Bedste barbermaskine test

Bedste barbermaskine test guide (2024) – Barbermaskiner til skæg og følsom hud

Artiklen er senest opdateret d. januar 7, 2024 af Liva

Vores team har gjort det igen. Vi har lavet den bedste barbermaskine guide til 2024 produkter og fundet den ultimative maskine på markedet blandt alle de maskiner. Du finder ikke bare en samling dyre produkter, men et stærkt udvalg fra et bredt sortiment i forskellige pris- og kvalitetsklasser.

Prisen hænger ikke altid sammen med kvalitet og derfor måtte vi teste en del forskellige produkter i vores barbermaskine test.

Testen startede med en grundig research af de mest populære barbermaskiner blandt danske mænd. Vi samlede de 10 mest købte og populære på de store webshops, fik dem tilsendt og har gennemgået en grundig omgang test på både os selv og vores testpanel.

Vi fokuserer denne barbermaskine test på 4 overordnede områder:

✅ Barbering tæthed og effektivitet
✅ Driftstid og ladetid
✅ Indstillingsmuligheder og egenskaber
✅ Look and feel

Så hvis du også synes, at det at vælge maskine blandt tusindvis af barbermaskiner kan være lidt af en jungle, så læs mere af vores test, så du kan finde frem til det rette valg for dig og dit skæg.

Hvilke barbermaskiner er bedst i test?

 1. Braun Serie 9 Barbermaskine 9380cc (Vinder af barbermaskine test)
 2. Braun Serie 9 Barbermaskine 9345S
 3. Philips SP9860/13 Prestige
 4. Philips Serie 9000 Barbermaskine S9031/12
 5. Braun Shaver Series 3 Limited Edition 3020s (Bedst til prisen)
 6. Braun Serie 9 Gold Edition Barbermaskine 9299s
 7. Panasonic Barbermaskine Wet & Dry
 8. Braun Serie 7 Barbermaskine 7865cc
 9. Philips Series 5000 AquaTouch S5400/06
 10. Braun Serie 7 Barbermaskine 7790cc

#1 Braun Serie 9 9380cc Barbermaskine – bedst i test

Braun Serie 9 9380cc Barbermaskine

Køb til 2.257,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Medfølgende hygienisk lade- og rensestation
 2. 100% Vandtæt
 3. Hele fire skæreelementer

Egenskaber

Brauns 9380cc barbermaskine er designet med hele fire skæreelementer inklusiv to midtertrimmere, som sørger for at alle hårstrå fjernes samtidig med, at huden efterlades blød.

Denne barbermaskine er altså en barbermaskine der kan give dig både en effektiv, tæt og nænsom barbering.

Det skyldes det fleksible 10D-hoved, soniske mikrovibrationer samt et hudbeskyttende element skånsom mod huden, som sammen skaber et perfekt resultat. Derfor er den særligt egnet til tør hud eller irriteret hud.

Maskinen tilpasser sig ansigtets konturer samt din skægtæthed, hvilket efterlader et præcist og ensartet resultat i hele ansigtet.

Der medfølger desuden en rense- og opladningsstation, som sørger for, at din barbermaskine altid er rengjort, opladt og klar til brug hver eneste dag.

Batteritiden er ca. en 1 time hvilket betyder, at du kan pakke den medfølgende rense- og opladningsstation væk sommetider, hvis ønsket.

Vores vurdering

Denne Braun barbermaskine er uden tvivl en af de bedste barbermaskiner på markedet.

Helt generelt mener vi ikke, at man går galt i byen med en Barbermaskine fra Braun, men denne barbermaskine bare en kategori for sig, og den absolut bedste blandt de testede barbermaskiner.

Maskinen giver blandt andet en yderst tæt barbering, og kan bruges igen og igen uden at skulle rengøres og lades manuelt grundet den medfølgende rense- og ladningsstation.

