Bedste ansigtsrens test

Bedste ansigtsrens test guide (2024) – Renseprodukter til uren hud

Artiklen er senest opdateret d. januar 7, 2024 af Liva

Din hud bliver på daglig basis udsat for en masse ting, herunder makeup eller f.eks. hver gang du rører dig selv i ansigt med dine hænder. Det bør derfor være en del af din daglige hudplejerutine at bruge en god ansigtsrens.

Udover at dit ansigt selvfølgelig efterlades rent, så mindsker daglig rens af ansigtet også sandsynligheden for bumser og uren hud, da f.eks. døde hudceller fjernes.

Det er dog vigtigt at finde en rigtig god ansigtsrens, som passer til lige netop din hudtype. Vi har gjort det nemmere for dig med denne test, hvor vi giver dig et overblik over forskellige typer ansigtsrens på markedet og hvilken hudtype de fungerer til.

Så læs vores test af ansigtsrens, hvis du vil blive klogere på hvilken ansigtsrens der er den bedste ansigtsrens til din daglige hudplejerutine uanset hvilken type ansigtsrens du er på udkig efter.

Produkter i vores ansigtsrens bedst i test

 1. Clinique Liquid Facial Soap Mild (Testvinder)
 2. Rønsbøl Face Wash
 3. Perricone MD – Blemish Relief Gentle & Soothing
 4. Ecooking Rensegel
 5. Dermalogica Precleanse
 6. Karmameju STAR Age-Defense Micellar Water 02
 7. REN Rosa Centifolia – Hot Cloth Cleanser
 8. Laura Mercier – Balancing Clenansing Gel
 9. Ole Henriksen Find Your Balance Oil Control Cleanser
 10. Purely Professional Facial Cleanser

#1 Clinique Liquid Facial Soap Mild

Clinique Liquid Facial Soap Mild

Køb for 159,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fri for parfume og allergitestet
 2. Mild ansigtsrens
 3. Giver ikke tør hud

Egenskaber

Clinique Liquid Facial Soap Mild er en del af Cliniques 3-trins hudplejesystem, og er det første trin af de i alt tre trin. Den milde ansigtssæbe er udviklet af hudlæger, hvilket gør den særligt velegnet til kombineret hud, eller som f.eks. lider af allergier eller desuden har sart eller følsom hud.

Ansigtssæben renser huden og fjerner døde hudceller således, at huden efterlades ren og frisk og minimerer sandsynligheden for bumser og urensheder.

Da denne sæbe er en del af en 3-trins hudplejerutine kan den med fordel anvendes sammen med de to øvrige renseprodukter, der desuden har eksfolierende effekter. Ansigtssæben gør anbendes to gange daligt – morgen og aften.

Vores vurdering

Clinique er en af de mest populære brands på markdet, og det er bare et mærke man aldrig helt går galt i byen med – og dette gælder også med deres ansigssæbe. Sæben er uden parfume, og efterlader huden helt frisk og ny uden at udtørre.

Produktet fjerner effektivt snavs, og hjælper urenhederne væk. Begejstringen for dette renseprodukt er stor.

Derfor skal du købe Clinique Liquid Facial Soap Mild

Du skal købe denne ansigtsrens, hvis du har sart hud og derfor skal gå efter et parfumefrit produkt men, men ønsker at give de bedste forudsætninger for en sund hud ved brug af den bedste ansigtsvask.

#2 Rønsbøl Face Wash

Rønsbøl Face Wash

Køb for 169,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Ansigtsrens uden parfume og parabener
 2. Kan fjerne makeup
 3. Giver ikke tør hud

Egenskaber

Rønsbøl Face Wash er en vaskegele, som med en skummende effekt fjerner snavs fra ansigtet uden at udtørre huden. Produktet er udviklet med antioxitanten grøn te ekstrakt samt panthenol, som sørger for at efterlade huden fugtet efter brug.

Renseproduktet kan anvendes til alle uagtet din hudtype, men er især god til normal til fedtet hud, og kan desuden anvendes som substitut til makeup fjerner. Det er en af de bedste ansigtsrens til uren hud.

