Bedste hårbørste test

Bedste hårbørste 2023

Her på Hair-beauty har vi lavet det et gennemtestet overblik over de bedste hårbørster på markedet samt få indblik i, hvad som gør dem til testvinderne. Så leder du efter en god hårbørste, som passer til dit hår og kan gøre din daglige styling mere effektiv og nemmere, så bør du læse med i det følgende.

Vi har testet og vurderet markedets populære hårbørster på baggrund af en række parametre og kriterier. Disse sikrer blandt andet, at dit hår og hovedbund ikke tager skade, men derimod får den bedst mulige behandling og pleje, som kan give de flotteste resultater.

Produkter i vores hårbørste bedst i test

 1. Ghd Paddle Brush (VINDER)
 2. Kevin Murphy Smoothing Brush Bamboo
 3. Mason Pearson Pocket Size Dark Ruby
 4. HairLust Bamboo Hairbrush
 5. HH Simonsen The Wet Brush Light Wood
 6. HH Simonsen Flex Dry Brush Black
 7. Tangle Teezer Wet Detangler Hairbrush Large
 8. So Eco Biodegradable Detangling Brush
 9. Philip Kingsley Ventileret Padlebørste
 10. Zenz Bamboo Combi Hårbørste

#1 Ghd Paddle Brush – Bedste hårbørste til mellemlangt hår

ghd Paddle Brush hårbørste

Køb for 199,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Særligt egnet til mellemlangt hår
 2. Fjerner effektivt kruset hår
 3. God til styling med føntørrer

Egenskaber

Ghd Paddle Brush er en hårbørste, som særligt egner sig til personer med mellemlangt til langt hår. Den er udstyret med et stort børstehoved, som effektivt bidrager til at fjerne eventuelle filtringer i håret og formår at mindske et kruset udtryk.

Endvidere er denne børste let anvendelig i kombination med en føntørrer, hvorved den bidrager til at gøre styling endnu nemmere. Desuden er denne hårbørste designet således, at den har et komfortabelt greb og er udstyret med et børstehoved, som er særligt mild og skånsom mod hovedbunden og håret.

Vores vurdering

Vi har på baggrund af vores test af markedets produkter vurderet denne hårbørste som værende testvinderen, hvad angår hårbørster egnet til mellemlangt hår. Denne hårbørste har mange fordele, heriblandt at den er skånsom mod hår og hovedbund. I øvrigt er vi vilde med designet, samt at børsten ligger så komfortabelt i hånden og gør styling i hverdagen nemmere.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne børste, såfremt du har mellemlangt til langt hår og ønsker at give dig selv de bedste forudsætninger for nem og smuk styling af håret. Her får du netop et fremragende produkt udviklet og designet af anerkendte Ghd, som gør det nemt at opnå en flot frisure.

#2 Kevin Murphy Smoothing Brush Bamboo – Bæredygtig hårbørste af bambus

Kevin Murphy SMOOTHING.BRUSH.BAMBOO

Køb for 289,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. 100 % bæredygtigt materiale
 2. Vandresistent hårbørste
 3. Beskytter de naturlige hårolier

Egenskaber

Kevin Murphy Smoothing Brush Bamboo er en hårbørste fremstillet af bæredygtigt materiale i form af henholdsvis bambus og vildsvinehår, som er ioniske. Hermed formår børsten af beskytte hårets naturlige olier og dermed understøtte hårets sundhed, hvilket desuden er med til at give håret glans.

Ydermere er børsten let at anvende samt vandresistent, hvilket bidrager til at gøre den ekstra brugervenlig. Samtidig hermed mindsker denne hårbørste risikoen for, at håret bliver elektrisk, ustyrligt og filtret.

