Bedste hårspray test 2023 – Top 10 bedst i test hårlak til håret

Artiklen er senest opdateret d. januar 10, 2023 af Willow

Hårspray er for langt de fleste kvinder et must at have i skabet på badeværelset. Med en hårspray er du sikker på, at frisuren holder perfekt hele dagen. Der findes i dag rigtig mange forskellige hårsprays, og de har udviklet sig meget i de senere år. Derfor har vi lavet en bedste hårspray test, så du kan finde den bedste hårspray til lige præcis dit hår.

Hvilken hårspray er bedst i test?
Vores tester Liva har fundet frem til at L’Oréal Pro Tecni. Art Fix Design er den bedste hårspray.

I dag finder du et væld af hårsprays, der ikke blot holder på frisuren, men for eksempel også giver volumen og beskytter mod UV-stråler. Læs med her, og find den bedste hårspray til dig.

Hvilke produkter er med i bedste hårspray bedst i test

 1. L’Oréal Pro Tecni. Art Fix Design (Testvinder)
 2. TIGI Bed Head Superstar Queen For A Day
 3. HH Simonsen Hair Spray 400 ml – Pink (Limited Edition)
 4. MOROCCANOIL® Luminous Hairspray Extra Strong
 5. TIGI Bed Head Hard Head Hairspray
 6. Kevin Murphy BEDROOM.HAIR
 7. Redken Styling Hairspray Forceful 23
 8. Paul Mitchell Extra-Body Boost
 9. IdHAIR Elements Fixit Inplace
 10. Kérastase Fresh Affair Dry Shampoo

#1 L’Oréal Pro Tecni. Art Fix Design –

L'Oréal Pro Tecni Art Fix Design

👉 Køb for 89,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. UV filter der beskytter mod solens stråler
 2. Giver naturlig glans
 3. Nem at arbejde med

Egenskaber

Art Fix Design fra L’Oreal er en non-aersol vådlak, der giver et stærkt hold, og den kan bruges til alle typer hår. Du kan ganske nemt rette på håret, inden lakken tørrer, hvilket gør det nemmere at gøre din frisure helt perfekt. Lakken er ligeledes god til at skabe volumen, struktur og hold i dit hår.

Denne hårspray indeholder UV filter, hvilket betyder, at den beskytter dit hår mod solens skadelige stråler. Lakken giver håret en fin glans, og den er nem at vakse ud.

Vores vurdering

Vi havde en god oplevelse med denne hårlak. Den gav et godt hold, selv i tykt hår, og den er nem at arbejde med. Vi kunne især godt lide, at det er muligt at rette på frisuren, både mens lakken tørrer, og når den er tør.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne hårspray, hvis du har et helt almindeligt hår og bare gerne vil have en hårspray, der holder på håret. Hvis du samtidig gerne vil beskytte dit hår mod solens skadelige stråler, er denne hårlak et super godt valg.

#2 TIGI Bed Head Superstar Queen For A Day

TIGI Bed Head Superstar

👉 Køb for 69,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Kan bruges i både vådt og tørt hår
 2. Indeholder UV-beskyttelse
 3. Giver volumen og stærkt hold

Egenskaber

Denne spray fra TIGI er en letvægtsgivende spray, der ikke tynger dit hår. Den er helt perfekt til dig med tyndt og fint hår, da denne hårlak giver håret en fantastisk volumen, fylde og et stærkere hold til frisuren. Som et ekstra plus indeholder hårlakken UV-beskyttelse, så dit hår er beskyttet mod solens stråler.

Sidst, men ikke mindst, kan lakken bruges i både tørt og vådt hår.

Vores vurdering

Vi var især begejstrede over, at denne spray kan bruges i både vådt og tørt hår. Så hvis du foretrækker styling i vådt hår, er det ingen problem overhovedet. Denne lak giver rigtig god volumen til håret, hvilket gør den optimal til alle med fint og tyndt hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har fint og tyndt hår, er denne spray et godt bud. Her får du en god hårlak, der kan give dit hår volumen og en frisure, der holder hele dagen. Du får samtidig en vægtløs spray.