Hertil kommer, at produktet er udviklet uden farvestoffer og desuden produceret i Danmark.

Vores vurdering

Generelt er der tænkt rigtig meget over ingredienslisten på dette produkt, hvilket er en stor fordel. Man ønsker selvfølgelig at give ansigtet de bedste forudsætninger for at holde huden frisk og fri for urenheder samtidig med at holde huden ung og elastisk.

Alt i alt high-end hudpleje der virker.

Derfor skal du købe Rønsbøl Face Wash

Du skal købe dette ansigtsgele, hvis du er på udkig efter et parfume- og parabenefrit produkt, som med en skummende effekt renser og fugter huden.

#3 Perricone MD – Blemish Relief Gentle & Soothing

Perricone MD - Blemish Relief Gentle & Soothing Cleanser

Køb for 295,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fjerner døde hudceller
 2. Blid eksfolierende effekt
 3. Dybderensende

Egenskaber

Hvis du lider af acne eller generelt har uren hud, så er dette et rigtig godt renseprodukt. Det skyldes, at dette produkt effektivt hjælper til at bekæmpe netop de bakterier, som forårsager acne.

Formlen renser altså i dybden, herunder også dine porrer samtidig med, at den fjerner olie og døde hudceller uden at huden irriteres ved daglig brug. Hertil kommer en let eksfolierende effekt, som sørger for at huden udglattes og efterlades blød.

Dette produkt skal tilføjes huden i cirlukære bevægelser, og efterfølgende skylles af med lunkent vand.

Vores vurdering

Det kan virkelig mærkes ved brug af denne rens, at den er rigtig effektiv. Huden føles stram og glat efter brug, og porrer mindskes betydeligt efter meget kort tids brug.

Den meget effektive formel synes vi dog har en let udrørrende effekt på f.eks. tør eller sat hud. Derfor vil vi mene, at den egner sig bedst til en fedtet eller acneramt hudtype, men der er den tilgængæld også “spot on”.

Derfor skal du købe Perricone MD – Blemish Relief Gentle & Soothing

Ansigtsrensen fra Perricone MD kan være den rette for dig, hvis du leder efter en god dybdegående rens, hvor hvert trin bidrager effektivt til din daglige rutine.

#4 Ecooking Rensegel

Ecooking Rensegel

Køb for 129,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. God til fedtet til normal hud
 2. Renseprodukt baseret på skum
 3. Vegansk

Egenskaber

Ecooking Rensegel er et godt renseprodukt, som kan bruges til både fedtet og en normal hudtype. Dette renseprodukt kan bruges hver dag – både om morgenen og aftenen, og skal blot skummes op og efterfølgende skylles af med vand.

Med dens effektive formel fjernes snavs og skidt fra ansigtet men uden at have en udtørrende effekt. Det skyldes, at den indeholder både agurkeekstrakt, E-vitaminer og en række andre milde vaskeaktiver, som alle bidrager til en hud i balance.

Vores vurdering

Vi er vilde med, at dette produkt er baseret på skum. Det giver virkelig en dejlig let følelse i ansigtet ved brug, og det er desuden et kæmpe bonus at det er et vegansk produkt – det er jo noget der bliver vigtigere og vigtigere.

Vi synes desuden, at det er et rigtig godt allround produkt, der kan bruges til at fjerne alt det snavs der har hobet sig op i løbet af dagen.

Derfor skal du købe Ecooking Rensegel

Du skal købe denne rens, hvis du ønsker et vegansk produkt baseret på skum, som renser din hud og efterlader den frisk og lækker.

#5 Dermalogica Precleanse

Dermalogica Precleanse

Køb for 284,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Mild og god til sensitiv til normal hud
 2. Nem at fjerne med vand
 3. God hvad end din hudtype er

Egenskaber

Dermalogica Precleanse er en egentlig en afrensningsolie, som giver næring samtidig med at rense huden i dybden. Denne rens kan bruges til at rense alt fra urenheder og snavs til makeup, og har desuden en positiv effekt på talg fra huden.

