Bedste Hårkur Til Ødelagt Hår

Bedste hårkur til ødelagt hår (2023) – Bedst i test guide

Artiklen er senest opdateret d. august 13, 2023 af Kasper

I denne bedste hårkur tes guidet kan du finde de 10 bedste hårkure til ødelagt hår. Den bedste hårkur til ødelagt hår giver pleje til spaltede spidser og tørt og ødelagt hår. Ødelagt og skadet hår har brug for en plejende hårkur, der giver masser af fugt og har reparerende egenskaber.

I denne guide kan du blive klogere på, hvordan du bruger en hårkur til skadet hår, og se de 10 bedste hårkure til hår, der er ødelagt. Der findes utallige hårkure på markedet, hvilket gør det svært at vælge den rette til dit hår. På denne side får du et godt overblik over nogle af de bedste hårkure på markedet, så du kan komme spaltede spidser og beskadiget hår til livs.

Hvilke produkter er med i bedste hårkur til ødelagt hår bedst i test guide:

 1. Olaplex NO.3 Hair Perfector
 2. Redken Extreme Mask
 3. Simply Zen Restructure In Intensive Treatment
 4. Hairlust Protein Repair™ Hair Mask
 5. Kérastase Resistance Masque Thérapiste Hair Mask
 6. LIVING PROOF Restore Repair Mask
 7. Ecooking Hårkur
 8. MARIA NILA Repair Masque
 9. Kevin Murphy RE.STORE
 10. WELLA SP Repair Mask

#1 Olaplex NO.3 Hair Perfector

Olaplex NO.3 Hair Perfector

Køb for 199,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende hårkur
 2. Særlig god til ødelagt og kemisk behandlet hår
 3. Reparerer håret indefra

Egenskaber

Olaplex er kendte for deres gode hårprodukter, og denne hårkur fra brandet er ingen undtagelse. Du får her en genopbyggende og fugtgivende hårkur, der kan anvendes af alle hårtyper. Hårkuren er dog især velegenet til ødelagt og kemisk skadet hår.

Denne hårkur fra Olaplex går ind og reparerer dit hår indefra samt genopbygger de brudte svovlbroer i dit hår. Dette resulterer i et stærkere og mere velplejet hår.

Denne hårkur har en meget cremet konsistent. Hårkuren kan nemt bruges derhjemme og som vedligeholdelse af Olaplex salonbehandling – du behøver dog ikke at have modtaget en Olaplex salonbehandling for at bruge hårkuren.

Denne hårkur er helt ideel til dig, der ikke blot ønsker silkeblødt hår, men som også gerne vil have en hårkur, der reparerer håret indeni hver enkelt hårstrå, så du styrker håret.

Hvis du har meget skadet hår kan du bruge kuren op til tre gange om ugen, og ellers er det nok blot at bruge kuren én gang om ugen.

Vores vurdering

Vi synes, at dette er en virkelig god hårkur, der alt i alt giver et sundere hår. Olaplex bruges i mange saloner verden over, og du kan være sikker på, at du får et virkelig godt produkt med denne hårkur. Hårkuren ligger dog også i den lidt dyrere ende af spektret, men du får til gengæld en virkelig effektiv hårkur, der vil styrke håret.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne hårkur, hvis du gerne vil have en virkelig god hårkur, og du har budgettet til at bruge lidt flere penge på hårpleje. Hårkuren er også ideel til dig, der har fået en Olaplex salonbehandling, som du gerne vil vedligeholde.

#2 Redken Extreme Mask

Redken Extreme Mask

Køb for 179,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Styrker håret
 2. Beriget med ceramider, der giver intensiv reparation, pleje og styrke til håret
 3. Giver et stærkt og glansfuldt hår

Egenskaber

Denne hårkur fra Redken er en styrkende hårkur, der er særligt udviklet til skadet hår. Hårkuren indeholder ceramider, der er med til at give intensiv styrke, pleje og reparation. Hårkuren genopbygger hårets indre styrke, og den reparerende formel forebygger mod både slitage og skader.

Denne hårkur er det perfekte valg til dig, der gerne vil give dit ødelagte hår den bedst mulige pleje. Hårkuren resulterer i et hår, der både er stærkt og glansfuldt og har et velplejende udseende. Derudover gør hårkuren håret mere medgørligt og nemmere at redde ud.

Vores vurdering

Du får her en god hårkur, der samtidig heller ikke sprænger budgettet fuldstændigt. Hårkuren er med til at blødgøre håret og give liv til det kedelige hår, der trænger til en kærlig hånd.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis dit hår trænger til ekstra pleje, og du gerne vil have en hårkur, der er god, men som samtidig ikke sprænger budgettet fuldstændigt.