Derfor skal du købe Braun Serie 9 9380cc barbermaskinen

Du skal købe denne Braun barbermaskine Series 9, hvis du ønsker en af de absolut bedste barbermaskiner på markedet, som både giver et perfekt resultat samtidig med at være yderst skånsom barbering for huden.

#2 Braun Series 9 9345S Barbermaskine

Braun Series 9 9345S Barbermaskine

Køb til 2.859,95 kr. hos Gucca.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Vandafvisende
 2. Trådløs – Medfølgende opladningsstation
 3. Fem skærelementer for en perfekt barbering

Egenskaber

Denne barbermaskine er en del af Brauns effektive serie 9. Braun Series 9 9345S barbermaskinen har hele fem skæreelementer, som gør at den kan fjerne flere hårstrå på en gang for en hurtigere og mere effektiv barbering.

Maskinen giver altså en god og tæt barbering, og er desuden særligt skånsom mod huden grundet de soniske vibrationer, hvorfor denne barbermaskine også er velegnet til irriteret hud.

Denne maskine er trådløs, lades op på ca. 45 minutter, og battertitiden er ca. 60 minutter. Barbermaskinen kan bruges til både tør og våd hud.

Vores vurdering

Vi er meget begejstrede for denne barbermaskine. Den sikrer en tættere barbering end mange andre barbermaskine på markedet, men uden at gå på kompromis med skånsomhed. Det er en rigtig god maskine, der kan det kan skal – og mere til selv hvis du lider af tør hud.

Derfor skal du købe Braun Series 9 9345S barbermaskinen

Hvis du er på udkig efter en af de bedste barbermaskiner på markedet, men ønsker en lidt billigere priskategori end bedst i test maskinen, så skal denne Braun barbermaskine Series 9 være din nye maskine.

#3 Philips Barbermaskine Shaver S9000 Prestige

Philips Barbermaskine Shaver S9000 Prestige

Køb til 3073,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Barberer lige så tæt som en skraber
 2. Nem at rengøre
 3. Ledningsfri brug op til 60 minutter (45 minutter ladetid)

Egenskaber

Philips Shaver S9000 Prestige barbermaskinen er en af de bedste barbermaskiner af dem fra Philips. barbermaskinen glider nemt over huden og med de fleksible 360-D+-hoveder, sikres en lige så tæt barbering som var det med skraber. Dette er altså en barbermaskine der kan fjerne selv de mindste skæghår.

Det er desuden muligt at tilpasse barbermaskinen mellem tre hastigheder således, at barberingen bliver præcis som du ønsker.

Rengøring af maskinen bliver heller ikke nemmere grundet den specialdesignede indvendige beholder som kan åbnes og blot skylles under rindende vand.

Denne barbermaskine er rigtig god til både våd og tør brug, hvilket betyder at du kan barbere dig med skum eller bruge den under bruseren.

Vores vurdering

Denne barbermaskine er en god all-around barbermaskine grundet dens mange muligheder for forskellige indstillinger. Den kan blandt andet bruges både på tør og våd hud samt justeres i hastighed.

Barbermaskinen fra Philips giver desuden et rigtig godt resultat hver gang hvad end du har korte eller længere skæghår, som skal barberes.

Vi er desuden vilde med, at maskinen blot rengøres under rindende vand så der ikke skal bruges en masse tid på rengøring, men så kan man fokusere på barbering.

Derfor skal du købe Philips Barbermaskine Shaver S9000 Prestige

Denne barbermaskine skal være den nye barbermaskine, hvis du er på udkig efter en en af de bedste Philips maskine, som kan give et helt tæt resultat hver gang.

#4 Philips Serie 9000 Barbermaskine S9031/12

Philips Serie 9000 Barbermaskine S9031/12

Køb for 1.499,- kr. hos Coop.dk

Fremhævede egenskaber

 • V-formede præcisionsblade der bevæger sig i 8 forskellige retninger
 • Fungerer perfekt til både våd og tør barbering
 • Har Philips patenterede barberblads system V-Track til hårstrå i alle retninger

Egenskaber

Denne barbermaskine har noget af Philips mest avancerede udstyr til barbermaskiner grundet de V-formede præcisionsblade der kan bevæge sig i otte forskellige retninger og V track.