Når dette produkt har sørget for at rense huden skal det skylles af med vand. Dette er dog nemt, da olien i dette produkt er vandopløselig, så den bliver nem at fjerne, når den har gjort sit arbejde.

Dermalogica Precleanse er et godt produkt til både tør hud eller normalt hud – Dermalogica mener faktisk, at du kan bruge dette produkt ligegyldigt hvad din hudtype er.

Vores vurdering

Umiddelbart synes vi ikke helt, at dette produkt kan bruges lige gyldigt hvad hudtype man har. Det er en rigtig fin renseolie til fokl, som har tør hud eller en normal hud, men vi mener ikke, at det er det optimale produkt, hvis man har en lidt mere fedtet hudtype.

Det skyldes, at dette produkt er oliebaseret, og huden efterlades derfor endnu mere fedtet, hvis man i forvejen har en let fedtet hudtype.

Derfor skal du købe Dermalogica Precleanse

#6 Karmameju STAR Age-Defense Micellar Water 02

Karmameju STAR Age-Defense Micellar Water 02

Køb for 125,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Kan bruges morgen og aften hver dag
 2. Skal ikke skylles af med vand
 3. Kan bruges til at fjerne makeup

Egenskaber

Karmameju STAR Age-Defense Micellar Water 02 er en god allround ansigtsrens, og er rent faktisk et 3-i-1 produkt, som kan bruges lige meget hvilken hudtype du har – hvad end din hudtype er tør, eller du har en mere fedtet hudtype.

Dette produkt sørger for at rense og nærmest tiltrække olie og snavs fra din hud så den efterlades frisk. Samtidig tones og fugtes huden, hvilket giver et blødt og glat resultat. Denne rens fungerer lidt som en skintonic, hvilket betyder, at du ikke behøver fjerne dette produkt med vand efter brug.

Vores vurdering

Denne cleansing rens har en god affedtende effekt på huden, hvilket gør den god til fedtet hud generelt. Desuden kan den både bruges til at rense huden samt fjerne makeuppen efter en en lang dag uden at klistre på huden bagefter.

Hertil kommer, at denne ansigtsrens er meget drøj i brug, hvilket gør, at den holder længe selvim man bruger den en gang om dagen.

Derfor skal du købe Karmameju STAR Age-Defense Micellar Water 02

Dette renseprodukt kan være det rette for dig, hvis du tidligere har haft gavn af produkterne fra Karmameju, og derfor har nogle fra den øvrige produktlinje, som sammen med denne ansigtsrens giver de mest optimale resultater.

#7 REN Rosa Centifolia – Hot Cloth Cleanser

REN Rosa Centifolia - Hot Cloth Cleanser

Køb for 119,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Effektiv cleansing produkt til kombineret hud
 2. Fjerner effektivt snavs
 3. Særligt god til sensitiv hud og sart hud

Egenskaber

Denne ansigtsrens fra REN skincare Rosa Centifolia er en ansigtsrens, som er god til at rense huden og efterlade et friskt resultat. Modsat mange andre ansigtsrens, så er dette nærmere en rensemælk, som derfor har en lang række fugtgivende effekter på din hud så udtørring modvirkes.

Ogås indholdet af kakaosmør har en positiv effekt på udtørring, og de mange gode ingredienser gør, at denne ansigtsrens kan bruges til forskellige hudtyper – ja faktisk er der ikke den hudtype, som ikke kan bruge detnne ansigtsrens.

Denne ansigtsrens skal påføres tør hud, men husk at vaske produktet af med varmt vand efterfølgende.

Vores vurdering

Denne ansigtsrens er en ansigtsrens i den meget milde ende af skalaen. Den er derfor særligt god til sensitiv hud, da den hverken indeholdoer parfume eller parabener – og det kan godt mærkes, at der ikke er tilføjet en helt masse kemi i ingrediens listen.

Derfor skal du købe ansigtsrens fra REN Rosa Centifolia

Du skal købe dette renseprodukt, hvis du er interesseret i en ansigtsrens, som er velegnet til en sart hudtype men uden at gå på komprimis med at rense ansigtet for det værste snavs.

