicertificereret. Denne foundation er desuden vegansk.

Vores vurdering

Du får her en super fin mineral foundation, der dog også ligger i den lidt dyrere ende, men den er absolut pengene værd.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du har sensitiv hud, og du gerne vil have en virkelig lækker mineral foundation.

#6 BABOR Mineral Powder Foundation

BABOR Mineral Powder Foundation

Køb for 188,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Løs mineral foundation
 2. Nem at fordele på huden
 3. Efterlader huden med en mat finish

Egenskaber

Du får her en løs mineral foundation fra Babor. Produktet virker let på huden, men den dækker lige så godt som en foundation. Den er nem at fordele på huden, og den giver et naturligt og flot resultat med en mat finish. Der medfølger en applikator, du kan bruge til at påføre produktet på huden.

Vores vurdering

Du får her en ganske fin løs mineral foundation, de fleste vil få glæde af.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er ude efter en foundation i mellemprisklassen, der stadig er effektiv og giver et flot resultat, er denne pudder fra Babor lige, hvad du er på udkig efter.

#7 YOUNGBLOOD Pressed Mineral Foundation

Youngblood Pressed Mineral Foundation

Køb for 279,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Utrolig dækkeevne
 2. God til at dække porer og fine linjer
 3. Dækker pigmentfejl og urenheder

Egenskaber

Her er endnu en mineral foundation fra Youngblood. Denne foundation er i fast pudderform og har en utrolig dækkeevne. Produktet er især god til at dække porer og fine linjer, og trods sin formidable dækkeevne giver pudderen en naturlig finish. Pudderen kan også dække pigmentfejl og urenheder. Denne pudder føles let på huden, og den giver din hud en fantastisk udstråling.

Dette produkt kan både bruges alene eller ovenpå en flydende mineral foundation eller dagcreme. Pudderen indeholder hverken parabener eller talkum.

Vores vurdering

Her får du igen en virkelig lækker foundation fra Youngblood.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du er på udkig efter en foundation i fast pudderform, der performer ud over det sædvanlige. Produktet er især ideelt til dig, der søger en foundation med en ekstraordinær dækkeevne.

#8 IDUN MINERALS Foundation Freja

Idun Minerals Foundation Freja

Køb for 239,- kr. hos Cocopanda.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver et naturligt resultat
 2. Plejer og beskytter huden
 3. Skaber en jævn farvetone

Egenskaber

Med denne pudderfoundation får du et naturligt og flot resultat. Pudderen virker desuden plejende og beskyttende på huden. Produktet indeholder naturlige farvepigmenter, der hjælper med at skabe en jævn hudtone. Pudderen absorberes let og blander sig med din naturlige hudfarve, og den sikrer, at din hud er blød og har en finish, der holder hele dagen. Produktet giver let til fuld dækning.

Denne foundation vil ikke stoppe porerne, og den indeholder superrene og naturlige mineraler, der har en beroligende effekt og sørger for, at huden får ilt. Pudderen indeholder SPF 15.

Vores vurdering

Du får her en lækker pudderfoundation, der ikke vil stoppe porerne. Alt i alt en anbefalelsesværdig foundation, de fleste vil få stor glæde af.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en foundation, der indeholder SPF og virker beroligende på din hud, er dette produkt lige noget for dig.

#9 JANE IREDALE – Amazing Base – Warm Silk

Jane Iredale - Amazing Base - Warm Silk

Køb for 259,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder SPF 20, der beskytter mod UV stråling
 2. Løs mineral foundation
 3. Fungerer som concealer, foundation og pudder

Egenskaber

Med denne løse pudder fra Jane Iredale får du en fantastisk pudder, der fungerer både som concealer, foundation og pudder. Produktet indeholder SPF 20, så du er sikker på, at du er beskyttet mod solens skadelige stråler, når du benytter denne pudder. Derudover er denne pudder vandafvisende i op til 40 minutter, så du kan sagtens tage et lille dyb i havet, uden at det går ud over makeuppen.

Produktet er non-comedogenic, hvilket betyder, at produkter ikke tilstopper porerne. Pudderen er dermatologisk testet og indeholder ingen irritationsfremmende ingredienser. Hvis du er ude efter medium dækkeevne, anbefales det, at bruge en børste, når du påfører produktet. Ønsker du derimod fuld dækkeevne, kan du bruge den medfølgende påføringssvamp eller en pensel.

Vores vurdering

Du får her en super lækker foundation, der ikke vil tilstoppe porerne. Denne mineral foundation er virkelig god, og vi kan klart anbefale denne. Vi er desuden ret pjattede med, at pudderen er vandafvisende i op til 40 minutter. Det gør produktet perfekt til dovne sommerdage ved stranden – særlig fordi produktet også indeholder SPF 20.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter en foundation med SPF, og som samtidig er vandafvisende, er dette lige en foundation for dig.

#10 Lily Lolo Mineral Foundation Blondie

Lily Lolo Mineral Foundation Blondie

Køb for 119.95,- kr. hos Luxplus.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Budgetvenlig
 2. Vandfast
 3. Løs mineral foundation

Egenskaber

Med denne foundation får en et godt produkt, der giver et naturligt udseende, og som har en opbyggende dækkeevne. Du får desuden en god dækkeevne og en smuk mat glød, der varer hele dagen. Denne foundation fra Lily Lolo er beriget med naturlige ingredienser, der lader din hud ånde. Derudover er produktet beriget med mineralpigmenter, der minimerer urenheder, udvisker fine linjer og små skønhedsfejl i huden.

