Bedste Aftersun

Bedste aftersun test (2023)

Mange af os elsker at solbade og dase i solen, men det er vigtigt efter en dag i solens stråler at pleje huden med en lækker aftersun, der har en beroligende effekt på huden. I denne bedste aftersun test har vi testet 10 forskellige aftersun lotions.

Aftersun lotion er med til at blødgøre huden, og så har aftersun samtidig en beroligende og lindrende effekt, hvis du skulle være blevet solskoldet. Uanset hvad er aftersun lotion dejlig at bruge efter solbadning. Husk dog blot, at en aftersun ikke kan erstatte en solcreme, og du skal derfor stadig bruge solcreme.

Læs med her i vores bedste aftersun test, og find din favorit.

Hvilke produkter er med i bedste aftersun bedst i test

 1. Piz Buin After Sun Soothing & Cooling Moisturising Lotio
 2. Derma Aftersun Aloe Vera Gel 200 ml (Limited Edition)
 3. NUXE Sun Refreshing After-Sun Lotion
 4. LA ROCHE-POSAY Posthelios Cooling After Sun Hydra Gel
 5. AUSTRALIAN GOLD Hemp Nation Sparkling Citrus & Champagne Moisturizer
 6. Lancaster – After Sun GoldenTan Maximizer
 7. Meraki Pure After Sun Sorbet
 8. Rønsbøl After Sun Lotion
 9. Shiseido After Sun Intensive Recovery Emulsio
 10. Nilens Jord After Sun Body Spray 150 ml – No. 974

#1 Piz Buin After Sun Soothing & Cooling Moisturising Lotion

Piz Buin After Sun Soothing & Cooling Moisturising Lotion

Køb for 65,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende egenskaber
 2. Beroligende effekt på huden
 3. Kølende aftersun med E-vitamin

Egenskaber

Denne Piz Buin After Sun Soothing & Cooling Moisturising Lotion er en fugtgivende aftersun, der vil berolige huden, efter du har opholdt dig i solen. Produktet genopretter hudens naturlige fugtbalance, samtidig med at den sørger for at fastholde fugten i op til 24 timer. På den måde forebygger du tør hud efter ophold i solen.

Derudover virker denne aftersun kølende og indeholder beroligende ingredienser. Endvidere indeholder dette produkt E-vitamin, der beskytter mod ændringer i huden, der er forårsaget af solen. Denne lotion er desuden rig på glycerin og sheasmør, der begge er kendte for deres fugtgivende og nærende egenskaber. Derudover indeholder denne skønne afternoon aloe vera og mintekstrakt, der begge virker beroligende på huden.

Her får du altså en plejende aftersun lotion, der indeholder alt det, du gerne vil have, din aftersun skal indeholde.

Vores vurdering

Vi er ganske begejstrede for denne aftersun lotion. Den virker beroligende på en forbrændt hud, og den virker plejende på en tør hud. Derudover kan vi rigtig godt lide, at produktet indeholder beroligende ingredienser, såsom aloe vera og mintekstrakt. Aloe vera er kendt for sin beroligende egenskaber, og det er en skøn ingrediens at bruge, når du har opholdt dig i solen, uanset om du er blevet solskoldet eller ej.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe denne after sun, hvis du gerne vil have et effektivt og godt produkt, der virker beroligende og har kølende egenskaber. Her får du en lækker aftersun, der også er forholdsvis budgetvenlig, og du får bestemt meget værdi for dine penge.

#2 Derma Aftersun Aloe Vera Gel 200 ml (Limited Edition)

Derma Aftersun Aloe Vera Gel 200 ml (Limited Edition)

Køb for 59,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Kølende effekt på huden
 2. Indeholder 96 procent aloe vera
 3. Svanemærket, AllergyCertified og vegansk aftersun

Egenskaber

Denne Derma aftersun er en lækker aloe vera aftersun, der har en lækker gel-konsistens, der virker kølende. Solens stråler er skønne, men de kan godt udtørre huden og gøre den rød og irriteret og ja, solskoldet. Derfor er det altid en god idé at give huden masser af fugtgivende og beroligende pleje, når du har været i solens stråler.