#3 HH Simonsen Hair Spray 400 ml – Pink (Limited Edition)

HH Simonsen Hair Spray

👉 Køb for 79,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Efterlader ingen hvide flager i hovedbunden
 2. Giver håret en flot glans
 3. Fugtafvisende og UV-beskyttende

Egenskaber

Dette er en fantastisk hårspray fra HH Simonsen, der giver et stærkt hold. Lakken er udviklet til kreativ styling, hvilket betyder, at lakken giver uanede stylingsmuligheder. Dette er en god hverdagslak, og den efterlader ingen hvide flager i håret. I stedet giver den en flot glans til hele håret. Hvis du ønsker en lak med en mat finish, er dette ikke lakken, du skal købe.

Lakken giver håret en silkeagtig struktur, og den efterlader ikke håret klistret. Samtidig er lakken både fugtafvisende og UV-beskyttende. Dette betyder, at du kan bruge denne hårspray i mere eller mindre alt slags vejr. Denne spray har desuden en skøn duft, som altså bare er prikken over i’et.

Vores vurdering

Vi kunne især godt lide, at denne lak ikke udtørrer håret, hvilket ellers godt kan være tilfældet med mange hårsprays. Hvad vi også godt kunne lide ved denne hårlak er, at den holder ret godt i både sol og regn. Hvis du vil have en skinnende finish, er denne hårspray til dig.

Derfor skal du købe produktet

Dette er det perfekte produkt til dig, der gerne vil have en velduftende lak, der kan holde på din frisure i det meste vejr. Hvis du for eksempel cykler på arbejde, er dette en ideel lak. Du får i øvrigt også en hårlak, der ikke klistrer, hvilket er et stort plus.

#4 MOROCCANOIL® Luminous Hairspray Extra Strong

MOROCCANOIL Luminous Hairspray

👉 Køb for 189,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver et ekstra stærkt hold
 2. Beriget med nærende argan olie
 3. Beskytter mod luftfugtighed og frizz

Egenskaber

Denne hårspray fra MOROCCANOIL® har et ekstra hold, og den er ideel til hårstyling. Selv til de mest krævende frisurer vil denne hårlak til håret give ekstra hold. Denne spray er beriget med nærende argan olie. Argan olie lægger et beskyttende slør over håret, der beskytter mod frizz og luftfugtighed.

Denne lak er nem at børste ud af håret, og du er fri for produktrester, der klistrer i håret.

Vores vurdering

Denne lak holder hele dagen. Den giver et stærkt hold, hvilket gør den ideel til hårstyling. Derudover er lakken ekstra lækker, da den indeholder argan olie, der giver ekstra beskyttelse til dit hår. Har du krøller, er lakken også god til at holde dine krøller fine hele dagen.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en lak, der holder på din frisure og indeholder en nærende olie, er denne hårlak et godt bud. Lakken er i den dyre ende, men den er absolut pengene værd.

#5 TIGI Bed Head Hard Head Hairspray

TIGI Bed Head Hard

👉 Køb for 169,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Letvægt hårspray
 2. Extra strong hold
 3. Beriget med styrkende hvedeprotein

Egenskaber

Denne hårlak giver kontrol med din styling af dit hår. Den giver et langvarigt hold. Lakken er beriget med styrkende hvedeprotein. Hvedeprotein giver fugt til håret, der sikrer et sundt og fyldigt look. Derudover indeholder denne lak UV-filtre, der giver beskyttelse mod solens skadelige stråler. Denne hårspray er desuden med til at bevare en intens hårfarve.

Vores vurdering

Denne hårspray er i den dyre ende, men til gengæld ved du, at du får et produkt af høj kvalitet, der er anerkendt af frisører verden over. Denne hårspray giver et langvarigt hold, og den får håret til at se sundt og fyldigt ud. Lakken kan bruges, uanset hvilket hår du har fra naturens side.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du vil have en hårspray, der giver et kraftigt hold, der vil holde din frisure på plads dagen lang, er denne hairspray for dig.

#6 Kevin Murphy BEDROOM.HAIR

Kevin Murphy BEDROOM

👉 Køb for 218,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver et moderne, sexet og pjusket look
 2. God til krøller og bølger
 3. Indeholder naturlige ingredienser, der beskytter og plejer dit hår

Egenskaber

Hvis du skal bruge en hårspray, der giver et sexet, moderne og pjusket look, er denne hårlak lige noget for dig. Den giver håret et look, der ligner, at du lige er stået op. Samtidig giver den dit hår masser af glans, tekstur og et fleksibelt hold.