Displayet er blandt andet lækkert og intuitivt, som giver mulighed for en del forskellige indstillings funktioner, som gør at du nemt kan skræddersy barbering efter intensitet og følsomhed.

Oplade Systemet kommer med to forskellige indstillinger. Fuld opladning i en time og få brugstid på 50 minutter, eller vælg en speed-opladningen, som giver brugstid til en enkelt barbering i sidste øjeblik. Kan f.eks. anvendes, hvis maskinen har været glemt at blive sat til opladning.

Vores vurdering

Philips Serie 9000 Barbermaskine er en stærk runner op til vores store barbermaskine test som er lavet på de bedste barbermaskiner på markedet. Denne funktionsdygtige og cool barbermaskine med patenterede teknologi som gør det muligt at fange de mindste hårstrå, gør maskinen utrolig lækker og nem at anvende.

Kæmpe anbefaling fra redaktionen og os der testede den. En favorit i vores testede barbermaskiner. Selve maskinen giver en glat og tæt barbering uden det mindste hudirritation.

Den er vandtæt, så du kan anvende den både i badet, under bruseren eller til tør barbering. Det er altså en god ide at købe denne, hvis dine behov til barbering ændrer sig sommetider.

#5 Braun Series 3 Shaver Limited Edition 3020s – Bedst til prisen!

Braun Shaver Series 3 Limited Edition 3020s

Køb til 499,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Hurtig og komfortabel barbering
 2. Medfølgende rejsetaske
 3. Vandtæt barbermaskine

Egenskaber

Denne model fra Braun er en del af Braun Series 3. Den er designet med MicroComb teknologi, som sikrer en tættere barbering, og giver et rigtig godt resultat.

Desuden sikrer teknologien en meget komfortabel barbering, hvilket giver blød hud trods jævnlig brug.

Braun Series 3 barbermaskinen har desuden en god ydeevne, der med sine tre skæreelementer, glider nemt hen over ansigtet grundet, da hovedet former sig efter konturerne i dit ansigt.

Braun Series 3 barbermaskinen tager ikke lang tid at tage op, da den medfølgende oplader lader maskinen op på kun 1 time.

Der følger desuden en rejsetaske med ved køb af denne maskine, så du nemt kan transportere den med til hver dags brug.

Vores vurdering

Denne Braun Series 3 barbermaskine er en af de mere budgetvenlige barbermaskiner i vores test, men det gør den bestemt ikke dårlig trods den bedste pris. Barbermaskinen har tre fine skæreelementer, som giver en rigtig god og jævn barbering.

Den kan dog ikke hamle op med de barbermaskiner med hhv. fire og fem skæreelementer, men til prisen, så er denne Braun Series 3 en god barbermaskine, der kan opfylde et hverdagsbehov for barbering.

Derfor skal du købe Braun Series 3 Shaver Limited Edition 3020S

Braun Series 3 barbermaskine er et budgetvenligt valg, som ikke går på kompromis med kvalitet. Du skal derfor vælge denne Braun Series 3, hvis du vil have en god maskine til den bedste pris (budgetvenlig)

#6 Braun Serie 9 Gold Edition Barbermaskine 9299s

Braun Serie 9 Gold Edition Barbermaskine 9299s

Køb for 1.945,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 • Maskinen har vundet utallige test og anses som Brauns bedste (af Braun selv)
 • AutoSense teknologi til at barbere flere skæg med et stryg
 • Vandtæt og designet til at holde mindst 7 års hårdt brug

Egenskaber

En 100% vandtæt barbermaskine designet til at holde i op til 7 år og en trimmer forstærket med titaniumbelægning. SyncroSonic teknologi med 40.000 tværgående beskæringer pr. minut. Beskyttende SkinGuard funktion som glatter huden ud for en enestående barberingoplevelse.