#3 Simply Zen Restructure In Intensive Treatment

Simply Zen Restructure In Intensive Treatment

Køb for 299,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Øjeblikkelig fornemmelse af blødhed til håret
 2. Indeholder quinoaproteiner, olivenolie og naturlige planteekstrakter
 3. Virker plejende og genopbyggende på håret

Egenskaber

Denne hårkur er særligt egnet til tørt og skadet hår. Simply Zen Restructure In Intensive Treatment er en genopbyggende hårkur til slidt hår. Hårkuren har en cremet og rig konsistens, der giver en øjeblikkelig fornemmelse af blødhed til håret.

Denne luksuriøse hårkur indeholder olivenolie, quinoaproteiner og naturlige planteekstrakter, der alle virker plejende og genopbyggende på håret. Denne hårkur resulterer i et hår, der er silkeblødt, skinnende og mere fyldigt, og hårkuren tynger heller ikke håret.

Hårkuren kommer desuden i en ekstra stor størrelse, og så er produktet både uden parabener og er miljøvenligt.

Vores vurdering

Du får her et virkelig godt produkt, som dit hår uden tvivl vil elske. Hårkuren giver et sundere hår og giver liv til glansløst hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har budgettet til at bruge lidt flere penge på din hårkur, og du er på udkig efter en hårkur i en ekstra stor størrelse, så er denne hårkur fra Simply Zen lige noget for dig. Hårkuren gør håret blødt og giver liv til det tørre og kedelige hår.

#4 Hairlust Protein Repair™ Hair Mask

Hairlust Protein Repair™ Hair Mask

Køb for 229,- kr. hos Hairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Kan reducere antallet af spaltede spidser med op til 20% ved regelmæssig brug
 2. Genopbyggende protein hårkur
 3. Forsyner håret med nøgleproteiner og forebygger forekomsten af spaltede spidser og knækkede hår

Egenskaber

Døjer du med skadet hår? Så er denne proteinkur fra Hairlust lige, hvad du har brug for. Hvis du har skadet hår, kan dit hår nemt miste elasticiteten og komme til at føles gummiagtigt og nemt knække. Du får her en genopbyggende hårkur, der mætter håret takket være en række antioxidanter, der beskytter håret imod fremtidige skadelige påvirkninger.

Ved regelmæssig brug kan denne hårkur reducere antallet af spaltede spidser med op til 20%. Hårkuren indeholder en kombination af aktive, veganske mikroproteiner, der genopbygger de beskadigede hårfibre, så du får et hår, der er stærkere og sundere.

Hårmasken er en perfekt balance mellem protein og fugt og indeholder blandt andet Aquaxyl™, der er en ingrediens udvundet af sukker, som forsyner håret med intensiv fugt og tæmmer krus.

Derudover indeholder antioxidanter, der forhindrer yderligere skader på håret. Du behøver blot at bruge denne hårkur hver anden til tredje uge. Masken indeholder ingen parabener, silkone eller sulfater.

Vores vurdering

Dette er en virkelig god hårmaske, hvis du har skadet hår, og du gerne vil give dit hår en virkelig god maske. Hos Hair-beauty er vi ret pjattede med Hairlust, og denne hårmaske fra det danske mærke er ingen undtagelse. Kuren kan bruges af alle hårtyper, men særligt hvis du har skadet hår, vil du få virkelig god gavn af denne maske.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne maske, hvis du gerne vil forkæle dit skadet hår ekstra. Du får her en super blødgørende hårkur, der giver dit hår alt det, som det har behov for. Samtidig er masken fri for parabener, sulfater og silikone, hvilket dit hår vil takke dig for. Hårkuren ligger dog også i den lidt dyrere ende, men den er så absolut alle pengene værd.

#5 Kérastase Resistance Masque Thérapiste Hair Mask

Kérastase Resistance Masque Thérapiste Hair Mask

Køb for 259,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Genopbyggende og styrkende hårkur
 2. Ideel til et meget skadet og slidt tykt hår
 3. Giver et mere glansfuldt, velplejet og sundt hår

Egenskaber

Denne hårkur fra Kérastase virker både styrkende og genopbyggende på skadet hår. Hårkuren er især velegnet til dig med et meget skadet og slidt tykt hår. Masken trænger dybt ind i hårfibrene og plejer og fornyer hvert enkelt hårstrå, så håret fremstår mere velplejet, sundt og glansfuldt.

Vores vurdering

Du får her en blødgørende hårmaske, der giver det slidte hår nyt liv. Hårkuren plejer håret effektivt.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du har budgettet til at bruge en anelse mere på en hårmaske, og du gerne vil have en kur, der er effektiv og god.