Denne hårspray fra Kevin Murphy er især god til krøllet hår og bølger, da lakken løfter håret og modvirker krus. Så er du sikker på, at dine krøller er smukke fra morgen til aften.

Her får du en hårspray, der giver misundelsesværdig bevægelighed i håret, og du kan nemt arbejde med håret i løbet af dagen, selvom lakken længe er tør. Denne hårspray indeholder desuden naturlige ingredienser, såsom solsikkefrø og ingefærrod. Disse naturlige ingredienser er med til at beskytte, pleje og styrke dit hår.

Denne hårspray er uden parabener og sulfater

Vores vurdering

Vi kunne virkelig godt lide denne hairspray. Den holder godt på dit hår, og det er en af de virkelig gode stylingprodukter, der kan bruges til alle hårtyper. Her får du et stylingprodukt, der giver et kraftigt hold, og hvor hvert eneste hår sidder, som det skal. Vi var også begejstret over, at denne hårspray ikke indeholder hverken parabener og sulfater.

Derfor skal du købe produktet

Godt nok er denne hårspray lidt dyr, men til gengæld får du også en hårspray, der bare holder på håret. Hvis du drømmer om hår, der har et pjusket og sexet look, der ikke er alt for perfekt, så skal du helt sikkert købe denne hårspray. Den holder dit hår på plads og giver dig et afslappet look, uden at du skal bruge hårspray i kæmpe mængder.

#7 Redken Styling Hairspray Forceful 23

Redken Styling Hairspray

👉 Køb for 129,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Kan bruges til alle hårtyper
 2. Frizz-frit og glansfuldt resultat
 3. Beskytter mod luftfugtighed

Egenskaber

Når du sprayer dit hår med Redken Hairspray Forceful 23, er du sikret en frisure, der bare holder. Denne hårspray sikrer, at du får et hår med glans, der også er frizz-frit. Denne hårspray kan bruges til alle hårtyper, også til krøller. Så uanset om håret skal sidde i en sirlig knold, eller du har smukke krøller, vil denne spray holde på håret.

Desuden beskytter denne hårspray fra Redken mod luftfugtighed, så din frisure vil holde på trods af lidt fugtigt vejr. Faktisk er denne hårspray fugtresistent i op til 24 timer.

Vores vurdering

Denne spray giver et godt hold til dit hår. Det er et af de stylingprodukter, du bare bør have med i tasken. Den sikrer, at dit hår sidder lige præcis, som det skal fra morgen til aften. Hvis du blot vil have et let hold, kan du eventuelt bare give dit hår et tyndt lag hårspray.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du vil have en hårlak, der kan bruges til diverse styling, er denne hårspray et godt forslag. Den holder frisuren i mange timer, og den kan bruges i både langt og kort hår. Hvis du har krøllet hår, kan du også sagtens bruge denne hårspray. Den efterlader håret uden frizz og giver et glansfuldt resultat.

#8 Paul Mitchell Extra-Body Boost

Paul Mitchell Extra-Body Boost

👉 Køb for 189,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Booster hårrødderne og skaber fylde og løft i håret
 2. Giver maksimal fylde i dit hår
 3. Især godt til langt hår

Egenskaber

Dette er den rigtige hårspray til dig med langt går. Når du bruger hårspray vil du opleve, at dit hår får ekstra volumen, og denne hårspray har et meget godt hold. Selvom denne spray er let afstivende, virker den stadig blødgørende. Samtidig giver denne hårspray et boost til hårrødderne. Hvis du køber hårspray fra Paul Mitchell, er du sikker på, at du får en hårspray af høj kvalitet.

Vores vurdering

Denne hårspray er virkelig pengene værd. Den holder selv de helt små hår i siderne og i nakken på plads, hvilket gør, at du altid har en smart frisure. Denne hårspray efterlader ingen klæbrige rester i håret. Vi brugte denne hårspray i langt hår, hvilket gav et rigtig godt resultat.

Det er mange forskellige hårspray, men det er absolut ikke alle hårspray, der kan holde et langt og tykt hår på plads, men det kan denne hårspray.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har langt hår, er dette den rigtige hårspray for dig. Den giver et meget stærkt hold til håret, og den holder selv de små hår på plads.