MicroMotion kombineret med MacroMotion for maksimal tilpasningsevne i ansigtet, hvilket blandt andet giver meget mere hudkontakt for en mere grundig barbering end almindelige barbermaskiner.

Vores vurdering

Okay, maskinen er godt nok smedet ind i guld (belægning), men denne version er et must-have for den kræsne forbruger. Deres bedste barbermaskine i et cool design, som gør den umådelig fed at se på og giver den bedste barbering du kan ønske dig.

Vi synes dog ikke, at prisen nødvendigvis retfærdiggøres, men det er da en af de bedste maskiner man kan få på markedet. Maskinen passer bedst til den yderst kræsne og bevidste forbruger.

De forskellige funktioner som verdens stærkeste Sonic-teknologi og en intelligent AutoSensing-motor til at barbere mere skæg i et enkelt tag end nogen anden barbermaskine.

Derfor skal du købe Gold Edition Braun maskinen

Alt sammen egenskaber som gør den til vores bedste valg på listen. En dyr maskine, men helt klart pengene værd – hvis du går efter det bedste på markedet. Så kan du ikke få nok blær, skal du gå efter denne maskine.

#7 Panasonic Barbermaskine Wet & Dry

Panasonic Barbermaskine Wet & Dry ES-RT87-S503

Køb for 1.299,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 • En skægtrimmer, der giver en tæt og skånsom barbering
 • Fuld funktionsdygtig lade og rensestation for daglig optimering af maskinen
 • Dobbeltfunktion der sørger for at hårene bliver afskåret helt inde ved hårrødderne

Egenskaber

Det 3-bladede folieskær med nanobelagte overflade og justerbart bevægelige hoved, gør blandt andet maskinen let at anvende til enhver kontur i ansigtet. Oplades til fuld opladning på bare 1 time og holder i hele 54 minutter på fuld opladning.

Wet & Dry maskinen har et lækkert LED display der viser hvor meget batteritid der er tilbage. Kan anvendes både til våd og tår hud, så den kan tages med under bruseren. Automatisk rengørring og opladestation medfølger, så maskinen altid er klar og lækker til anvendelse.

Vores vurdering

En elektrisk barbermaskine der viste sig fra sin bedste side da vi testede den. Klar favorit grundet vandtætheden, så du kan bruge den i badet, men stadig ikke helt skarp nok til at slå de andre i topklassen – generelt.

En anbefalelsesværdig maskine, der er lækker at bruge og kan især anbefales til manden der foretrækker at barbere sig under bruseren, da du kan bruge den alle vegne.

#8 Braun Series 7 7865cc Barbermaskine

Braun Serie 7 Barbermaskine 7865cc

Køb for 1.799,- kr. hos Coop.dk

Fremhævede egenskaber

 • 5 fede funktioner, som gør maskinen nem at bruge selv på vanskelige områder
 • Kommer med top hygiejnisk rensestation til nem rengøring
 • Variable indstillinger fra følsom til intens barbering

Egenskaber

De fire specialiserede skæreelementer i hovedet af denne barbermaskine, er designet til at nå besværlige områder for normale barbermaskiner som f.eks. under næsen og sikrer en tæt barbering. Den kommer med en top lækker rensestation, som automatisk renser og smører maskinen efter hvert brug. Maskinen holder i 50 minutter og er også vaskbar under vand.

Hurtig opladningstid på bare 1 time og holder i 50 minutter, perfekt til en weekend tur eller en uge på forretningensrejsen. Med det smalle hoved, er den super manøvredygtig og let at håndtere.

Vores vurdering

Den nemme rensestation gør at det føles som en ny barbermaskine hver eneste dag. Det specielle design giver en tæt og lækker barbering og går barbermaskinen til noget unikt. En top klasse contender i vores barbermaskine test og er helt klart pengene værd.