Vores vurdering

Vi er af mange årsager vilde med denne hårbørste; først og fremmest grundet dens bæredygtige materiale. Yderligere er vi imponerede over dens evne til at bibeholde hårets naturlige olier ved brug af hårbørsten i tørt hår, samtidig med at den også kan bruges i vådt hår.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne hårbørste, såfremt du er på udkig efter den bedste hårbørste, som er baseret på bæredygtige materialer af høj kvalitet. Her får du et fremragende produkt til prisen, som er med til at understøtte hårets sundhed.

#3 Mason Pearson Pocket Size Dark Ruby – Hårbørste med vildsvinehår

MASON PEARSON hårbørste af svinehår

Køb for 649,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Plejer håret
 2. Øger hårvæksten
 3. Giver håret glans

Egenskaber

Mason Pearson Pocket Size Dark Ruby er en hårbørste i lomme-/rejsestørrelse med rene, kvalitetsrige vildsvinehår, som primært er egnet til brug i tørt hår. Hårbørsten er designet således, at den virker masserende på hovedbunden og sikrer, at blodgennemstrømningen til hårrødderne øges, hvorved naturlig hårvækst fremmes.

Vildsvinehårene bidrager til at fjerne sebum, som er den naturlige hårolie, der dannes i hovedbunden, væk fra hovedbunden, for dernæst at fordele det ud i håret og ned i hårspidserne. Dette medfører den bedst mulige pleje af håret samt øget glans.

Vores vurdering

Denne børste med vildsvinehår, som er udviklet af populære Mason Pearson, anvendes af nogle af de dygtigste frisører verden over – og vi kan sagtens forstå hvorfor. Den formår netop at pleje håret fra top til spidser, samtidig med at den er med til at øge hårvæksten.

Derfor skal du købe produktet

Grundet den lille størrelse vil vi mene, at dette i særdeleshed er en god hårbørste for dig, som har tyndt eller fint hår. Du skal således købe dette produkt, hvis dit hår lever op til disse karakteristika, og du ønsker at kunne pleje samt beskytte hvert enkelt hårstrå på bedst mulige vis.

#4 HairLust Bamboo Hairbrush – Skånsom hårbørste

HAIRLUST Bamboo Hairbrushes

Køb for 189,- kr. hos Thehairlust.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Stort børstehoved
 2. Masserer hovedbunden
 3. Ergonomisk greb

Egenskaber

HairLust Bamboo Hairbrush er en bambusbørste med et stort, ovalt børstehoved, som er udviklet af det populære danske brand HairLust. Hårbørsten er ekstra skånsom mod hår såvel som hovedbund og har fleksible børstepigge, som giver en masserende effekt.

Grundet at børsten er udstyret med et ergonomisk greb og masserende børstepigge, så er den aldeles komfortabel og nem at anvende til styling af håret. Børsten er egnet til dig, uanset om du eksempelvis har kort, tyndt og fint hår, eller langt, krøllet og tykt hår.

Vores vurdering

Denne bambushårbørste til langt såvel som kort hår er blandt de bedste på markedet, hvilket blandt andet begrundes med dens skånsomme indvirkning, masserende effekt og det praktiske, ergonomiske design. Børsten gør stylingen endnu nemmere og sikrer et professionelt resultat.

Derfor skal du købe produktet

Du kan med god samvittighed overfor både miljøet og dit hårs sundhed købe netop denne hårbørste. Hårbørsten er egnet til mange forskellige hårtyper og er i det hele taget en super god hårbørste til en rigtig god pris.

#5 HH Simonsen The Wet Brush Light Wood – Bedste hårbørste til vådt hår

HH Simonsen The Wet Brush Light Wood

Køb for 115,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Hårbørste til både vådt og tørt hår
 2. Stimulerer hovedbunden
 3. Udfiltrer håret nemt

Egenskaber

HH Simonsen The Wet Brush Light Wood er en såkaldt wetbrush, hvilket vil sige, at du kan anvende den i både vådt og tørt hår uden at skulle bekymre dig om, hvorvidt håret knækker eller spalter.