#9 IdHAIR Elements Fixit Inplace

IdHAIR Elements Fixit Inplace

👉 Køb for 25,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Parabenefri
 2. Hurtigtørrende
 3. God til at style håret

Egenskaber

Denne hårspray kan bruges af alle. Både til dig med kraftigt hår og fint hår. Når du styler dit hår med denne hårspray, har du fuld kontrol over din frisure. Samtidig er denne hårspray parabenefri, og den holder på håret i mange timer med et medium hold.

Vores vurdering

Denne hårspray er budgetvenlig, men den er stadig god. Den giver et medium hold i håret, og den er god, når du skal style håret.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en hårspray, der ikke sprænger budgettet, er dette den bedste hårspray.

#10 Kérastase Fresh Affair Dry Shampoo

Kérastase Fresh Affair Dry Shampoo

👉 Køb for 195,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver et frisk look
 2. Dufter fantastisk
 3. Indeholder E-vitamin og risstivelse

Egenskaber

Vidste du, at tørshampoo faktisk også kan fungere som en hårspray? Tørshampoo er genial til at holde på håret, og det giver en mat finish til din frisure. Dette produkt indeholder E-vitamin og risstivelse, hvilket hjælper med at absorberer overskydende olie fra hovedbunden. Produktet indeholder desuden neroli, som giver produktet en vidunderlig duft.

Vores vurdering

Vi elskede især, hvor godt denne tørshampoo dufter. Den skønne blomstrende duft er virkelig lækker. Produktet giver en fin mat finish til håret, og samtidig giver den et let hold.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du vil have en mat finish, er dette produkt for dig. Elsker du samtidig, at dine produkter dufter skønt, så vil du blive helt pjattet med dette produkt.

Er kemikalier i hårspray farlige?

Hvis du lider af hårspray allergi, skal du først og fremmest sørge for at finde en hårlak uden parfume. Dette kan dog være ret svært. Hvis du generelt lider af allergi, er hårspray måske ikke den bedste idé at bruge på daglig basis, men måske derimod noget du kun skal bruge til særlige lejligheder.

Hvis du sprayer for tæt på håret, kan det godt være medvirkende til at ødelægge dit hår. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at spraye på 15-20 cm afstand af håret. Derudover skal du naturligvis ikke gå amok og spraye helt tosset. Du vil måske blive overrasket over, hvor lidt du egentlig har behov for.

Hårlak indeholder kemikalier, og derfor skal du heller ikke stå og indånde sprayen. Det kan være en god idé at spraye håret udenfor eller i det mindste åbne vinduet, når du bruger hårspray. Hvis du alligevel føler at en periode med for mange hårprodukter har været hård mod håret, så kan du med fordel prøve en hårkur eller give håret pause fra produkter.

Ting at overveje inden du køber en hårspray

Hårspray er ikke bare hårspray. Der findes rigtig mange forskellige hårspray, og hvilken hårspray der er den rigtige for dig, afhænger af dit hår. Den bedste hårspray til dig med langt hår og krøllet hår er ikke nødvendigvis den bedste hårspray til dig med fint, glat hår. Du bør altså først og fremmest tage stilling til din hårtype, inden du køber en ny hårspray.

Dernæst skal du også overveje, hvad dit budget er. Du kan nemlig få hårsprays i både den budgetvenlige og den helt dyre ende. Det er også vigtigt at overveje, hvad dine behov egentlig er. Hvis du for eksempel cykler på arbejde hver dag, har du brug for en hårspray, der virkelig holder. Kører du i bil til arbejdet, har du ikke helt samme behov.

Du bør også tage stilling til, om det er vigtigt for dig, om din hårspray er uden parabener og i det hele taget er mere miljøvenlig, eller om det er knap så vigtigt for dig.

FAQ

Hvad er den bedste hårspray til fint hår

Hvis du har fint hår, er det vigtigt, at du vælger en hårspray, der giver god volumen til håret.

Hvilken er den bedste hårspray til krøller

Den bedste hårspray til krøllet hår sørger for at holde dine krøller smukke dagen lang. Kig gerne efter en hårspray, der er særligt udviklet til krøller.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.