Braun Series 7 maskinen føles meget rar i hånden og dens lydsvage brummen går den dejligt behagelig at anvende – både tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

Du skal købe denne nye barbermaskine fra Braun, så du kan få en god barbering hver dag, og med de 50 minutter brugstid, kræves sjælden opladning.

#9 Philips Series 5000 AquaTouch S5400/06

Philips Series 5000 AquaTouch S5400/06

Køb til 704,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Oplader på 60 minutter
 2. Kan bruges til enhver spænding i verden
 3. To års garanti

Egenskaber

Dette er en elektrisk barbermaskine fra Philips, som med AquaTouch teknologi beskytter huden samtidig med at give en god og tæt barbering.

Barbermaskinen fra Philips lader op på kun 60 minutter, hvilket giver en brugstid på hele 45 minutter svarende til ca. 15 barberinger.

Philips maskinen er desuden vandtæt, hvilket gør at den kan bruges både foran spejlet, men kan også bruges i badet.

Vores vurdering

Af alle de forskellige barbermaskiner vi har testet, så lander denne bmaskine fra Philips desværre i bunden. Det betyder dog ikke, at det er en dårlig maskine, men vi synes bare ikke, at den hamler op med de øvrige barbermaskiner.

Denne barbermaskine gør det muligt at få et fint resultat ved din barbering hver dag, da den kan anvendes både foran spejlet og i badet. Det er dog ikke den bedste på markedet.

Derfor skal du købe Philips Series 5000 AquaTouch S5400/06

Du skal købe denne Philips maskine, hvis du er på udkig efter en god barbermaskine, som kan få et fint resultat hver gang, og samtidig er på udkig efter en billig barbermaskine.

#10 Braun Serie 7 Barbermaskine 7790cc

Braun Serie 7 Barbermaskine 7790cc

Køb til 1.037,- kr. hos Proshop.dk

Fremhævede egenskaber

 • Tilpasser sig efter skægget når du bruger barbermaskinen
 • Speciel Sonic teknologi og kommer med Brauns smarte Clean & Charge station
 • Integreret præcisionstrimmer giver rigtig god og præcis barbering

Egenskaber

Patenteret Sonic teknologi som aflæser og tilpasser skægget. Teknologien aflæser skæggets tæthed og skruer op for maskinkraft hvis det er nødvendigt. Den alkoholbaserede Clean & Charge station rengør maskinen på en hygiejnisk og nem måde. Den smører ligeledes og oplader maskinen og gør den konstant klar til brug.

Kan anvendes både til våd og tør brug, uden at tabe kraft med det vandtætte barberkniv. Skæret er designet til at holde i op til 7 år. Opladetid er cirka 1 time og giver 45 minutter aktiv brugstid.

Vores vurdering

Maskinen er en fantastisk all-round barbermaskine, men rammer ikke toplisten som bedst i test barbermaskine. Dog er den kommet ind på en flot femteplads, da det er en stabil barbermaskine som yder godt både til våd og tør barbering, og især Clean & Charge stationen trækker op.

Vi har testet maskinen grundigt og finder den utroligt behagelig at barbere med. Med nænsomme strøg er barbermaskinen fantastisk til mænd mere mere følsom hud. Samtidig er dens sonic teknologi velegnet til mænd, der har ulige skægvækst på tværs af ansigtet.

Hvad gør en barbermaskine god?

Det er naturligvis individuelt for dig, hvad der gør en barbermaskine god, men der er dog nogle forskellige faktorer, som vi hos Hair-Beauty mener gør en barbermaskine virkelig god. Vi mener, at en god barbermaskine bør være ledningsløs og genopladelig med et skarpt batteri, der ikke mister power under barbering. Derudover mener vi, at barbermaskinen skal have skarpe skær, så den klipper alle skægstubbe uden hverken at irritere eller rive i huden eller håret.

Derudover er der naturligvis en lang række features, som vi har kigget på i vores udvalgte barbermaskiner. Men hvilke funktioner er egentlig vigtigst, og hvilke features foretrækker vores forbrugere? Husk, at du altid er velkommen til at kommentere og stille spørgsmål i vores artikel. Vi vil gøre vores bedste for at svare hurtigst muligt.