Børsten kan anvendes i alle hårtyper, herunder både langt hår, kort hår, krøllet hår og extensions. Herudover er den særligt egnet til at rede filtret hår ud samt forebygge statisk elektricitet. Når børsten redes gennem håret er den desuden med til at massere og stimulere hovedbunden, hvilket øger blodcirkulationen og hårvæksten.

Vores vurdering

Børsten er aldeles behagelig at anvende, hvilket blandt andet skyldes at piggene er fleksible, og den har et komfortabelt børstehåndtag. Vi er meget imponerede over, at den udfiltrer og gennemreder håret så ubesværet og smertefrit, uanset hårets tilstand – faktisk vil vi mene, at dette er den bedste hårbørste mod filtret hår, som både kan anvendes i vådt og tørt hår.

Derfor skal du købe produktet

Der findes mange forskellige hårbørster på markedet, men det er de færreste hårbørster, som lever op til denne kvalitet og sikrer så let redning igennem håret som denne. Denne børste er særligt egnet til dig, som vil have fat i en af de absolut bedste wetbrushes på markedet.

#6 HH Simonsen Flex Dry Brush Black – Egnet til styling med føntørrer

HH Simonsen Flex Dry Brush Black

Køb for 149,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. God til styling
 2. Kan bruges i vådt hår og med føntørrer
 3. Nænsom mod hår og hovedbund

Egenskaber

HH Simonsen Flex Dry Brush Black er en børste, der er udviklet til at rede vådt hår, og som er designet med en buet form og fleksible børstepigge, som er længere placeret fra hinanden end almindeligvis. Dette gør den særligt egnet og anvendelig i kombination med en føntørrer.

Fordelen ved at bruge børsten sammen med en føntørrer er, at den gør tørreprocessen hurtigere og samtidig bidrager til stylingen. Børsten kan bruges i alle hårtyper, herunder extensions. Desuden er den aldeles nænsom mod hår og hovedbund, hvor den stimulerer hårrødderne og bidrager til hurtigere hårvækst.

Vores vurdering

Vi vurderer denne hårbørste som værende blandt de bedste børster, der kan bruges med en føntørrer. Hårbørstens design er særligt udviklet til netop denne proces og gør både styling nemmere, sjovere og mere professionel, således at du opnår et flot resultat hver gang.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne hårbørste, hvis du leder efter en børste, som kan anvendes sammen med din hårtørrer og gøre styling endnu nemmere i dagligdagen. Uanset om du leder efter den bedste børste til langt hår eller krøllet hår, eller om du er interesseret i en af de bedste hårbørster til kort hår eller tyndt hår, så vil du kunne få glæde af dette produkt, som netop kan anvendes i alle hårtyper.

#7 Tangle Teezer Wet Detangler Hairbrush Large – Hårbørste med stort børstehoved

Tangle Teezer Wet Detangler Hairbrush

Køb for 99,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. To forskellige længder børstepigge
 2. Kan bruges i badet
 3. Effektiv mod filtret hår

Egenskaber

Tangle Teezer Wet Detangler Hairbrush Large er en stor hårbørste, som virker effektivt og skånsomt i alle typer hår. Piggene på hårbørsten er to forskellige længder, hvilket sikrer, at alle hår redes ordentligt ud, mens hår og hovedbund bliver masseret.

Denne hårbørste kan bruges i bad, da den er vandtæt, og den er således både udviklet til brug i tørt og vådt hår. Hårbørsten modvirker effektivt filtret hår og efterlader håret med en fin glans. Desuden gør hårbørsten det ekstra nemt at udrede kraftigt, stort og krøllet hår grundet dens store børstehoved.

Vores vurdering

Tanngle Teezer står bag denne fremragende og anbefalelsesværdige hårbørste. Først og fremmest er det store børstehoved en af de centrale fordele ved denne børste, der gør enhver type hår nem at rede igennem, og herudover er det et stort plus, at den så smertefrit kan modvirke filtret og uglet hår.