Med denne Derma aftersun får du en gel, der indeholder aloe vera. Faktisk indeholder gelen hele 96 procent aloe vera. Aloe vera aftersun lotion giver masser af fugt til din hud, samtidig med at det lindrer og beroliger huden. Dette gør også aloe vera ideel til sensitiv hud og sart hud. Denne after sun kan hjælpe med at dæmpe røde og irritation i huden, hvilket også gøre gelen ideel til myggestik, insektbid og lignende hudirritationer.

Produktet har en behagelig og let konsistens, og produktet trænger absorberes hurtigt i huden og efterlader ingen fedtet overflade.

Denne lækre aftersun aloe vera gel indeholder ingen parfume og favestoffer, og så er den både Svanemærket, AllergyCertified og anbefalet af Asthma Allergy Nordic. Derudover får du her en vegansk aftersun, der har fået den grønne A-kolbe i Kemiluppen fra Forbrugerrådet Tænk Kemi. Dette gør også produktet ideelt til dig, der lider af allergi og har en sensitiv hud.

Vores vurdering

Vi elsker denne aftersun, og så er den tilmed ikke særlig dyr. Du får her et virkelig effektivt produkt, der ikke indeholder skadelige ingredienser. Produktet er virkelig lækkert at bruge, og det vil hurtigt absorberes af huden.

Uanset om du har en solskoldet hud, myggestik eller du bare gerne vil forkæle huden efter ophold i solen, vil du elske dette produkt.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en mildt produkt, der ikke indeholder parfume og andre skadelige ingredienser, er dette produktet for dig.

Denne aftersun gel er ideel til dig, der har en sart hud, har allergi eller til dig, der bare undgår parfume og lignende. Denne aftersun er desuden vegansk.

#3 NUXE Sun Refreshing After-Sun Lotion

NUXE Sun Refreshing After-Sun Lotion

Køb for 119,- kr. hos Luxplus.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Kan bruges på både kroppen og i ansigtet
 2. Indeholder 92 procent naturlige ingredienser og botaniske ekstrakter
 3. Hjælper med at bibeholde din solbrune kulør

Egenskaber

NUXE Sun Refreshing After Sun Lotion er en super lækker sun lotion, du kan bruge i både ansigtet og på kroppen, og den kan bruges af hele familien. Denne creme indeholder hele 92 procent naturlige ingredienser og botaniske ekstrakter, der virker reparerende, lindrende og beroligende. Derudover er denne lotion med til at bevare din solbrune kulør.

Denne aftersun lotion er uden farvestoffer, parabener og er vegansk. Produktet er desuden med til at dæmpe irritation og rødme.

Vores vurdering

Denne aftersun virker reparerende på en solskadet hud. Den virker også godt på en soleksponeret hud, der bare har brug for lidt plejende aftersun efter ophold i solen.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have et allround godt produkt, der kan bruges til alle hudtyper, og som hurtigt trænger ind i huden. Din hud vil helt sikkert takke dig for at bruge dette produkt, og produktet har også en pris, hvor de fleste kan være med.

#4 LA ROCHE-POSAY Posthelios Cooling After Sun Hydra Gel

LA ROCHE-POSAY Posthelios Cooling After Sun Hydra Gel

Køb for 119- kr. hos Luxplus.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Beroligende, fugtgivende og kølende aftersun til krop og ansigt
 2. Indeholder en koncentration på 76 procent termalsk kildevand fra La Roche-Posay
 3. Beriget med antioxidanter, der bekæmper frie radikaler

Egenskaber

Her får du en skøn aftersun gelé, der virker beroligende, fugtgivende og kølende på din hud. Denne friske gelé har en koncentration på 76 procent termalsk kildevand fra La Roche-Posay, der er beriget med antioxidanter, der er kendt for at bekæmpe fri radikaler og dermed virker som en anti age aftersun. Dette produkt er især ideelt til dig, der har en soleksponeret hud og en hud, der er sensitiv.

Produktet absorberes hurtigt og er nemt at påføre, og tilfører din hud en masse fugt.