De bedste barbermaskiner klarer alle vores krav og mere til. I selve testen af de forskellige shavere kan du læse, hvilke barbermaskiner der gør det godt, og hvilke der gør det knap så godt. Der er naturligvis forskel på, hvilke barbermaskiner der er gode til forskellige mænd og hudtyper. Der er eksempelvis forskel på barbermaskiner til eksempelvis sart hud og normal hud. Der er også forskel på, hvilke barbermaskiner, der giver en tæt barbering i forhold til ansigtets konturer og meget mere.

Læs alle vores anmeldelser her i testen, og find din nye barbermaskine.

Hvor ofte skal man vedligeholde sin barbermaskine?

En barbermaskine skal naturligvis vedligeholdes, men ikke så ofte som du måske går og tror. Du behøver eksempelvis ikke at rengøre din barbermaskine hver dag, men det er dog nødvendigt, at du rengør din barbermaskine ugentligt. Der er er dog forskel på barbermaskiner, men mange af dem er faktisk efterhånden selvrensende og selvslibende. 

Ikke desto mindre er en velholdt barbermaskine en ren fornøjelse at anvende og af den grund alene er det en god idé at svinge rensebørsten. Der findes i dag mange barbermaskiner med en rensestation, som samtidig oplader. Leder du efter den ultimative komfort i forhold til vedligeholdelse af din barbermaskine, så skal du vælge en sådan barbermaskine. Disse barbermaskiner er dog ofte lidt dyrere, men hvis du spørger os, er de bestemt pengene værd. Så hvis dit budget tillader det, kan vi varmt anbefale det.

Hvis du er på udkig efter den bedste hårtrimmer, har vi også lavet en test, der afprøver og tester hårtrimmere. 

Hvordan har vores eksperter grebet barbermaskinetesten an?

Da vi startede vores research om de bedste barbermaskiner på det danske marked, kiggede vi først og fremmest på de mange forbrugeranmeldelser, der findes på internettet. Der findes allerede en hel del research, og der er allerede lagt mange mandetimer i at finde de forskellige barbermaskiner, der klarer testen om at klippe dit skæg og give dig en tæt barbering uden at genere sart hud.

Der findes rigtig mange krav til den perfekte barbermaskine, og alle mænd har selvfølgelig deres egne præferencer. Nogle vil have en barbermaskine, der følger ansigtets konturer, andre vil have en knivskarp og tæt barbering, mens nogle helst vil have en billig barbermaskine, som kan klare jobbet næsten lige så godt som de dyreste på markedet. 

Derfor valgte vi vores præferencer ud fra en række undersøgelser blandt danske mænd i redaktions omgangskreds i alderen 20-35 år, som vi anser som værende kerneforbrugere og dermed også kernemålgruppen til den perfekte barbermaskine.

Barbermaskine bedst i test kan findes i vores test på følgende egenskaber:

 • Typen af skær (titanium, stål, etc.)
 • Brugstid i antal minutter
 • Tæthed i barbering
 • Ladetid i stikkontakt eller på ladestationen
 • Indstillingsmuligheder
 • Selvrensende funktion
 • Selvslibende funktion
 • Medfølgende udstyr
 • Look og feel af barbermaskinen

Få en hurtigere barbering med en barbermaskine

Før i tiden kunne barbering være noget af et tidskrævende projekt for enhver mand. Går vi langt tilbage i tiden, var det nødvendigt for mænd at gå en tur til barberen for at få en barbering. Vi skal dog helt tilbage til 1901, for at dette var en realitet. I 1901 opfandt Gillette nemlig det, vi i dag kender som skraberen. Det blev dengang kaldt vådbarberingssystem.