Derfor skal du købe produktet

Denne børste kan anvendes i alle hårtyper og egner sig derfor først og fremmest til dig, som foretrækker en børste med stort børstehoved, uanset din hårtype. Derudover anbefales den i særdeleshed til dig, som har meget tykt eller stort hår, da det store børstehoved netop kan gøre børsteprocessen nemmere og mere behagelig.

#8 So Eco Biodegradable Detangling Brush – Skånsom og blid mod dit hår

So Eco Biodegradable Detangling Brush

Køb for 59,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Effektiv og nem frisering
 2. Fleksible pigge med kugleender
 3. Bæredygtig hårbørste

Egenskaber

So Eco Biodegradable Detangling Brush er en børste med specialudviklede børstepigge og bløde kugleformede ender på piggene, som ikke skader eller hiver i håret, når du friserer med den, men derimod sikrer en skånsom og blid behandling af dit hår.

Hårbørsten har et innovativt design og er lavet af genbrugsmaterialer, som er biologisk nedbrydelige og gør produktet til et miljøvenligt alternativ til mange andre børster på markedet. Ligeledes er emballagen skabt på baggrund af bæredygtigt materiale og miljøbevidste principper.

Vores vurdering

Denne hårbørste er et godt valg, da den både er baseret på bæredygtigt genbrugsmateriale, som er biologisk nedbrydeligt, samtidig med at den er nem at anvende og på kort tid bidrager til flot styling af håret. Desuden er den aldeles komfortabel at benytte.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du både vil behandle dit hår og miljøet godt, så er denne børste en oplagt mulighed for dig. Her får du netop en super god børste, som faktisk er blandt de bedste bæredygtige børster til prisen, og som endvidere gør frisering nemmere og mere effektiv.

#9 Philip Kingsley Ventileret Padlebørste – Bedste hårbørste til langt hår

Philip Kingsley Ventileret Padlebørste

Køb for 179,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Særligt egnet til langt hår
 2. Afrundede børstehår
 3. Anti-elektrisk

Egenskaber

Philip Kingsley Ventileret Padlebørste kan benyttes i alle hårtyper uanset tekstur og længde, og i denne sammenhæng er det vigtigt at understrege, at børsten særligt har vist sig at være effektiv til brug af personer med langt hår. Ydermere har denne børste en anti-elektrisk effekt, hvorved den modvirker, at håret bliver statisk.

Hårbørsten er udstyret med afrundede børstehår, som børster/reder håret skånsomt og er blid mod hovedbunden, således at du hverken risikerer at den river dig i håret eller kradser hårbunden. Der er desuden en tilpas afstand mellem børstehårene, hvilket sikrer effektiv og blid frisering af håret.

Vores vurdering

Dette er en af de bedste hårbørster, som vi har testet, og som kan anvendes i alle hårtyper. Vi kan på det varmeste anbefale den til brug i langt hår, hvor vi desuden har erfaret, at den bidrager til styrkelse af håret og dets sundhed.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du er på udkig efter en ventileret padlebørste af høj kvalitet. Vi er sikre på, at du vil blive glad for produktet, som grundet dens blide og effektive virkning på håret er blandt de bedste, vi har testet, som er tilgængelige på det danske marked.

#10 Zenz Bamboo Combi Hårbørste – Børste mod kruset hår

ZENZ - Bamboo Combi Hårbørste

Køb for 219,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Velegnet mod kruset og elektrisk hår
 2. Giver håret fugt
 3. Ionladede børstepigge

Egenskaber

Zenz Bamboo Combi Hårbørste er fremstillet af bambus samt vildsvinehår og ionladede pigge. Børstens vildsvinehår bidrager til at rede igennem hårene, massere hovedbunden og fjerne hårolie, således at den plejende olie fordeles i hårstråene samt spidserne og dermed giver glans og fugt.