#6 LIVING PROOF Restore Repair Mask

Living Proof Restore Repair Mask

Køb for 248,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. God til tørt, ødelagt og kedeligt hår
 2. Virker genopbyggende og nærende på håret
 3. Indeholder ingen silikone eller sulfater

Egenskaber

Du får her en god hårmaske, der især er velegnet til hår, der er ødelagt, tørt og kedeligt. Hårmasken er næringsrig, reparerende og genopbyggende. Hvis du er på udkig efter et produkt, der virker hurtigt, og som genoprettet hårets naturlige styrke, er dette lige produktet for dig. Hårmasken indeholder hverken sulfater eller silikone. Derudover virker hårmasken beskyttende på farvet hår.

Vores vurdering

Denne hårkur er ideel til dig med farvet hår, idet kuren virker farvebeskyttende på farvebehandlet hår. Vi synes, at dette er en god maske, og for os er det desuden et plus, at masken ikke indeholder sulfater og silikone.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne maske, hvis du er på udkig efter en hårkur, der giver masser af styrke og næring til hår, der er kedeligt, ødelagt og tørt. Hvis du undgår sulfater og silikone, er dette desuden en ideel hårkur for dig, idet dette produkt ikke indeholder disse ingredienser.

#7 Ecooking Hårkur

Ecooking Hårkur

Køb for 199.95,- kr. hos Apopro.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Virker på blot 2 minutter
 2. Har en reparerende og udglattende effekt på skadet hår
 3. Fungerer både som balsam og hårkur

Egenskaber

Med denne hårkur fra Ecooking får du en virkelig effektiv kur, der reparerer hårstråene på blot to minutter. Kuren virker både reparerende og udglattende på håret, og så er produktet multifunktionelt; produktet virker nemlig både som en hårkur og en balsam. Dette betyder, at når kuren har plejet dit hår i dybden, lukker den hårstråene, som en balsam normalt gør. På den måde sparer du både tid og vand.

Hårkuren er rig på beskyttende, plejende og fugtgivende ingredienser og indeholder blandt andet kokosolie, provitamin B5 og naturligt mangosmør. Kokosolie og provitamin B5 holder på fugten i håret, mens det naturlige mangosmør styrker hårsækkende, hvilket er med til at reducere spaltede hårspidser og give et stærkt og sundt hår.

Hårkuren indeholder desuden en naturlig rødalge, der lægger et beskyttende lag på hårstråets overflade, der beskytter dit hår mod UVA-stråler og forurening. Algen beskytter desuden mod stress fra eksempelvis farvning af håret.

Hårkuren har en behagelig duft af blomster, grønne blade og et tvist af citrus.

Vores vurdering

Vi er begejstret for denne hårkur, der kan bruges af forskellige hårtyper. Vi er også begejstret for, at produktet fungerer som både kur og balsam. Dette er et stort plus for os, da dette i sidste ende sparer både vand, tid og penge. Sidst, men ikke mindst, er vi vilde med, at produktet kun skal sidde i håret i to minutter.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du er på udkig efter et produkt, der virker hurtigt og effektivt, og som både er en hårkur og balsam, er dette lige produktet for dig.

#8 MARIA NILA Repair Masque

Maria Nila Repair Masque

Køb for 189,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Beskytter håret mod UV-stråling fra solen og andre frie radikaler
 2. Indeholder ingen parabener eller sulfater
 3. Beskytter din hårfave og reducerer farvetab

Egenskaber

Hvis dit hår er farvet, er dette lige hårkuren for dig. Kuren indeholder granatæble-ekstrakt Colour Guard Complex, der beskytter din hårfarve og reducerer farvetabet så meget som muligt. Derudover beskytter hårkuren mod UV-stråling fra solen og andre frie radikaler.

Denne maske giver intens fugt til håret, og den hjælper håret med at genfinde sin naturlige styrke. Produktet modvirker desuden statisk elektricitet og virker genopbyggende på hvert enkelt hårstrå. Masken er utrolig skånsom og virker plejende på ødelagt og kemisk skadet hår.

Produktet indeholder ingen sulfater eller parabener.

Vores vurdering

Vi er begejstret for dette produkt, der er samtidig heller ikke sprænger budgettet fuldstændigt. Du får her et godt produkt, der kan bruges af alle hårtyper, men det er især velegnet til dig, der har hår, der er farvet.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du har hår, der er farvebehandlet, og du gerne vil bevare farven så godt som muligt.

#9 Kevin Murphy RE.STORE

Kevin Murphy Re.Store

Køb for 258,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Rensende hårkur der reparerer og genopbygger skadet hår
 2. Beriget med enzymer fra ananas og papaya samt proteiner fra ærter
 3. Indeholder ingen parabener og sulfater

Egenskaber

Denne hårkur fra Kevin Murphy giver et blødt hår og virker rensende, reparerende og genopbyggende på ødelagt og skadet hår. Hårkuren er beriget med enzymer fra ananas og papaya samt proteiner fra ærter. Disse proteiner virker genopbyggende, og de sikrer en effektiv og langvarig effekt på hår, der er ødelagt og slidt. Du får her en maske, der virker styrkende og reparerende og giver et hår, der er blødt.