Da Gillette kom ud med den banebrydende opfindelse, blev det muligt – og ikke mindst sikkert – for alle mænd at klare barberingen derhjemme, helt uden hjælp fra barberen. Det helt store gennembrud for barbering i hjemmet, kom dog først lidt senere. Gennembruddet kom nemlig, da den elektriske barbermaskine kom på markedet. Nu blev det for alvor nemt og hurtigt at klare barberingen, og samtidig var det også billigere, og resultatet var flot. Nu var der hverken brug for kniv eller barber.

En af de allerstørste fordele ved en barbermaskine er naturligvis, at du kan klare din barbering hurtigt, billigt og effektivt, og risikoen for ulykker er meget minimal. Du kan derudover altid super nemt have din barbermaskine med på farten, så du altid lige kan barbere dig, hvis du har brug for det. Du behøver ikke engang vand eller barberskum, hvilket kun gør barberingen nemmere. 

Undgå rødme og hudirritation med en barbermaskine

Der er rigtig mange mænd, der oplever hudirritation, rødme og andre hudproblemer, hvis de benytter vådbarbering. Det er både irriterende, smertefuldt og bare ikke specielt pænt. Ved vådbarbering fjerner du ikke blot hårene, du fjerner faktisk også de øverste hudlag med din skraber. Derfor er det altså ikke så underligt, at du oplever hudirritation. Og har du travlt, kommer du måske endda til at skære dig.

Dette medfører, at du faktisk blotter din hud for bakterier, og du vil i det hele taget gøre din hud mere sensitiv og udsat. Når du bruger en barbermaskine derimod, reducerer du risikoen for disse negative konsekvenser. En barbermaskine vil nemlig ikke skære på samme måde som en skraber, og derfor tager den ikke din hud med på farten. 

Det resulterer i, at din hud altså er mere intakt efter barbering, hvilket medfører, at risikoen for infektion og irritation er stærkt reduceret. Derudover er du fri for rifter og sår. I stedet for du en lækker blød hud og et flot resultat. 

Brug af produkter og barbermaskine

På trods af ovenstående er der nogle få tilfælde, hvor en barbermaskine faktisk kan give irritationer i huden, og derfor kan det være en fordel at bruge nogle produkter i forbindelse med din barbering. Eksempelvis er det en god idé at bruge en god ansigtsvask/cleanser inden barbering. På den måde er du sikker på, at din hud er renset, ren og fri for bakterier og snavs. Snavs kan nemlig godt skabe irritation i huden, og derfor kan det være en fordel at bruge en rens inden barbering.

Når du er færdig med barberingen, er det en god idé at bruge enten en fugtighedscreme eller en aftershave. Her kan du eksempelvis bruge produkter med aloe vera eller andre beroligende ingredienser.

Hvilken barbermaskine skal jeg vælge?

Som udgangspunkt findes der to typer barbermaskiner. Der findes den med tre runde hoveder med foil-teknologi, og så findes der den med to eller ét langt hoved med foil-teknologi. Men de to typer kan godt komme i forskellige varianter. Du kan for eksempel få barbermaskiner med stødafdæmpning, udskiftelige hoveder og varierende klippeteknologier. Du får også barbermaskiner, der har multifunktioner og eksempelvis kan bruges som både hårtrimmere, barbermaskiner og skægtrimmere.

Du skal naturligvis vælge den barbermaskine, der passer bedst til dine behov. Det kan være, at det er vigtigt for dig at have en vandtæt barbermaskine. De fleste barbermaskiner er ikke vandtætte, men du kan som oftest skylle hovedet for snavs og hår. Men der findes også vandtætte barbermaskiner. Mange barbermaskiner kan desuden bruges med barberskum, hvilket er med til at reducere irritation.

Det kan også være, at du har behov for en barbermaskine til at klippe dig skaldet. Mange barbermaskiner kan faktisk godt bruges på hovedbunden, når du først har klippet håret helt ned.