#8 Laura Mercier – Balancing Cleansing Gel

Laura Mercier - Balancing Gel Cleanser

Køb for 159,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Blødgører og udglatter huden
 2. Giver næring til huden
 3. Særligt god olieret og fedtet hud

Egenskaber

Denne cleansing gel fra Laura Mercier er rigtig god til forskellige hudtyper, men især fedtet hud. Det skyldes, at den har en balancerende effekt der gør, at huden nærmest nulstilles ved brug.

Det er altså en god ansigtsrens, som både udglatter og blødgører din hud samtidig med, at huden tilføres næring. Derudover fjerner dette renseprodukt snavs og renser desuden i dybden.

Vores vurdering

Dette er egentlig en fin ansigtsrens til fedtet hud. Dette renseprodukt efterlader huden ren og lækker, hvis man har tendens til fedtet hud, men desværre kan den godt have en tendens til at udtørrer huden, hvis man ikke har fedtet hud, men end mere normal hudtype.

Derfor skal du købe Laura Mercier – Balancing Cleansing Gel

Du skal købe dette renseprodukt, hvis du har lettere fedtet hud, og er på udkig efter et produkt, der effektivt kan rense dit ansigt.

#9 Ole Henriksen Find Your Balance Oil Control Cleanser

Ole Henriksen Find Your Balance Oil Control Cleanser

Køb for 199,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. God til fedtet eller kombineret hud
 2. Renser i porerne
 3. Løsner hudceller der er døde

Egenskaber

Ole Henriksen Find Your Balance ansigtsrens er en fin ansigtsrens til bumser eller andet, da den er særligt udviklet til fedtet hud som ofte ses mere uren end normal hud. Denne ansigtsrens bidrager til at bringe huden i balance samtidig med at huden renses.

Desuden indeholder denne rens en række forskellige produkter, som bidrager til at rense snavs væk fra ansigtet.

Vores vurdering

Egentlig er effekten af dette cleansing produkt fint, men denne ansigtsrens er dog i den dyre ende, hvis man har tanke på indholdet og antal ml. i dette produkt. Det er dog det vi generelt oplever med Ole Henriksens produktlinje.

Gode produkter, men man betaler i høj grad også for brand. Denne ansigtsrens gør dog hvad den skal; renser huden og efterlader den heller ikke udtørret.

Derfor skal du købe Ole Henriksen Find Your Balance Control Cleanser

Dette produkt er det rette produkt for dig, som bare er vild med Ole Henriksen, og alt det han står for og den kærlighed han lægger i sin produktlinje.

#10 Purely Professional Facial Cleanser

Purely Professional Facial Cleanser 1

Køb for 149,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Skum ansigtsrens
 2. Giver ikke tør hud
 3. Virker beroligende

Egenskaber

Purely Professional Facial Cleanser er en ansigtsrens baseret på skum, som effektivt men skånsomt renser huden fri for snavs og eventuelle rester af makeup.

Ingredienslisten indeholder blandt andet kamille, som har en beroligende effekt på en ellers måske stresset hud. Da denne ansigtsrens er baseret på skum føles den desuden behagelig på huden under rens.

Purely Professional produkterne er udviklet med matraet, at “less is more”, hvilket vil sige, at der ikke er tilsat unødig kemi til produkterne; ingredienslisten skal være gennemskuelig for den bevidste forbruger.

Vores vurdering

Vi er vilde med tankerne bag udviklingen af dette produkt; at “less is more” i forhold til tilsættelsen af divserse kemikalier, men desværre oplevede vi, at dette produkt efterlod hud lidt udtørret. Der skulle derfor en god dag- eller natcreme til efter brug.

Derfor skal du købe Purely Professional Facial Cleanser

Dette produkt kan være det rette for dig, som går efter et renseprodukt uden parabener, parfume, silikone, farve og sulfater.

Hvorfor skal jeg bruge ansigtsrens?

Din hud bliver udsat for en række forskellige faktorer, snavs og skidt på daglig basis, og det er derfor vigtigt at huske at rense dit ansigts – præcis som du ville vaske eller rense hænder og resten af kroppen. Dette er også med til at mindske risikoen for at fedtet eller uren hud. Husk at du ikke bør bruge almindelig sæbe eller bodywash til ansigtet, da det ikke har den rette skånsomhed, som ansigtsrens har.