Produktet har en dækkeevne, du kan opbygge, hvilket betyder, at du både kan opnå en let dækkeevne og en høj dækkeevne. Dette er en mineralsk foundation med en vægtløs formel, der giver et mat resultat. Sidst, men så absolut ikke mindst, indeholder foundationen også SPF 15, så du er beskyttet mod solens skadelige stråler.

Denne foundation kan bruges af alle hudtyper – selv sensitiv og sart hud. Produktet er vandfast og indeholder ingen mineralolie, parabener, parfume, farvestoffer eller talkum. Produktet er ej heller testet på dyr.

Vores vurdering

En rigtig fin loose mineral foundation der samtidig er i den budgetvenlige ende, og du får meget kvalitet for dine penge.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er ude efter en loose mineral foundation, er denne fra Lily Lolo et rigtig godt bud. Denne loose mineral foundation er desuden ideel til dig, der gerne vil have en mineralsk foundation, der ikke sprænger budgettet fuldstændigt.

Hvad skal man overveje, inden man vælger mineral foundation?

Du skal overveje, om du gerne vil have en løs, fast eller flydende foundation. Du bør også overveje, om der er et særligt brand, du foretrækker. Ligeledes skal du overveje, hvad din hudtype er – dog passer mineral foundations til alle, men nogle er bedre egnet til visse hudtyper end andre. Du skal naturligvis også finde den farve, der passer til lige præcis din hudtone.

Hvad er forskellen på almindelig og mineral foundation?

En mineral foundation indeholder som navnet antyder naturlige mineraler, der er gode ved din hud. Faktisk kan mineral foundation bruges af alle hudtyper – også sensitiv, sart, tør og fedtet hud. Nogle indeholder også rensende mineraler, og mange virker plejende og beskyttende på huden. Mineral foundations giver som regel et mere naturligt look, men de er typisk også lidt dyrere.

Hvilke typer mineral foundations findes der?

De tre populære typer af mineral foundations er:

 • Loose mineral foundation
 • Foundation i fast form
 • Flydende mineral foundation.

Alle tre typer er rigtig gode. Hvis du har meget tør hud, kan en flydende mineral foundation være lidt bedre for din hud. Har du derimod fedtet hud vil du givetvis foretrække en loose mineral foundation eller en mineral foundation i pudderform, der absorberer overskydende olie. Du finder desuden foundations, der virker lidt som en farvet dagcreme – dette er en god type foundation til dig med hud, der er tør. Har du en fedtet hudtype er løs eller fast som regel bedre.

Både loose mineral foundation og pudder er bedste at påføre med en foundation børste, mens flydende foundations som regel er rarere at påføre med en svamp eller med fingrene (husk blot rene fingre!).

Hvordan påfører man mineral foundation?

Sørg først og fremmest for, at din hud er godt fugtet under din makeup, og at der ingen makeuprester er. En velplejet hud giver altid et flottere resultat med din makeup. Herefter kan du eventuel bruge en primer, hvorefter du kan bruge din mineral foundation. Du kan eventuelt bruge en foundation børste, en påføringssvamp eller blot dine fingre. En særlig foundation børste er bedste til fast og løs pudder, mens en svamp eller dine fingre er bedre til flydende.

Du kan også benytte en concealer sammen med din foundation for endnu mere dækkeevne og et totalt perfekt og resultat. En concealer er lige prikken over i’et.

Sørg for, at du blender din foundation godt ind i din hud i cirkulære bevægelser. Cirkulære bevægelser gør det nemmere at blende produktet ind i huden og giver et mere ensartet resultat. Sørg også for at blende lidt nedad halsen, så du undgår den famøse foundation linje omkring hagen.

Tips til hvordan man får det bedste resultat og opretholder et naturligt look

Sørg for, at din hud er godt fugtet og plejet, inden du påfører en mineralsk foundation. Hvis du er ude efter et naturligt udseende, er det en god idé ikke at bruge alt for meget produkt. I stedet skal du blot bruge nok til at skabe en ensartet dækning og dække eventuelle ujævnheder, urenheder, fine linjer osv. Du kan med fordel også blot bruge en smule mascara for at holde det naturlige look.

Du kan nemt friske din makeup op i løbet af dagen, hvis du synes, der er behov for det, men de fleste mineral foundations er forholdsvis langtidsholdbare. Det er også vigtigt, at du bruger den rigtige type foundation i den rigtige farve.

FAQ

Er mineral foundation bedre for min hud end almindelig foundation?

Det korte svar er ja. Mineral foundation er nemlig mere blid ved huden, og mineral foundation gør det muligt for din hud at ånde, selvom du har makeup på. Derudover er mineral foundation skånsom og passer til alle hudtyper – selv hvis du har tør hud, fedtet hud, urenheder eller en sart hud.

Hvordan vælger jeg den rigtige farve og undertone til min hudtype?

Det er et rigtig godt spørgsmål, og det er faktisk svært helt selv at finde ud af. Vi anbefaler, at du får hjælp fra en professionel, da de har mulighed for at teste flere farver og nuancer. Alternativt har mange makeupbrands online guides til, hvordan du vælger den rigtige farve. Der er stor forskel på de forskellige brands, så sørg altid for at kigge på brandets specifikke vejledning.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.