Produktet er uden parabener og sulfater.

Vores vurdering

Vi synes, at du med dette produkt får en god hårkur til det skadede hår.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du har lidt flere penge at bruge på din hårmaske. Med dette produkt får du et effektivt produkt, der gør, at håret føles blødt – selv hvis du har det tøreste hår.

#10 WELLA SP Repair Mask

Wella SP Repair Mask

Køb for 149,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Virker reparerende
 2. Genopbygger håret
 3. Ideel til ødelagt og skadet hår

Egenskaber

Denne hårkur fra Wella er udviklet til ødelagt og skadet hår, og den reparerer og genopbygger intensivt håret i dybden.

Vores vurdering

Du får her en ganske fin hårkur, der er perfekt til dig med skadet hår.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en hårkur, der er god, men som ligger i en lidt lavere prisklasse, er dette produkt lige sagen for dig.

Guide til behandling af ødelagt hår

Det er først og fremmest vigtigt, at du får klippet de spaltede og knækkede spidser af. Det er det allerførste skridt på vejen et sundere hår. Dernæst vil vi anbefale, at du investerer i nogle gode hårplejeprodukter, der er særligt udviklet til hår, der er skadet og ødelagt. Det er også en god idé at undgå produkter, der indeholder parabener, sulfater og silikone, idet ingen af disse ingredienser har en særlig god effekt på håret på lang sigt.

Hos Hair-beauty anbefaler vi desuden, at du investerer i en hårkur, der er virkelig effektiv og særlig udviklet til netop ødelagt og skadet hår. Det kan være nødvendigt at bruge hårkuren mere ofte i starten, men vi anbefaler altid, at du læser på produktet, så du er sikker på, at du bruger det korrekt. Eksempelvis skal en hårkur anvendes i håndklædetørt hår og ikke i vådt hår – en fejl som mange begår.

Du kan også få din frisør til at give dit ødelagte hår en intensiv behandling, som du efterfølgende vedligeholder derhjemme.

Kan man redde slidt hår?

Hvis det allerede er knækket, skal det desværre klippes, men du kan forebygge, at håret yderlige knækker og spalter. Men ellers anbefaler vi, at du følger ovenstående hårkur til ødelagt hår guide.

Hvad indeholder en hårkur til skadet hår?

Det afhænger helt af den enkelte hårkur. Der er mange forskellige ingredienser, der virker godt på skadet hår. Men generelt skal du gå efter genopbyggende og reparerende ingredienser, der samtidig giver masser af fugt – særligt hvis du også har kruset hår eller krøllet hår, skal du være opmærksom på at give dit hår masser af fugt. Kruset hår og krøllet hår har nemlig en tendens til ofte at blive lidt ekstra tørt.

Hvad skal man overveje, inden man vælger hårkur til ødelagt hår?

Du skal overveje din hårtype. Har du eksempelvis kruset hår? Tyndt hår? Krøllet hår? Eller har du en tyk manke? Der kan nemlig godt være lidt forskel på, hvilken hårkur du skal vælge alt efter din hårtype. Dernæst skal du overveje, hvad dit budget er, da hårkure kommer i mange prisklasser. Vi anbefaler også, at du overvejer, om det er vigtigt, at din hårkur er økologisk, vegansk og uden eksempelvis sulfater, silikone, parabener og lignende.

FAQ

Er der forskel på ødelagt og slidt hår?

Ødelagt hår er som regel overbehandlet hår. Slidt hår trænger derimod ofte “bare” til en god omgang pleje. Ødelagt hår kan være sværere at redde, men det er så absolut ikke umuligt. Som regel vil ødelagt hår også være slidt.

Hvor ofte skal man bruge hårkur for at redde håret?

Dette afhænger helt af den enkelte hårkur. Hvis det er meget skadet, bør du bruge din hårkur, hver gang du vasker dit hår. Ellers vil det som regel være nok at bruge en hårkur en til to gange om ugen. Nogle hårkure skal endda kun bruges hver anden uge. Vi anbefaler, at du altid læser på produktet.

Hvordan redder man ødelagt hår?

Du skal give dit hår ekstra fugt, og så skal du investere i hårplejeprodukter, der virker reparerende og genopbyggende på dit hår. Vask dit hår med gode produkter, så du er sikker på, at dit hår får al den pleje, det har brug for.

Kan man redde knækket hår?

Du kan desværre ikke gøre noget ved hår, der først er knækket og spaltet. Du kan derimod forebygge, at håret knækker mere. Men hvis håret er knækket og spaltet, må du en tur til frisøren og have klippet spidserne. For at sikre en sund hårvækst er det vigtigt, at du giver dit hår god pleje, så du forebygger spidser, der spalter og knækker.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.