Denne børste kan bruges i tørt og vådt hår, og den er særligt brugbar til personer med mellemlagt til langt hår. Yderligere anbefales børsten til personer med tykt hår. Børsten modvirker desuden effektivt kruset og elektrisk hår, men er ikke egnet til føntørring.

Vores vurdering

Kombinationen af svinehår og ionladede pigge gør denne børste til en af de bedste, der kan frisere hår. Vi er vilde med den måde, hvorpå hårbørsten formår at gendanne hårets sundhed og balance ved blandt andet at sikre en optimal fordeling af hårolien i hårlængderne og -spidserne uden at give et fedtet udtryk.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne børste, hvis du leder efter en hårbørste med vildsvinehår og ionladede børstepigge, der kan bruges til styling af dit hår. Samtidig er produktet for dig, som har stort fokus på og respekt for vores miljø, da den netop er skabt på baggrund af miljøvenligt materiale fra blandt andet bambus.

Hvilken hårbørste er bedst?

Du er formentlig interesseret i at finde ud af, hvilken hårbørste som er den bedste hårbørste, siden du er havnet på lige netop denne side. Den bedste hårbørste for dig er først og fremmest den, som passer til dit hår, og dernæst er det essentielt, at den har et praktisk og komfortabelt design, at piggene er fleksible samt at den kan understøtte dit hårs naturlige sundhed.

For at finde frem til lige netop denne børste, vil vi anbefale dig at anvende vores guide ovenfor. Vi har udarbejdet ovenstående “bedst i test”-hårbørste guide, som netop giver dig svar herpå, idet den indeholder en oversigt over de 10 bedste hårbørster samt vores anmeldelser heraf, så du kan finde frem til hvilken hårbørste, som passer til lige præcis dig og dit hår

Forskellige typer hårbørster

Der findes et væld af forskellige hårbørster, som egner sig til forskellige formål, hårtyper og hårlængder. Der findes eksempelvis særlige hårbørster til tyndt eller tykt hår samt til kort eller langt hår. Du kan ligeledes købe en særlig børste til filtret hår eller en børste til krøllet hår.

Eksempelvis kan en såkaldt rundbørste være egnet til dig med kort hår, som ønsker ekstra fylde, idet en rundbørste netop kan bidrage hertil. Har du meget fint hår, da vil det være fordelagtigt at anvende en god børste, som børster på skånsom vis – eksempelvis en wetbrush, der mindsker risikoen for at håret knækker, når det er vådt.

Har du derimod krøller og langt hår, da vil en bred, pladebørste være særligt gavnlig for dig. Har du brug for en børste der er god mod hovedbunden, findes der også en god hovedbundsbørste til det formål.

Desuden er markedets hårbørster lavet af forskellige typer materiale, hvoriblandt det eksempelvis er populært at anvende en børste med vildsvinehår samt en børste hvor piggene er ionladede.

Hvilken hårbørste skal jeg vælge? Det spørger du nok dig selv om, når du overvejer at vælge en hårbørste. Du skal vælge den der passer til dig og din hårtype.

FAQ

🌟 Find din nye lækre hårbørste lige her med vinderen fra GHD

Vi har lavet testen for dig, så du slipper for at prøve en masse. Se hele testen og find din nye fantastiske mascara her og læs alle vores test af 10 lækre hårbørster.

📊 Giv din mening og deltag i næste test

Vi søger altid nye medlemmer i vores community. Er du interesseret i Hair & Beautys website? Så kan du være vores næste tester.

✅ Hvilken hårbørste er bedst?

Læs hele vores bedst i test og anmeldelse af hårbørster her på siden. Vi har udvalgt top 10 på markedet netop nu og testet dem mod hinanden.

Artiklen blev publiceret d. marts 17, 2021 af Liva og senest opdateret d. februar 17, 2023 af Liva