Mange tror fejlagtigt, at det er nok at de blot renser huden en gang om dagen – og det er ganske vist også bedre end ikke at rense huden, men det bedste er dog, hvis du renser din hud både om morgenen og om aftenen.

Det skyldes, at du om aftenen fjerner maskeup-rester og diverse snavs væk, som har samlet sig i løbet af dagen, og at du om morgenen fjerner sved du har produceret i løbet af natten samt eventuel snavs og skidt fra hovedpuden væk.

Det er derfor særligt vigtigt at finde en god og mild ansigtsrens, der ikke udtørrer din hud trods hyppig brug.

Hvilken ansigtsrens skal jeg vælge?

Når du går ind i jagten om at finde den helt rigtige ansigtsrens, er det vigtigt, at du først finder ud af hvilken hudtype du har. Det er nemlig vigtigt, at din ansigtsrens supporterer din hud på bedst mulige vis for at opnå de ønskede resultater.

Der er en række produkter, som brander sig på “one fits all”, men for at få det bedste ud af dit produkt, skal du altså finde frem til lige netop den rens, som undersøtter dit eventuelle problem.

Generelt anbefales det, at du til tør hud vælger en ansigtsrens i form af en rensemælk, da en rensemælk indeholder fugtende egenskaber, der kan hjælpe din hud med den rette fugtbalance.

Det kan være lidt sværere at finde de gode renseprodukter til uren hud, da disse desværre nogle gange kan gøre dit problem værre. Dog kan en gel eller en skummende ansigtsrens være en fordel.

Ved en kombineret hudtype er det vigtigt, at du bare vælger en mild ansigtsrens, så du ikke får nogle problemer med huden senere hen. Mange har nemlig tendens til at vælge nogle produkter, som faktisk er for hårde mod den fine hud i ansigtet.

Hvordan ved jeg hvad min hudtype er?

Når du skal vurdere hvilken hudtype du har, så er det vigtigt at du tager højde for hvordan din hud arter sig i løbet af en hel dag, og ikke lige efter et bad, hvor huden ofte vil være mere udtørre. Læs om hudtyperne og deres karakteristika nedenfor.

Generelt skelnes der mellem tre forskellige hudtyper:

 • normal/kombineret hud
 • tør hud
 • fedtet hud

Normal/kombineret hud er kendetegnet ved, at man generelt har fine porrer, men en tendens til en lettere fedtet T-zone. Generelt føles en normal hud hverken tør eller fedtet, men kan dog til tider føles lidt tør omkring kinder og øjenområdet.

Fedtet hud er en tilstand, hvor porrerne er udvidede og meget synlige, og du vil have tendens til urenheder og bumser. Huden vil desuden opleves som skinnende. Denne hudtilstand er ikke så udbredt, som mange ellers tror, da en fedtet hud ofte blot vil være et resultat af en dehydreret hud.

Den sidste generelle hudtype er tør hud, hvor huden i ansigtet vil føles “stram”, og man muligvis har tendens til at huden skaller lidt af. Ofte vil man på tør hud også opleve, at linjer og rynker i ansigtet synes tydeligere end ved en normal eller fedtet hud. Hvis du oplever mange rynker, bør du teste en rynkecreme som kan hjælpe med at stramme op.

FAQ

🌟 Find din nye ansigtsrens lige her med vinderen fra Clinique

Vi har lavet testen for dig, så du slipper. Se hele testen og find din nye fantastiske ansigtsrens her. Se hvorfor vi har valgt Clinique Liquid Facial Soap som vinder af testen.

📊 Giv din mening og deltag i næste test

Vi søger altid nye medlemmer i vores community. Er du interesseret i Hair & Beautys website? Så kan du være vores næste tester.

✅ Se og prøv vinderen af bedste ansigtsrens 2022

Læs hele vores ansigtsrens bedst i test anmeldelse her på siden. Vi har udvalgt top 10 på markedet netop nu og testet dem mod hinanden.

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.