Vores vurdering

Vi kunne rigtig godt lide denne aftersun. Her får du en god aftersun, der virker beroligende, og som har en lindrende effekt. Derudover er vi vilde med, at denne after sun indeholder termalsk kildevarnd dra La Roche-Posay og virker som en anti age grundet indeholdet af antioxidanter.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have et produkt, der er lidt udover det sædvanlige. Her får en en virkelig god aftersun, der tilmed vil forebygge tidlig ældning efter ophold i solen.

#5 AUSTRALIAN GOLD Hemp Nation Sparkling Citrus & Champagne Moisturizer 535 ml

Australian Gold Hemp Nation Sparkling Citrus & Champagne Moisturizer 535 ml

Køb for 159,- kr. hos Beautycos.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Skøn duft af citrus og champagne
 2. Især god til tør og moden hud
 3. Forlænger din sommerkulør

Egenskaber

Her får du en bodylotion, der kan bruges af alle hudtyper. Det er nemlig vigtigt, at du også sørger for at give din hud pleje med en bodylotion udover en aftersun lotion. Denne lotion er især god til tør og moden hud, og så er dette produkt med til at forlænge din lækre solbrune hud, hvilket du helt sikkert vil sætte pris på.

Denne lotion indeholder en kombination af kokodnøddeolie og stokroserod. Denne kombination vil transformere en tør og falmet hud til en glødende, blød og uimodståelig hud. Derudover er dette produkt beriget med hampefrø-ekstrakt, sheabutter og jojobaolie, der vil give en masse fugt. Hampfrø har en utrolig høj koncentration af essentielle fedtsyrer, der giver en øget hydrering til huden.

Derudover indeholder denne lækre creme både E-vitaminer og B5, der vil forebygge rynker og tidlig ældning. Sidst, men ikke mindst, dufter denne creme dejligt af champagne og citrus.

Vores vurdering

Vi er pjattede med denne creme, der har en skøn duft. Cremen forlænger desuden din sommerglød, hvilket er et stort plus i vores bog.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis du gerne vil have en creme med en dejlig duft, og du gerne vil forlænge din sommerglød. Har du tør eller moden hud, er dette også et produkt for dig.

#6 Lancaster – After Sun GoldenTan Maximizer 400 ml

Lancaster - After Sun GoldenTan Maximizer 400 ml

Køb for 215,- kr. hos Coolshop.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Giver en masse fugt og pleje til soleksponeret hud
 2. Forlænger din solbrune farve
 3. Beroliger huden og beskytter den mod irritation

Egenskaber

Her får du en lækker after sun lotion, der vil give din solramte hud den nødvendige fugt og pleje, mens du samtidig forlænger den solbrune farve. Derudover beskytter denne aftersun din hud mod irritation, samtidig med at den giver huden den nødvendige hydrering. Denne after sun lotion gør din hud fløjsblød. Du kan bruge produktet på både kroppen og i ansigtet. Brug denne aftersun lotion, efter du har været i solen, og forlæng dit solbrune look.

Vores vurdering

Her er endnu et lækkert produkt. Denne aftersun lotion er i den dyrere ende, men den giver dehydreret hud masser af god fugt og pleje, og det er en af de gode aftersun produkter på markedet. Den beskytter solbrændt hud mod yderligere irritation.

Derfor skal du købe produktet

Hvis din hud trænger til ekstra fugt efter for meget sol, vil denne sun serum lotion hjælpe dig. Denne aftersun hjælper med at fugte huden, og den virker samtidig beskyttende mod irritation. Hvis dit budget er til at bruge lidt ekstra på din aftersun, er denne aftersun et godt bud.

#7 Meraki Pure After Sun Sorbet 275 ml

Meraki Pure After Sun Sorbet 275 ml

Køb for 194,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Indeholder aloe vera, der virker beroligende på huden
 2. Indeholder mandelolie og E-vitamin, der forebygger aldringstegn efter ophold i solen
 3. Parfumefri, Astma-Allergi-Mærket og Svanemærket

Egenskaber

Denne aftersun indeholder ingen parfume, og den er både Astma-Allergi-Mærket og Svanemærket, hvilket gør denne aftersun ideel til hele familien. Denne aloe vera aftersun har en beroligende effekt på din hud, og den er ideel at bruge efter en dag i solen. Hvis din hud er blevet forbrændt, vil denne aftersun komme dig til undsætning.