Det kan også være, at det er vigtigt for dig, at du har en barbermaskine uden ledning. I dag er rigtig mange barbermaskine uden ledning, da dette er mere brugervenligt, og det er bare langt nemmere. Mange barbermaskiner kan faktisk holde strøm i minimum en time.

Du får i dag også mange barbermaskiner med et præcisionsblad. Dette er som regel en del af trimmeren, så du nemt kan gemme det væk, når du ikke bruger det. En præcisionstrimmer er særligt ideelt til eksempelvis bakkenbarter, men du kan også bruge den i eksempelvis nakken.

Derudover kan du overveje, om du har behov for en skægtrimmer eller en barbermaskine. Barbermaskiner er udviklet til glatbarbering, mens en skægtrimmer giver dig mulighed for at klippe dit skæg på en bestemt længde. Det kan også være, at du elsker variation, og derfor har du måske for både en barbermaskine og en skægtrimmer.

Sådan barberer du dig med en barbermaskine

Det er heldigvis forholdsvis nemt at bruge en barbermaskine. Når du bruger en barbermaskine med roterende skær, bevæger du maskinen rundt i cirkelbevægelser. Hvis din model har parallelle skærehoveder, skal du bruge den på samme måde som en traditionel barberskraber. Her skal barberingen ske mod vækstretningen i en 90 graders vinkel på ansigtet.

Som regel er det ikke nødvendigt at bruge skum eller gel, men med nogle barbermaskiner har du muligheden for det. Nogle barbermaskiner er desuden vandtætte og kan bruges til vådbarbering.

Som allerede nævnt er det en god idé at bruge en rens inden barbering og en fugtighedscreme eller aftershave efter barbering. Dette er med til at reducere risikoen for irritation.

Husk desuden at anvende den rette teknik og indstilling. Er din hud eksempelvis sensitiv, har du på mange barbermaskiner mulighed for at indstille den til sensitiv hud, som er mere skånsom ved huden. 

Sådan plejer du din hud efter barbering

Vi har allerede været en del inde på det, men lad os alligevel tage et kig på det. Som nævnt bør du bruge en rens inden barbering for at sørge for, at din hud er ren og fri for snavs. Derudover bør du ikke bruge sæbe til barbering, idet sæbe udtørrer huden, og det er ikke beregnet til barbering. Brug i stedet for barberskum, da det er langt mere skånsomt. 

Hvis du bruger aftershave, så sørg for at vælge en uden alkohol. Derudover er den en god idé at anvende en fugtighedscreme efter barbering. Sidst, men ikke mindst er det en god idé ikke at barbere dig alt for ofte. Giv din hud mulighed for at hvile.

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber en barbermaskine?

Når du skal ud at investere i en barbermaskine, er der et par ting, du med fordel kan overveje. Du kan blandt andet overveje følgende:

 • Skal din barbermaskine have præcisionsblade?
 • Skal din barbermaskine være vandtæt?
 • Skal din barbermaskine være med eller uden ledning?

Dette er de vigtigste overvejelser at gøre dig, så du er sikker på, at du kommer hjem med den rigtige barbermaskine.

FAQ

❓ Hvilken barbermaskine er bedst?

Det er svært at sige. I sidste ende afhænger det nemlig af lige præcis dine behov og din hud. Du skal vælge den barbermaskine, der passer bedst til dig.

❓ Hvordan vedligeholder jeg min barbermaskine?

Her vil vi anbefale, at du følger produktets vejledning, men som tommelfingerregel bør du rengøre din barbermaskine én gang om ugen og tømme den for hår efter hver barbering.

❓ Hvordan undgår jeg hudirritation, når jeg bruger en barbermaskine?

Sørg for at holde din barbermaskine ren, rens din hud inden barbering, undgå sæbe, brug eventuelt barberskum, og brug gerne enten aftershave eller fugtighedscreme uden alkohol efter barbering.

Martin er vores tester af skægtrimmere og andre produkter til mænd. Han var med til at starte hjemmesiden, hvor han har bidraget med talrige artikler og guides til hjemmesiden.