Denne aftersun lotion indeholder mandelolie, der virker blødgørende og genskaber hudens elasticitet, mens indholdet af E-vitamin reducerer de alderstegn, som solens stråler forårsager. Denne Meraki After Sun Sorbet trænger hurtigt ind i huden. Samtidig virker sorbeten kølende, hvilket er dejligt efter en dag i solen – selv hvis din hud ikke er blevet solskoldet.

Dette produkt er desuden vegansk og denne after sun serum lotion indeholder ingen parfume, parabener eller farvestoffer.

Vores vurdering

Her får du en let aftersun, der har en nedkølende effekt. Den vil give dine forbrændte hud lindring og pleje huden. Din hud vil uden tvivl elske indholdet af aloe vera. Aloe vera har nemlig en beroligende virkning på alle hudtyper, og så virker det virker også lindrende.

Derfor skal du købe produktet

Du skal købe dette produkt, hvis dit budget er til at bruge lidt flere penge på din aftersun. Indholdet af aloe vera virker beroligende og lindrende på forbrændt hud eller solskoldet hud. Den kølende effekt er virkelig dejlig!

#8 Rønsbøl After Sun Lotion 150 ml

Rønsbøl After Sun Lotion 150 ml

Køb for 99,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Beroligende og fugtgivende after sun serum lotion
 2. Indeholder beroligende aloe vera
 3. Indeholder D-panthenol, der virker fugtgivende, lindrende og beroligende

Egenskaber

Denne after sun fra Rønsbøl virker både beroligende og fugtgivende på huden, og den er perfekt at bruge på soleksponeret hud. Efter solbadning kan huden godt være rød og irriteret. Indeholdet af aloe vera og D-panthenol er med til at berolige og fugte huden, så huden igen opnår sin normale tilstand. Derudover er denne after sun beriget med Betacaroten, der hjælper med at holde en flot kulør – ja faktisk, kan ingrediensen endda være med til at optimere fremtidig glød.

Vores vurdering

Her får du en god aftersun, der er i en prisklasse, hvor de fleste kan være med. Det er en god aftersun, som indeholder aloe vera, der virker beroligende på huden.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have en god after sun til en rimelig pris, er dette produkt et godt bud.

#9 Shiseido After Sun Intensive Recovery Emulsion 150 ml

Shiseido After Sun Intensive Recovery Emulsion 150 ml

Køb for 265,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Let konsistens der hurtigt absorberes
 2. Giver intens fugt
 3. Beroliger og genopretter hudens naturlige balance

Egenskaber

Her får du en virkelig lækker after sun, der har en let konsistens, der hurtigt trænger ind i huden, og som kan bruges til både kroppen og ansigtet. Produktet giver intens fugt og trænger dybt ind, så huden så småt begynder at regenere sig selv, både indefra og udenpå.

Dette nærende produkt både beroliger og genopretter hudens naturlige balance, og den forlænger din solbrune farve, men forebygger samtidig at huden ikke udtørrer og begynder at skalle. I stedet får du en frisk, gennemfugtet og fornyet glød.

Hvis din hud er blevet solskoldet, vil dette produkt komme dig til undsætning, så giv blot huden rigelige mængder af dette produkt, hvis du har fået for meget sol.

Vores vurdering

Vi kan rigtig godt lide dette produkt. Produktet trænger hurtigt ind, og det hjælper udsat hud.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du har budgettet til det, vil du elske dette produkt.

#10 Nilens Jord After Sun Body Spray 150 ml – No. 974

Nilens Jord After Sun Body Spray 150 ml - No. 974

Køb for 108.75,- kr. hos Nicehair.dk

Fremhævede egenskaber

 1. Fugtgivende og kølende spray
 2. Indeholder agurkeekstrakt
 3. Forlænger din kulør

Egenskaber

Denne After Sun Body Spray fra Nilens Jord virker både fugtgivende og kølende på kroppen. Produktet indeholder en lækker kombination af aloe vera, agurkeekstrakt og mandelolie, der virker blødgørende, fugtgivende, beroligende og som samtidig styrker hudens naturlige elasticitet og smidighed. Du vil desuden opleve, at din solbrune kulør holder i længere tid ved at bruge denne spray.

Vores vurdering

Vi er pjattede med denne lækre spray fra Nilens Jord. Den virker beroligende og forlænger din kulørs levetid.

Derfor skal du købe produktet

Hvis du gerne vil have et godt produkt fra et dansk brand i en mellemprisklasse, er dette produktet for dig. Desuden er dette produkt en spray fremfor en lotion, hvilket nogle foretrækker.

Hvorfor er aftersun godt for huden?

Når du har opholdt dig i solens stråler, vil huden være blevet varm – måske endda forbrændt – derfor er det vigtigt, at du nedkøler kroppen med beroligende ingredienser, såsom økologisk aloe vera, efterfølgende. En aftersun er udviklet til at berolige, nedkøle og fugte kroppen efter solbadning. Det er altså en rigtig god idé at bruge aftersun efter ophold i solen.

Hvad er aftersun?

Aftersun er som navnet antyder et produkt, man bruger efter ophold i solen. Aftersun indeholder beroligende og fugtgivende ingredienser, der vil hjælpe med selv alvorlig solskoldning. Aftersun lotions skal bruges efter solbadning – gerne efter du har taget et bad.

Mange aftersun lotions indeholder økologisk aloe vera, idet økologisk aloe vera virker beroligende og lindrende på kroppen efter solbadning.

Hvad skal man overveje når man vælger aftersun

Der er et par ting, du med fordel kan overveje, når du skal ud at købe en aftersun. Sørg blandt andet for, at produktet indeholder masser af fugtgivende, beroligende og lindrende ingredienser. Du kan også kigge efter aftersuns, der hjælper med at forlænge levetiden på din kulør. Det er vigtigt, at produktet hjælper med at give kroppen masser af fugt.

Der er mange aftersun på markedet, og det kan være svært at finde hoved og hale i udvalget. Det er først og fremmest vigtigt, at du vælger et produkt, der passer til din hudtype, og som indeholder beroligende ingredienser, og som fugter din hud igennem længere tid.

Hvilke ingredienser skal en aftersun helst indeholde?

Gå gerne efter ingredienser, såsom aloe vera, A-vitamin, E-vitamin og andre ingredienser, der virker lindrende, fugtgivende og beroligende. Dette er vigtigt, når du har opholdt dig i solen. Du kan eventuelt også kigge efter aftersun lotions, der har anti age og antioxiderende virkning og dermed forebygger alderstegn som følge af ophold i solen.

FAQ

❓ Skal man kun bruge aftersun, når man er solskoldet?

Nej, du kan bruge aftersun, uanset om du er forbrændt eller ej.

❓ Hvilken er den bedste aftersun?

Det afhænger af din hudtype. Den rigtige aftersun skal nemlig passe til dig og dine behov. Men generelt kan vi rigtig godt lide Derma aftersun.

❓ Er aftersun godt?

Ja, det er det absolut.

❓ Hvad er forskellen på aftersun og bodylotion?

Aftersun er udviklet til brug efter solbadning – det er en almindelig bodylotion ikke. Almindelig bodylotion indeholder ikke de samme ingredienser.

❓ Hvor ofte skal man tage aftersun på?

Du kan bruge aftersun, hver gang du har opholdt dig i solen.

Artiklen er opdateret d. januar 10, 2023 af Willow

Malene

Malene er en af vores talentfulde tekstforfattere og produkttestere. Hun har været en del af hjemmesidens siden 2021 og har bidraget med en stor mængde beautyguides og testet produkter fra shampoo til hårserum og vippeserum.

Hun er vores go-to når vores artikler skal opdateres med vores nyeste test, som hun også selv foretager.